Hvorfor virker hypnose?

Hypnose er måske den mest effektive teknik der findes, men kan du
svare på spørgsmålet: hvorfor virker hypnose? Hypnoterapeut Linda Ravn Larsen forklarer hvorfor hypnose virker.

- Genvej til det ubevidste - Indadvendt koncentration - Afslappet trancetilstand

Linda (Ravn) Larsen

Linda (Ravn) Larsen

Hypnotisør og Hypnoterapeut
Partner i Larsen og Ravn.dk

Hvorfor virker hypnose?

Ja, hvorfor virker hypnose? Måske er du nysgerrig, eller måske du er skeptisk? Her kan du finde svaret på spørgsmålet: Hvorfor virker hypnose?

Normalt er vores bevidsthed i fuld “normal” aktivitet. Det betyder, at bevidstheden hele tiden, og helt automatisk, tjekker hvad der foregår og hvad det betyder. Alt er nødt til at passe sammen med de opfattelser, vi hver især lever efter.

Hypnose er en teknik, der fremkalder den tilstand i bevidstheden, der kaldes trance. Trance svarer til, at den normale bevidsthed “bedøves”, “distraheres” eller “går i dvale”.

Når din bevidsthed går i dvale, forsvinder dine hæmninger.

Tænk over det! Hvis du ingen bevidsthed havde, kunne du så opleve nogle former for hæmninger? Nej vel.

Hypnose, er altså en ændret bevidsthedstilstand, der medfører et mere åbent sind, og derved kan der foretages forandringer i vores adfærd, følelsesmæssige oplevelser, handlinger, tanker osv.

Hypnose er en løsningsteknik, og hypnose virker af en helt særlig årsag! Forklaringen findes i problemet!

Er du lidt forvirret? Nu skal du høre:

Der findes internationale, anerkendte holdninger til, at alle personlige problemstillinger der findes inden i os mennesker, er opstået i hypnotisk tilstand!

Det ovenstående eksemplificerer, at der altid er en årsag til hver enkelt lille adfærds bid. Årsagen til vores forskellige indre sider er som oftest, ikke bygget på fakta eller sandheder, men mere bare på det faktum at vi har foretaget en “indlæring”, mens vi har været i en hypnotisk tilstand.

Og det gælder i øvrigt ikke kun problematiske adfærds bidder! Når et menneske har en vidunderlig opfattelse af sig selv, har vedkommende modtaget en god og positiv påvirkning under hypnotiske tilstande.

Tænk over det modsatte:

En person føler sig mindreværdig! Ikke god nok! Håbløs! I virkeligheden er han et dejlig menneske, og der er masser af venner, kollegaer og familie der værdsætter ham, og holder af ham. De siger det tit til ham, men tror du han tror på hvad de siger? Nej, – han kan ikke tro det.

Han har på tidligere tidspunkter, under hypnotiske tilstande, lært at han ikke er god nok!

Så, -hvorfor virker hypnose så?

Hvis alle personlige problemstillinger, inden i mennesker, opstår som følge af indlæring under hypnotiske tilstande?? Så må løsningen være at:

Af-hypnotisere og om-hypnotisere

Og det er lige præcis hvad  hypnose, og hypnoterapi gør.

Af, – og omhypnotisering kan også foregå ved mentaltræning, eller samtale med psykologer, terapeuter, coaches og andre behandlingspersoner. Det er bare ikke nær så målrettet, og kræver en del længere tid.

Så hvorfor virker hypnose? Det spørgsmål skulle du gerne kunne svare på nu, men hvis du stadig er lidt forvirret over emnet kan du læse meget mere om hypnose her på siderne.

Læs om Lindas hypnose på TRUSTPILOT

Din tryghed

Nu ved du hvorfor hypnose virker

Her kan du læse et (lille) udpluk af anmeldelser fra mennesker, der har stiftet bekendtskab med hypnose, og på egen krop har mærket hvordan hypnose virker. Klik eventuelt på den ovenstående boks, hvis du vil læse om endnu flere erfaringer om andres oplevelse af den måde hypnose virker på.

GRATIS Hypnose forsamtale   KLIK HER

Vil du have mere?

Vi tilbyder forsamtale, telefonsnak, og svarer meget gerne på dine spørgsmål på mail og SMS
mere info
Hvorfor virker hypnose også på dig?

“Hypnose er bare en særlig grundteknik. Når hypnose bliver sammensat med terapeutiske teknikker, kan den anvendes til at løse personlige problemstillinger”

Hvorfor virker hypnose ikke på mig?

Indimellem bliver vi kontaktet af folk der spørger: “hvorfor virker hypnose ikke på mig”. Det er som regel mennesker der har forsøgt sig med hypnose, men har fået en skuffende oplevelse. Vores svar er altid det samme: Du kan helt sikkert hypnotiseres, og hypnose vil helt sikkert kunne virke på dig. Men,- enten har der ikke været kemi mellem dig og hypnotisøren, eller du har haft modstand på hypnosen, eller du er svært hypnotiserbar. Alle 3 mulige årsager kan håndteres, men det er klart at det kræver at du kan finde noget ekstra tålmodighed frem, og er positivt indstillet på at arbejde med det.

Ja, hypnose og hypnoterapi skaber blivende forandringer. Men der vil altid være undtagelser. Ligesom alt andet i denne verden, kan vi ikke forvente at noget varer evigt. Så i mange tilfælde bliver problemstillingerne løst. En gang for alle, mens der andre gange sker det at problemet dukker op igen, og så må det håndteres på ny.

Når du har erfaring med at du ikke kan hypnotiseres, kan det kun skyldes at du allerede har forsøgt dig med en (eller flere) hypnotisører, og fået en skuffende oplevelse. Det er bare ikke det samme som at du ikke kan hypnotiseres. Du, eller I har bare ikke fundet din hypnose-form endnu.

Nej, Normalt ikke. Det er ikke en optimal hypnotisk tilstand. ikke desto mindre kan man komme meget tæt på søvn-grænsen, og det kan være svært at skelne efter hypnosen. har jeg sovet? Eller har jeg været vågen? Sådan en oplevelse er tegn på dybt trance niveau. Det er værd at bemærke at dygtige hypnotisører ofte vækker sine klienter, op til flere gange under hypnosen. det er derved ikke unormalt at falde i søvn under en hypnose.