Hvorfor Mentaltræning. Hvad kan det bruges til?

Der er ret mange der lever i den vildfarelse at Mentaltræning er en særlig coaching disciplin der er særligt beregnet til Sportsudøvere. Det er helt forkert opfattet. Så hvorfor mentaltræning? – og hvad kan det egentligt bruges til? Her på siden får du svaret, og du bliver (måske) overrasket 🙂

Ulf Larsen

Ulf Larsen

Mentaltræner og
Partner i Larsen og Ravn.dk

Hvorfor bruge Mentaltræning i Privatlivet

Når vi lever vores liv, har mange af os det med at skelne mellem arbejdslivet og privatlivet. Af samme årsag er der rigtigt mange udfordringer som vi kommer til at betragte som private, eller personlige. Så hvorfor vælge Mentaltræning til at løse personlige udfordringer? For det første er der ikke nogle personlige problemstillinger der ikke effektivt kan løses med seriøs, professionel Mentaltræning.

Så hvorfor Mentaltræning? Fordi du kan bruge Mentaltræning til at bearbejde og håndtere:

 • Stress
 • Angst
 • Lavt selvværd
 • Dårlig selvtillid
 • Negative tanker
 • Dårlige relationer
 • Dårligt humør
 • Dårlige vaner
 • Manglende motivation
 • Manglende livsglæde

Når det er muligt at bearbejde, og håndtere nærmest hvad som helst, skyldes det at Mentaltræning giver dig mulighed for at ændre den måde du tænker, og opfatter dig selv og dit liv. Og hvis du ikke allerede er opmærksom på det, skal det nævnes at alle oplevelser i vores liv bliver skabt af den måde vi som individer tænker på.

Udover at Mentaltræning er super effektiv, er der en stor ekstra gevinst. Sidegevinsten er at du selv bliver istand til at håndtere det du har brug for. Nu, og for altid. Så endnu engang: Hvorfor Mentaltræning? Fordi det sætter dig i stand til at mestre dine tanker, og tage (ægte) kontrol over dig selv og dit liv.

 

Hvorfor bruge Mentaltræning - Erhvervslivet

Mentaltræning taler meget ind i erhvervslivet. Uanset hvilken rolle du besidder, vil erhvervsrettet Mentaltræning gøre dig i stand til at rykke dig selv videre. Uanset om du er virksomheds ejer, Ejer/Leder, Specialist, Iværksætter, Chef, eller Leder, vil du kunne udvikle og ændre din mentalitet så målrettet og specifikt, at du uden problemer opnår dine mål, eller løser dine problemer, på en ny og effektiv måde.

Så hvorfor Mentaltræning for erhverv og virksomheder. Her er nogle få eksempler, hvor business Mentaltræning vil ændre din situation positivt:

 • Du er nyudnævnt leder og er usikker på din nye rolle
 • Du er Iværksætter, og har ikke timer nok i døgnet
 • Du er Chef, og står foran et uoverskueligt turn-around
 • Du er en guds benådet specialist, og hader at fremlægge for Direktionen
 • Du er Ejer/Leder og har svært ved at finde rundt i rollerne
 • Du er mellemleder, og oplever at du ikke når igennem med din kommunikation

Udover de 6 eksempler, er emnebanken for Mentaltræning for erhvervslivet uudtømmeligt. men måske kan det overraske at kommunikation er et emne der virkeligt kan tumles effektivt, og med storslåede resultater. Det skyldes at den måde vi hver især kommunikerer på, er stramt sammenhængende med vores Mentalitet.

Udover at Mentaltræning i den grad kan bruges til at optimere vores roller på arbejdspladserne, og derved opnå større succes på jobbet, får du samtidig optimeret din værktøjskasse.

Hvorfor bruge mentaltræning - Sportsverdenen

Du kan hvad du vil! Man kan hvad man vil! Vi kan hvad vi vil! Det er vist udtryk fra et gammelt dansk ordsprog? Men tror du det er sandt, og hvad har det egentligt med Mentaltræning og Sportsfolk at gøre?

Der er sikkert milliarder af eksempler på mennesker der virkeligt ville noget, men ikke kunne gennemføre. Uden tvivl. Men det er ikke pointen, og det vil du kunne lære, og derfra bruge som et nødvendigt positivt element i Mentaltræning. Sagen er nemlig at når du er sportsmand/kvinde, og konkurrence menneske, er du nødt til at vide at du kan hvad du vil. Det er ikke nok at tro. Tro er aldrig en (god) strategi. Nej, du har brug for at din mentalitet er afklaret, og den proces du er i, på vej frem mod dit mål, er acceptabel og tilfredsstillende uanset hvad. Fordi du kan hvad du vil! 🙂

Så hvorfor Mentaltræning i Sportsverdenen? Fordi enhver overmenneskelig, uforståelig præstation der er skabt i hele verdenens sportsarena, er skabt direkte ud fra et menneskes mentale formåen. Evnen til at vide: Jeg kan, for det vil jeg! Du kan bruge Mentaltræning til at skabe præcis den mentale tilstand. Og lige så vigtigt. Du kan lære at fastholde den, og praktisere den. Hver dag, lige så naturligt som at trække vejret.

Hvorfor Mentaltræning frem for Coaching

Er Mentaltræning ikke det samme som Coaching? Nej, som i overhovedet ikke. En coach hjælper dig med at vende dine tanker, og danne nye refleksioner, så du finder løsninger. Men altid med et specifikt, afgrænset emne. En Mentaltræner indvier dig i præcis den måde din Mentalitet fungerer på, og giver dig teknikker og værktøjer, så du bevidst kan ændre din tankegang, og på den måde selv løse dine issues. Så hvorfor Mentaltræning frem for Coaching? Du kan med (stor) fordel vælge Mentaltræning frem for Coaching, hvis du ønsker at blive endnu mere selvhjulpen, og hvis du kunne tænke dig at få alle de redskaber der er nødvendige for selv at skabe det liv du ønsker dig. Uden coaching, terapi, eller psykologer vel at mærke. På den anden side er der intet i vejen med Coaching, og hvis du ikke har lyst, eller interesse for at arbejde aktivt med din Mentalitet, er Coaching en god løsning.

Læs om vores Mentaltræning på TRUSTPILOT

Din tryghed