Kan alle hypnotiseres?

Vi bliver ofte spurgt: Kan alle hypnotiseres? Det korte svar er JA, men læs her
hvorfor også DU kan hypnotiseres. Vi kommer også omkring om alle kan hypnotiseres lige let.
God læselyst 🙂

God kemi Motivation Dagdrømme Naturlig tilstand

Linda (Ravn) Larsen

Linda (Ravn) Larsen

Hypnotisør og Hypnoterapeut
Partner i Larsen og Ravn.dk

Kan jeg komme i hypnose?

kan alle mennesker hypnotiseres?

 Alle kan komme i hypnose – fordi alle kan komme i trance.

Det forholder sig nemlig sådan, at hypnose er en helt naturlig trancetilstand, som fremkommer naturligt i hverdagen. Som f.eks når vi falder i staver, når vi dagdrømmer, eller glider fuldstændig ind i en god bog. I de situationer vi ikke er helt bevidst om, hvad der foregår omkring og i os. Tilstanden mellem søvn og vågenhed er også en trancetilstand.

Kan alle hypnotiseres lige let?

Vores evne til, at opnå trancetilstand er et bevis på, at alle mennesker kan hypnotiseres. Den naturlige evne til at komme i trance, udnyttes positivt i hypnose. Når det er sagt, må det retfærdigvis også nævnes, at det er forskelligt, hvor dyb en trance man kommer i, da ikke alle er lige hypnotiserbare.

Vi er alle forskellige

Helt konkret betyder det, at du, som menneske, kan rumme en holdning til, at du ikke ønsker at lade dig hypnotisere. Eller du kan være bekymret over situationen, lige som du kan være skeptisk, eller rumme andre former for modstand.

Alle disse muligheder for modstand, er helt normale at opleve, og når de er tilstede, særligt i udtalt grad, er det unægteligt en udfordring for at gennemføre hypnose.

Hvis du oplever disse former for modstand i dig selv, må du dog endelig ikke fortvivle.

Kan alle hypnotiseres på samme måde?

Enhver dygtig, veluddannet- og øvet hypnotisør er istand til at arbejde med disse vilkår, og sådanne situationer betyder først og fremmest, at det kan tage lidt længere tid, at nå den nødvendige trancetilstand tilstand, og derved den ønskede effekt. Det kan også være nødvendigt, at anvende forskellige teknikker, alt efter hvor hypnotiserbar du måtte være. Så det der virker for den ene, virker ikke nødvendigvis for den anden, og omvendt.

Vores erfaring er, at langt de fleste vi hypnotiserer, hverken er meget let -, eller svært hypnotiserbare, så hvis dette er et område du er i tvivl om, så kontakt os, og lad os få en snak om det. 

Der findes altid en løsning, også for dig. Hvis hypnose ikke lige er sagen for dig, kan du læse alt om coaching, terapi og mentaltræning, som er gode alternativer til at arbejde med personlige udfordringer.

Læs om Lindas hypnose på TRUSTPILOT

Din tryghed

GRATIS Hypnose forsamtale   KLIK HER

Hvorfor kan jeg ikke hypnotiseres?

Har du allerede prøvet hypnose? Virkede det ikke? Måske har du prøvet hypnose flere gange, uden du kom i hypnose?

Hvis det er tilfældet, er du sikkert på at du ikke kan hypnotiseres, hvilket er helt forståeligt.
Det er bare ikke korrekt. Du vil kunne hypnotiseres. Du og hypnotisøren har bare ikke fundet frem til din form for hypnose endnu.

Det er ret sandsynligt at du er blandt de svært hypnotiserbare. Det der ofte kendetegner svært hypnotiserbare, er ting som:

  • Skepsis
  • Modstand på hypnose
  • Modstand på hypnotisøren
  • Modstand på lokalet/stedet
  • Behov for kontrol

En anden ting kan være dine forventninger til dig selv, eller til selve hypnose oplevelsen. Hvis du på forhånd har dannet nogle forventninger der ikke er realistiske vil det kunne forhindre dig i at deltage i det samarbejde hypnose engang er.

Vores bedste råd er at lede efter en Hypnotisør du virkelig har god kemi med, og tale med vedkommende om ovenstående. Hvis det samtidig er en erfaren og veluddannet hypnotisør, vil I kunne løse problemet.

Kan alle Hypnotiseres FAQ

Nej, slet ikke. Det er hypnotisøren der har det fulde ansvar, og gennemfører din hypnose. Selvfølgelig i samarbejde med dig. Men du skal bare være dig selv.

Allerførst: Alle kan hypnotiseres! For nogle går det meget hurtigt, og er meget overbevisende. For andre kan det gå meget langsomt, og være langt mindre overbevisende. Du kan få en ide om din egen hypnotiserbarhed ved at vurdere dine evner til at forestille dig forskellige ting: Er du god til at visualisere? Er du god til at fornemme forskellige stemninger? Er du god til at genkalde dig forskellige minder, dufte, lyde osv. Det er alt sammen gode forudsætninger ved hypnose.

Det eneste der kan gå galt med hypnose er at hypnotisøren ikke får etableret et ordenligt samarbejde med klienten. Det vil betyde at man ikke opnår de ønskede resultater.