Kognitiv coaching

Indhold på siden: Læs alt om Kognitiv coaching. Se hvad Kognitivcoaching kan bruges til, og læs hvordan Kognitiv coaching foregår. God læselyst 🙂

Uønskede reaktioner? Uhåndterbare følelser? Bedre koncentration? Velfungerende relationer? bedre selvforståelse?

Ulf Larsen

Ulf Larsen

Kognitiv Coach og Mentaltræner
Partner i Larsen og Ravn.dk

Kognitiv coaching

Kognitiv coaching er en særlig coaching teknik, hvor kognitive teknikker puttes ind i en coaching ramme

hvad betyder kognitiv?

Kognitiv defineres som forståelse eller opfattelse, og når det sammensættes med psykologi og coaching, kommer det til at betyde forståelse af dig selv, eller rettere, det du oplever i dig selv.

Prøv at se sådan på det at det du oplever inden i dig selv altid vil kunne beskrives som følelser eller fornemmelser eller fysiske fænomener (eks. åndedræt, puls, temperetaur etc.). Vi mennesker fungerer ofte på den måde at vi helt automatisk kobler indre oplevelser sammen med det der foregår i livet samtidig. det kan for eksempel være socialt samvær, kritik, folk der råber, osv.

Kognitiv coaching er en oplagt mulighed for dig, der ikke er til traditionelle terapeutiske forløb.

Kognitiv coaching behandler nemlig problemstillinger og udfordringer i nutid, og fremadrettet.

Et godt eksempel på kognitiv coaching kunne være i forbindelse med en person der føler jalousi. I stedet for at gå traditionelt terapeutisk til værks, og arbejde med fortid, og forskellige problemstillinger i fortiden, tager kognitiv coaching fat i den nuværende situation, og arbejder ud fra nutid,- fremadrettet.

Kognitiv coaching handler om at ændre på sammenhængen mellem 1: Tanker (overbevisninger, holdninger, regler, forestilillinger, værdier) og 2: følelser (emotionel tilstand) samt 3: Fysisk tilstand (Kroppens tilstand)

I det nævnte eksempel med jalousi, kan du måske genkende, at der, når jalousien indtræffer, ofte er tale om særlige tanker der kører i ring, samtidig med at kroppen bliver angrebet af følelser, som igen får tankerne til at eskallere, som igen får kroppen til at reagere fysisk!
Med kognitiv-coaching kan du få indsigt i den proces der styrer dig, og med fornyet forståelse kan du vende situationen, og overtage kontrollen. –  Uden at du behøver at vende vrangen ud af dig selv, og endevende hele din barndom og fortid.

Kognitiv coaching er meget velegnet i følgende situationer:

  • Eksamensangst
  • stress
  • Angst og fobier
  • Følelsen af tomhed
  • Pessimisme
  • Alle uønskede vanemønstre
  • Alle uønskede adfærdsmønstre

 

Selvforståelse skaber styrke og frihed

Jo mere du forstår dig selv, desto mere kan du tage kontrollen over dit eget velbefindende. Det liv du lever er dit, og dit alene. Spørgsmålet er så bare om det er dig der bestemmer over dit liv+ eller om det i højere grad er dine vaner og impulser, der bestemmer i forskellige henseender?

Hvis det skulle være tilfældet at du ikke selv bestemmer tilstrækkeligt, kan kognitiv coaching meget vel være løsningen.

Læs om vores coaching på TRUSTPILOT

Din tryghed

Vil du have mere?

Vi tilbyder forsamtale, telefonsnak, og svarer meget gerne på dine spørgsmål på mail og SMS
mere info