Kognitiv terapi er en effektiv terapi form, hvor du er med hele vejen på et logisk plan

Kognitiv terapi

Her på siden kan du læse om kognitiv terapi. Du kan læse om hvad du kan få ud af at arbejde kognitivt med dig selv. Du får et indblik i hvad kognitiv terapi betyder, og hvordan det foregår, og om hvordan vi arbejder som kognitive terapeuter. 

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi handler først og fremmest om kognitiv læring!

Kognitiv læring handler om indsigt i de forunderlige funktioner, og mekanismer, der til stadighed kører i det menneskelige sind.

Fornyet bevidsthed om dig selv

Al terapi har det overordnede formål, at få os til at ændre opfattelse af en eller flere uønskede erfaringer vi gør os!

Kognitiv terapi, giver dig på en gang:

  • Indsigt
  • Flere nye valgmuligheder
  • Mulighed for at ændre opfattelse
  • Mere kontrol over dig selv

Kognition kan oversættes til tanke proces. Tanke processer, er i høj grad placeret i vores bevidsthed, og er i høj grad det enestående element, der binder vores oplevelse af “hvad som helst” sammen. Derfor er en kognitiv tilgang til problemløsning, en super interessant mulighed, da det er vejen til større kontrol af dig selv, og din sindstilstand.

Er kognitiv terapi ikke svært?

Nej, kognitivterapi er under ingen omstændigheder svært at arbejde med. Derimod er det super interessant!

Det skyldes, at al kognitiv viden er naturligt, og kan derfor forklares logisk og indlysende, og du kan relatere dig til det du lære.
Til gengæld kan det være udfordrende, idet der vil dukke masser af nye muligheder op, som kræver nye beslutninger og prioriteringer. I det hele taget, kan det være ret udfordrende at opleve, at det man “plejer” at tro og mene, måske ikke er nødvendigt at tro og mene.

Er kognitiv terapi noget for mig?

Ja, det er det hvis:

  • Du holder af kontrol
  • Du er nysgerrig
  • Du IKKE er til/tror på hypnose
  • Du IKKE er til lange terapiforløb

Kognitiv terapi er en terapiform, der kan anvendes fordelagtigt i forhold til alle mennesker, uanset køn og alder. Faktisk er kognitiv terapi virkelig en god tilgang i forhold til børn og unge, herunder teenagere. Ikke mindst fordi kognitiv terapi anvender en form der er meget nær coaching.

Hvis du vil vide mere om kognitivterapi, og de mange muligheder der er, er du meget velkommen til at kontakte os HER!

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk