Kan alle hypnotiseres?

Kan alle hypnotiseres?

Vi bliver ofte spurgt: Kan alle hypnotiseres? Det korte svar er JA, men læs her
hvorfor også DU kan hypnotiseres. Vi kommer også omkring om alle kan hypnotiseres lige let, og hvad du kan gøre hvis du er blandt de svært hypnotiserbare.
God læselyst 🙂

Linda Ravn
Linda Ravn
Ekspert i hypnose og hypnoterapi
januar 8, 2024

Indholdsfortegnelse

Kan jeg komme i hypnose?

Alle kan komme i hypnose – fordi alle kan komme i trance.

Det forholder sig nemlig sådan, at hypnose er en helt naturlig trancetilstand, som fremkommer naturligt i hverdagen. Som f.eks når vi falder i staver, når vi dagdrømmer, eller glider fuldstændig ind i en god bog. I de situationer vi ikke er helt bevidst om, hvad der foregår omkring og i os. Tilstanden mellem søvn og vågenhed er også en trancetilstand.

 

Kan alle hypnotiseres lige let?

Vores evne til, at opnå trancetilstand er et bevis på, at alle mennesker kan hypnotiseres. Den naturlige evne til at komme i trance, udnyttes positivt i hypnose. Når det er sagt, må det retfærdigvis også nævnes, at det er forskelligt, hvor dyb en trance man kommer i, da ikke alle er lige hypnotiserbare.

 

Vi er alle forskellige

Helt konkret betyder det, at du, som menneske, kan rumme en holdning til, at du ikke ønsker at lade dig hypnotisere. Eller du kan være bekymret over situationen, lige som du kan være skeptisk, eller rumme andre former for modstand.

Alle disse muligheder for modstand, er helt normale at opleve, og når de er tilstede, særligt i udtalt grad, er det unægteligt en udfordring for at gennemføre hypnose. Hvis du oplever disse former for modstand i dig selv, må du dog endelig ikke fortvivle. Læs i stedet længere nede under overskriften > Hvorfor kan jeg ikke hypnotiseres?

 

Kan alle hypnotiseres på samme måde?

Enhver dygtig, veluddannet- og øvet hypnotisør er i stand til at arbejde med disse vilkår, og sådanne situationer betyder først og fremmest, at det kan tage lidt længere tid, at nå den nødvendige trancetilstand tilstand, og derved den ønskede effekt. Det kan også være nødvendigt, at anvende forskellige teknikker, alt efter hvor hypnotiserbar du måtte være. Så det der virker for den ene, virker ikke nødvendigvis for den anden, og omvendt.

Vores erfaring er, at langt de fleste vi hypnotiserer, hverken er meget let -, eller svært hypnotiserbare, så hvis dette er et område du er i tvivl om, så kontakt os, og lad os få en snak om det. 

Der findes altid en løsning, også for dig. Hvis hypnose ikke lige er sagen for dig, kan du læse alt om coaching, terapi og mentaltræning, som er gode alternativer til at arbejde med personlige udfordringer.

 

Hvorfor kan jeg ikke hypnotiseres?

Har du allerede prøvet hypnose? Virkede det ikke? Måske har du prøvet hypnose flere gange, uden du kom i hypnose?

Hvis det er tilfældet, er du sikkert på at du ikke kan hypnotiseres, hvilket er helt forståeligt.
Det er bare ikke korrekt. Du vil kunne hypnotiseres. Du og hypnotisøren har bare ikke fundet frem til din form for hypnose endnu.

Det er ret sandsynligt at du er blandt de svært hypnotiserbare. Det der ofte kendetegner svært hypnotiserbare, er ting som:

 

  • Skepsis
  • Modstand på hypnose
  • Modstand på hypnotisøren
  • Modstand på lokalet/stedet
  • Behov for kontrol

 

En anden ting kan være dine forventninger til dig selv, eller til selve hypnose oplevelsen. Hvis du på forhånd har dannet nogle forventninger der ikke er realistiske vil det kunne forhindre dig i at deltage i det samarbejde hypnose engang er.

Vores bedste råd er at lede efter en Hypnotisør du virkelig har god kemi med, og tale med vedkommende om ovenstående. Hvis det samtidig er en erfaren og veluddannet hypnotisør, vil I kunne løse problemet.

 

Tørre tal om at være hypnotiserbar

Som jeg har skrevet, kan man påstå at alle mennesker kan hypnotiseres. Spørgsmålet er blot hvor let det går, eller hvor dyb trancen bliver. Man regner med at 75-85% af alle, kan hypnotiseres uden problemer, og det må man jo sige er størstedelen. 15 – 25% er let hypnotiserbare, og så er der de svært hypnotiserbare, der udgør ca. 10 – 20%. Min erfaring er på trods af statistikken, at det væsentligste er det samarbejde der opstår mellem hypnotisøren og kunden.

Kh/Linda

Kan alle hypnotiseres FAQ

Nej, slet ikke. Det er hypnotisøren der har det fulde ansvar, og gennemfører din hypnose. Selvfølgelig i samarbejde med dig. Men du skal bare være dig selv.

Allerførst: Alle kan hypnotiseres! For nogle går det meget hurtigt, og er meget overbevisende. For andre kan det gå meget langsomt, og være langt mindre overbevisende. Du kan få en ide om din egen hypnotiserbarhed ved at vurdere dine evner til at forestille dig forskellige ting: Er du god til at visualisere? Er du god til at fornemme forskellige stemninger? Er du god til at genkalde dig forskellige minder, dufte, lyde osv. Det er alt sammen gode forudsætninger ved hypnose.

Det eneste der kan gå galt med hypnose er at hypnotisøren ikke får etableret et ordenligt samarbejde med klienten. Det vil betyde at man ikke opnår de ønskede resultater.

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk