Hvad er hypnose. Hypnose ekspert Linda Ravn Larsen giver en forklaring

Hvad er hypnose?

Mange mennesker forbinder hypnose med småsvindel og illusion. Og der er da også rigtigt mange myter om hypnose. Derfor har jeg skrevet denne lille artikel, hvor du kan læse alt om hvad hypnose er for noget. Læs fakta om hypnose, forskellen på hypnose og hypnoterapi, og hvordan hypnose virker. Så, hvad er hypnose?

Linda Ravn
Linda Ravn
Ekspert i hypnose og hypnoterapi
januar 8, 2024

Indholdsfortegnelse: Hvad er hypnose?

Hypnose er en særlig grundteknik

Vi kan lige så godt starte med en simpel definition af hypnose:

“Hypnose er en særlig kommunikationsteknik som skaber en ændret sindstilstand hos den der hypnotiseres

Det er den korte og mest præcise forklaring på hvad hypnose er. Det betyder at når du er hypnotiseret, er du i det der kaldes en trance tilstand. Trance svarer til, at din normale bevidsthed “bedøves”, “distraheres” eller “går i dvale”.

Når din bevidsthed går i dvale, forsvinder dine hæmninger. Tænk over det et øjeblik… Hvis du ingen bevidsthed havde, kunne du så opleve nogle former for hæmninger? Nej vel.

Så hvad er hypnose?

Hypnose, er altså en ændret bevidsthedstilstand, der medfører et mere åbent sind, og derved kan der foretages forandringer i vores adfærd, følelsesmæssige oplevelser, handlinger, tanker osv. Du kan se sådan på det, at alle de begrænsninger der normalt forhindrer os i at ændre på tingene, er gemt væk.

Hypnose kan deles op i forskellige kategorier:

Scenehypnose:

Scenehypnose består af en “bedøvelse”, hvorefter “offeret” bliver opfordret til at ændre adfærd, og for eksempel, opfører sig som om vedkommende er fuld, eller er en høne, eller hvad ved jeg.

Måske har du tænkt over, om det er fake? Eller om det virkelig kan  lade sig gøre?

Og nej, det er ikke fake, det kan lade sig gøre.  Men kun fordi personen selv gerne vil! Hvis man ikke har et ønske om at gå som en høne, eller opføre sig som om man er fuld, vil man ganske enkelt komme ud af hypnosen.  Husk: Uden de normale hæmninger, er det bare sjovt, at opføre sig som en høne!

 

Sjov lille video om scenehypnose

Hypnose er den ene halvdel af hypnoterapi:

Hypnoterapi er sammensætningen af hypnose og terapi. Hypnose i sig selv kan ikke hjælpe os med at løse fastsiddende problemer, men det kan terapi.

Terapi kan på den anden side være både besværligt og langstrakt, og på den måde kan man se hypnoterapi som en effektiv terapiform. Ganske enkelt fordi terapien foregår under en ændret bevidsthedstilstand

Enhver hypnoterapi behandling, består af en indledende samtale. Herunder bør der laves en “kontrakt” mellem hypnotisør og klient. Kontrakten sikrer, at parterne er afklaret med hvilket emne, der skal arbejdes med i  hypnosen. Hvad er målet med hypnosen?. Få afklaret forventninger og få svar på de eventuelle spørgsmål, der kunne være omkring hypnose. Derefter følger “distrahering/forvirring” af sindet, så trance opstår, og klient, og hypnotisør foretager i samarbejde de ønskede forandringer.

Jeg håber, du har fået svar på spørgsmålet: – hvad er hypnose? Og jeg vil glæde mig til at høre fra dig hvis du vil vide mere.

Kh/Linda

Ofte stillede spørgsmål om hypnose

Hypnose og Hypnoterapi er ikke det samme. Hypnose og Hypnoterapi hænger dog sammen som hånd i handske. Hypnose er den bevidsthedstilstand der opnås, så hypnoterapeuten kan arbejde terapeutisk (med terapi)

Nej hypnose er bestemt ikke hjernevask. Hjernevask er en (forskrækkelig) metode, hvor et menneske, under tvang, bliver udsat for påvirkning, så den selvstændige tankegang ændres mod ens vilje. Hypnose er en teknik der fører til en ændret bevidsthedstilstand.

Man kan godt opfatte Hypnose som manipulation. Men i så fald er der tale om positiv manipulation, modsat den gængse opfattelse af at manipulation er negativ. I øvrigt vil manipulation i forbindelse med hypnose være selv-manipulation, idet man siger at al hypnose er selvhypnose.

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk