Parterapi

Har I behov for parterapi? Her på siden finder i oplysninger om de muligheder vi tilbyder til parforholdet.

Parterapi er i den den grad et samarbejde. Derfor er det vigtigt at vælge den rette parterapeut. her får I lidt hjælp til at komme videre i processen. Læs om vores erfaringer med parforhold og parterapi, og se vores tilbud om udkørende parterapi, og forsamtaler for par.

Frustration? Indebrændthed? Kulde? Irritation?

Ulf Larsen

Ulf Larsen

Parterapeut og mentaltræner
Partner i Larsen og Ravn.dk

Parterapi

Parterapi er en fornuftig overvejelse, når I som par oplever at samlivet kører i et negativt loop! Som hvis I er havnet i en rundkørsel, hvor afkørslerne er forsvundet, og I ikke kan komme ud igen? Så kan par terapi være løsningen.

Hvorfor er samlivsproblemer ofte så fastlåste?

Der er faktisk mange mulige svar på, hvorfor ret mange samlivs problematikker ender i et parterapi forløb. Her er et væsentligt udpluk af de konfliktområder der kan være aktuelle i et parforhold:

Uenighed

Rigtig mange par havner i konflikter, dårlig stemning, som løbende kommer til at fylde mere og mere i hverdagen, på grund af uenigheder. Det kan være uenigheder om hvad som helst, men ofte er det værdiladede emner uenighederne omhandler. Uenigheder medfører irritation, vrede, frustrationer, og i yderste konsekvens følelser af tomhed. Nærmest som om man havner i en ubehagelig og negativ hypnose. Sådanne situationer kan blive meget fastlåste, og kræve parterapi

Kommunikation

Misforståelser og negative påvirkninger, udspringer af formen af kommunikation i parforholdet. Når man først er havnet i et mønster af dårlig kommunikation, kan det være svært at skelne dårlig kommunikation med uenighed, og der er da også ganske mange par, som har svært ved at beskrive hvad skænderier og diskussioner i virkeligheden handler om! De opstår bare? En parterapeut kan hjælpe med at få kommunikationen til at fungere.

Børneopdragelse

Børneopdragelse kan være et kæmpe issue i parforholdet, ikke mindst hos sammenbragte familier. I virkeligheden kunne man jo sige, at når der opstår problemer i parforholdet på grund af børneopdragelse, er der tale om en uenighed. Børneopdragelse er bare ikke en simpel uenighed, da der virkelig er følelser og derved grundlæggende værdier bag. Uanset om der er tale om mindre børn eller teenage/forældre problemstillinger.

Utroskab

Utroskab forvolder til stadighed enorme udfordringer for parforholdet, når det opstår. Det bliver hurtigt til en fæl suppegryde af kogende svigt, mistillid, jalousi og uretfærdighed. Ved  utroskab kan det ofte være aktuelt med såvel individuel terapi, som parterapi.

Regler

Vores regler, eller dine og mine regler! Det er faktisk et emne, vi møder ret meget i parterapi, og når det eskalerer gennem tid, kan det blive meget pinefuldt at leve i. Det er værd at nævne, at her ikke kun er tale om praktiske regler! Det kan lige så vel være “indre” regler for intimitet, sex, anerkendelse osv.

Som det fremgår, er der en form for fællesnæver i konfliktpunkterne: Hvem har ret! Eller hvad er rigtigt og hvad er forkert? En dygtig parterapeut vi aldrig blande sig i Jeres individuelle regler, eller agere dommer.

Kan vi ikke bare løse problemerne selv – uden par terapi?

Det har I forhåbentligt forsøgt, eller i det mindste overvejet. I mange tilfælde er det desværre bare ikke lige til. Det skyldes det faktum, at i sin inderste kerne skyldes konflikten, at I begge har brug for at have ret.

Så det store spørgsmål er, kan det lade sig gøre, at begge parter har ret, og samtidig er er uenige? Og svaret er ja, det er der masser af mennesker der oplever. Også i parforholdet, og når andre kan, kan I også – Hvis I (begge) vil, og parterapi kan hjælpe Jer videre.

Løsningen er lige foran næsetippen

Der er en god grund til, at I er i et parforhold med hinanden. I har valgt hinanden, og I har tidligere set et lykkeligt liv i hinanden. Alt det gode har I stadig til rådighed, men spørgsmålet er blot, om I stadig beskæftiger Jer tilstrækkeligt med det der er skønt, smukt, og som virker. I kan få fornyet fokus på alt den skønne i mellem jer med parterapi?

Parterapi hjælper Jer videre

Parterapi bearbejder de konflikter i måtte være optaget af, og giver Jer effektive løsninger. I takt med at problemerne opløses, får I værktøjer til at ændre fokus mod det gode i Jeres samliv, og lægge fælles planer for Jeres fælles fremtid, ikke mindst vedligeholdelses værktøjer til det I er ved at skabe.

Hvad kan vi forvente af af parterapi hos Jer?

I vil møde Ulf, der har 11 års erfaring som parterapeut med 1000 vis af par i parterapi og par coaching. (Husk vi også er udkørende terapeuter)

I kan forvente at han, i parterapeut rollen,  sørger for at sætte en tryg ramme for alle, hvor det er sikret, at I hver især kan være Jer selv, og hvor I begge bliver hørt. Der bliver ikke taget parti, eller fældet dom, og i rammen, eksistere rigtigt eller forkert ikke.

I får indsigt i egne, og hinandens tanker og mentalitet, og tilhørende teknikker, så I kan foretage ændringer efter behov og ønsker, og derved arbejde positivt med Jeres samliv, og parforhold.

I får ny viden om kommunikation, og øvelser, så I kan ændre på de dele af jeres kommunikation, der ikke fungerer som I ønsker. Kommunikations træning er en central del af parterapien. Ved hjælp af coaching og udvalgte terapi værktøjer bliver i omsorgsfuldt, men sikkert guidet igennem Jeres proces.

I får bearbejdet de oplevelser I måtte hænge fast I, så I kan give slip og komme videre.

Der er så meget godt i vente! Men vi må alle skabe det selv hver især. Parterapi giver jer værktøjskassen til at bygge Jeres fælles fremtid med trivsel.

Parterapi – Vi dækker en stor del af Sjælland

Vi tilbyder naturligvis parterapi i vores hyggelige lokaler i Korsør, men har gennem årene hjulpet hundredvis af problemramte  parforhold videre fra det meste af Sjælland. Som parterapeut tilbyder Ulf også at besøge Jer på Jeres hjemadresse, men da det er ret forskelligt om man har bedst med at være i egne rammer, eller i mere neutrale rammer, er det helt op til Jer hvor I ønsker at mødes.

Læs om Larsen og Ravn på TRUSTPILOT

Din tryghed

Vil du have mere?

Vi tilbyder forsamtale, telefonsnak, og svarer meget gerne på dine spørgsmål på mail og SMS
mere info