endeligtbanner

Fodlænke?

Er du fodlænket til livets

 

venteværelse?


 

Oftere og oftere får jeg henvendelser i min forretning, fra mennesker der oplever problemer med humøret, i forhold til dårlig økonomi.

De ønsker hjælp med personlige problemer som stress symptomer, uro, dårligt humør, tristhed, manglende energi. De ønsker at blive glade igen!

 

"Det er måske ikke så underligt?" tænker du, eftersom vi alle er midt i en alvorlig finanskrise. Og det er jo også helt korrekt.

Det, - der der blot er påfaldende er, at når jeg begynder at tale med langt de fleste af disse mennesker, viser det sig at de ikke har dårlig økonomi. Til gengæld er de frygteligt trætte af, og utilfredse med, deres boligsituation.

 

Fodlænken til venteværelset - Den mentale fodlænke

Det er sværere at sælge sin bolig i disse år. Og det er sværere at blive godkendt til køb af bolig. Særligt for unge og førstegangskøbere. Det at det er sværere at handle, betyder jo direkte at vores handlefrihed er begrænset, men det betyder til gengæld ikke at vores evne, lyst og frihed til at drømme er tilsvarende begrænsede.

 

De fleste af dem jeg møder, er kommet i en slem tilstand, hvor de føler sig låst og bundet, og ser sig selv uden perispektiv,mens de siger til sig selv: "det er håbløst, og dødsygt"

 

Men det virkelig slemme er, at de i den grad har igangsat nogle fantastiske, skønne drømme om en anden bolig. Et andet liv. Et bedre, skønnere og anderledes liv sammen med familien. Og nu er de tvunget til at blive boende! De har fået monteret fodlænke! Eller hvad?

 

Livet med fodlænke

Det at føle sig fastlænket, er for mange en særdeles uønsket tilstand. En rigtig møgsituation.

Helt ærligt, - det lugter lidt af fængsel, eller stavnsbinding.

 

Jeg tror dog til hver en tid, at det er langt at foretrække at face sin situation, og få det bedste ud af den, frem for at flygte mentalt fra virkeligheden.

 

Jeg kender en kvinde der brugte mange år af sit liv på at leve i et venteværelse. Med fodlænke - bogstaveligt talt. Hun havde fået ind i hovedet at hun kun "levede" fuldt ud, når hun var på ferierejser, og når der var højtider, - jul, påske osv. Det betød for hende, at hun resten af året levede et liv hvor hun havde konstant fokus på alt det der ikke virkede for hende. Hun skulle tidligt op om morgenen, hvilket hun hadede. Hun skulle på arbejde. Hun skulle købe ind. Hun skulle lave mad. Hun skulle leve med blæsevejr. Hun skulle leve med alverdens trivialiteter, alt imens hun drømte sig frem i tiden, til solbeskinnede strande, ferieoplevelser, lune aftener, julehygge med børnene osv.

 

Resultatet for hende blev gennem tiden, at hun naturligvis blev mere og mere ulykkelig.

 

Hun indså ikke, at hun selv skabte et liv der var et langt venteværelsesophold, som slusede hende ud i en lykkelig tilstand ganske få uger om året, hvorefter hun vendte tilbage til venteværelset og fodlænken påny klappede sammen om hendes ankel. Vel at mærke et usædvanligt usselt, trist og kedeligt venteværelse.

 

Lever du lykkeligt i dit hjem? Eller har du fodlænket dig i et venteværelse?


Det er vist en del af den menneskelige natur, at vi har behov for en tryg base. Et sted hvor vi kan være os selv, og lade batterierne op. Et sted hvor vi selv sætter dagsordenen. Et sted hvor vi kan hente de ressorcer, der er grundlæggende vigtige for os.

 

Og i rigtig mange tilfælde lykkes det heldigvis også for os, netop at skabe disse rammer, men en ligeså grundlæggende del af vores natur, er lysten til at skabe, udvikle og rykke os videre i livet! Og netop disse to typer behov rummer en risiko for "konflikt", også i en bolig krise!

 

Den menneskelige trang eller lyst til at skabe og udvikle, kan mest ligefremt forklares som motivation. Motivation kan, efter min mening, mest enkelt forklares som "evnen til at skabe interesse".

 

Når vi mennesker får ind i vores bevidsthed, at nu kunne det være fedt med en ny bolig. Uanset om der er et særligt behov for plads, beliggenhed, indretning eller ej, så starter motivationssystemet op, og du kan meget hurtigt komme til at blive så brændende motiveret, at stort set alt andet er mindre vigtigt.

 

Og det er lige netop på dette punkt skaden hurtigt kan ske!

Den bolig, og de omgivelser vi befinder os i, bliver mere og mere ligegyldige. Vi mister mere og mere interesse, og befinder os dårligere og dårligere i hjemmet.

 

Til gengæld, kan det lindre lidt, at tænke over hvad vi kunne tænke os i stedet, og hvad vi kunne drømme om. I nogle tilfælde kan det ske at vi, måske uden at lægge mærke til det, "hopper" mentalt ud af vores virkelige dagligdag, og bruger tiden i drømmeland, velvidende at det ikke er virkelighed.

 

Venteværelset er skabt. Vi er flyttet ind, og jo mere vi dyrker det, desto tungere bliver vores fodlænke.

 

Nøglen til fodlænken:

 

Alene ved at blive mere bevidst om hvad vi mentalt tumler med, bliver det langt nemmere at gribe ind. Og heldigvis er det muligt at smide fodlænken, skride fra venteværelset, og indtage sit hjem igen.

 

Her er nogle skridt du med fordel kan tage:

 

Vær realistisk - Se facts i øjnene

Lav om på rammen

Skab ægte realistisk motivation - På det der virker!

 

Vær realistisk - Se facts i øjnene

 

Du kan spørge dig selv, hvad der kan lade sig gøre? - Lige NU? Om en måned? Om 6 måneder? Om et år?

 

Alt efter din situation, vil du selvfølgelig få forskellige svar, men uanset situation eller svar, så sørg for at være ærlig, og realistisk over for dig selv. Også selvom det gør nas!

 

Spørg også dig selv hvad realiteterne omkring dit hjem og din boligsituation er lige NU? Forhold dig til realiteterne, og accepter din situation.

 

Find ud af de ting der kan gøre dig tilstedeværende, og som er inden for rækkevidde! Læg en realistisk plan, og skriv den ned.

Lav om på rammen

 

I det øjeblik vi får ind i hovedet, at vi ønsker en anden bolig, starter vores motivationssystem op. Det gør det, fordi vi har givet det besked om at starte op, oftes på et ubevidst plan. Men det betyder jo ikke nødvendigvis at vi ikke kan få præcis det samme, der hvor vi allerede bor! - Om ikke andet, så for en periode.

 

Du kan nu begynder at skille din egen "ny bolig" plan ad, og pille den i stykker, og når du gør det, kan du stille nogle vigtige spørgsmål:

 • Hvad ville det give mig at gennemføre planen? - Hvordan kan jeg få det samme, bare her hvor jeg er?
 • Helt overordnet, - hvad er det vigtigste i mit liv lige nu?
 • Hvordan kan jeg gøre denne periode til den mest nærværende og spændende tid i mit liv?

HUSK! At tage din tidsopfattelse med i situationen, når du overvejer dine muligheder. Alt for ofte kan vi blive fanget i den fælde der får os til at tro, at fordi vi ikke kan det ene eller andet lige nu, betyder det at vi aldrig vil kunne. Jeg vil påstå at det er løgn!

 

Brug din fantasi og kreativitet

 

Måske kan det være en god ide at læse et par bøger om boligindretning, eller istandsættelse, eller hvad de emner måtte være du interessere dig for. Det kan også være en fin ide at surfe lidt på nettet, eller bruge øjne og ører, der hvor du kommer frem. Der er tit sjove ideer at adoptere rundt om ørene på os.

 

Også TV er en super god kilde til kreative tanker. Husk iøvrigt at det ofte er de mest ligefremme, nemmeste, og billigste tiltag der skaber størst effekt! F.eks.:

 

Sortere

Kassere/smide væk

Rydde op

Gøre rent

Male/farveskift

Ommøblere

Skabe plads

 

TIPS! jeg kender iøvrigt flere, som har den brændende interesse, at få ideer fra andre, for derefter at bruge timevis på at finde ud af hvordan de selv kan udføre ideen. Det giver ofte nogle gode resultater, og til en lav pris.

 

Skab ægte realistisk motivation - på det der virker

 

Når du har lavet dig nogle nye personlige mål for din nuværende boligsituation, så sørg for at blive engageret. Brug tid på at tale om dine ideer. Del dine ideer med andre, få input til dine ideer, og sørg for at udvikle dem yderligere. Fordyb dig mest muligt. Måske har du brug for at træne dig selv lidt i at være nærværende?

 

Brug noget tid på at tænke over hvad din situation er, og hvad du virkelig ønsker her i livet.

 

Jeg husker engang et TV program. Det var et program der vist nok hed "Helt solgt", hvor nogle eksperter rykkede ind og hjalp nogle familier der havde deres bolig til salg. Hjælpen bestod i, at en boligdesigner og en flok håndværkere, ændrede boligens, eller dele af boligens udtryk og funktionalitet. I mindst et af programmerne, blev resutatet at familien ikke ønskede at sælge! De havde bare ikke forestillet sig at de kunne få så fantastisk en bolig :-)

 

Alt det jeg ikke har skrevet om

 

Jeg er selvfølgelig klar over at boligmarkedets situationen er anspændt, og at virkelig mange mennesker oplever alvorlige problemer. Jeg har skrevet denne artikkel for at inspirere de der måtte genkende indholdet.

 

Jeg er klar over at der findes en række mennesker, der har problemer med at blive i deres bolig pga. arbejdsløshed, sygdom, skilsmisse mm. og at det er overordentligt problematisk, i en tid hvor det kan være vanskeligt at sælge. Alle disse menneskers situation har jeg naturligvis den største forståelse for, og artiklen er ikke ment som en henvendelse til disse situationer.

 

Hvis du imidlertid er en af dem der kan genkende noget i artiklen, vil jeg på varmeste anbefale dig at smide fodlænken, og smutte ud af venteværelset. Hvis du kører fast, så få en smule hjælp.

 

Livet venter, og kommer ikke tilbage når det er slut.

 

De bedste hilsner/Ulf

 

 

 

 

 

 

If "plan A" dident work

alfabet1

 
 

 

 

Personlig coaching - fakta

 

Det at få personlig bistand af en professionel coach, betyder for de fleste at det bliver anderledes at opleve den situation man befinder sig i. Hvad enten det det er et mål der ønskes indfriet, eller et problem der ønskes løst.- Og coaching er ikke bare coaching:

Personlig coaching hos Larsen&Ravn.dk giver dig flere fordele:

 • Personlig coaching skaber fokus på det der virker
 • Personlig coaching giver personlig afklaring
 • Personlig coaching hjælper dig med at finde de nødvendige ressourcer
 • Personlig coaching giver de nødvendige svar
 • Personlig coaching skaber klarhed over din personlige strategi

Når du vælger personlig coaching forløb hos Larsen & Ravn er du sikker på:

 • Resultater
 • Et lærerigt og spændende forløb
 • Fuld diskretion og tillid
 • Et effektivt målrettet forløb. Ofte er en eller få sessions
  tilstrækkeligt

 

        NLP Coach Fakta!

 

- Din NLP Coach hjælper dig med at:

 

 • Afklare Følelser - karrierespørgsmål - Relationer
 • Indfrie dine Mål - Drømme - Ønsker
 • Løse dine Konflikter - Problemer -

 

Hvad kan du forvente af din NLP Coach ?

- Du kan med sikkerhed forvente at:

 

 • Din NLP Coach engagerer sig i din situation
 • Din NLP Coach arbejder effektivt og målrettet for dig
 • Din NLP Coach skaffer dig de resultater du ønsker
 • Din NLP Coach er diskret og har tavshedspligt

     NLP betyder:

 • Neuro (Sanser)
 • Linguistisk (Sprog)
 • Programming (Adfærd)


- Og netop fordi NLP foregår i alle de områder vores sammensatte menneskelige "styresystem" består af, er NLP coaching en særdeles effektiv og resultatskabende coaching metode.

 

Billigesessions

BookUlf


BookLinda

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.