Hvad er hypnose?

Hypnose oplever du hver dag, uden måske at være klar over det!
Men hvad er hypnose egentligt? – Få et uddybende
svar lige her på siden.

- Underbevistheden - Trance - Kritisk sans - Kan alle hypnotiseres? - En særlig tilstand

Linda (Ravn) Larsen

Linda (Ravn) Larsen

Hypnotisør og Hypnoterapeut
Partner i Larsen og Ravn.dk

Hvad er hypnose?

Hvad er hypnose? Læs hvad hypnose er lige her

Ja, hvad er hypnose egentligt?

“Hypnose er en særlig grundteknik. Når hypnose bliver sammensat med terapeutiske teknikker, kan den anvendes til at løse personlige problemstillinger”

Hypnose er en ændret  bevidsthedstilstand – en trancetilstand.

Normalt er vores bevidsthed i fuld “normal” aktivitet. Det betyder, at bevidstheden hele tiden, og helt automatisk, tjekker hvad der foregår og hvad det betyder. Den automatiske kritiske sans er i drift. Alt er nødt til, at passe sammen med de opfattelser, vi hver især lever efter.

Hypnose er en teknik der fremkalder den tilstand i bevidstheden, der kaldes trance. Trance svarer til, at den normale bevidsthed “bedøves”, “distraheres” eller “går i dvale”.

“Når din bevidsthed går i dvale, forsvinder dine hæmninger”

Tænk over det! Hvis du ingen bevidsthed havde, kunne du så opleve nogle former for hæmninger? Nej vel.

Så hvad er hypnose? -Hypnose, er altså en ændret bevidsthedstilstand, der medfører et mere åbent sind, og derved kan der foretages forandringer i vores adfærd, følelsesmæssige oplevelser, handlinger, tanker osv.

Hypnose kan deles op i forskellige kategorier:

Scenehypnose:

Scenehypnose består af en “bedøvelse”, hvorefter “offeret” bliver opfordret til at ændre adfærd, og for eksempel, opfører sig som om vedkommende er fuld, eller er en høne, eller hvad ved jeg.

Måske har du tænkt over, om det er fake? Eller om det virkelig kan  lade sig gøre?

Og nej, det er ikke fake, det kan lade sig gøre.  Men kun fordi personen selv gerne vil! Hvis man ikke har et ønske om at gå som en høne, eller opføre sig som om man er fuld, vil man ganske enkelt komme ud af hypnosen.  Husk: Uden de normale hæmninger, er det bare sjovt, at opføre sig som en høne!

Hypnose/hypnoterapi:

Enhver hypnose behandling, består af en indledende samtale. Herunder bør der laves en “kontrakt” mellem hypnotisør og klient. Kontrakten sikrer, at parterne er afklaret med hvilket emne, der skal arbejdes med i  hypnosen. Hvad er målet med hypnosen?. Få afklaret forventninger og få svar på de eventuelle spørgsmål, der kunne være omkring hypnose. Derefter følger “distrahering/forvirring” af sindet, så trance opstår, og klient, og hypnotisør foretager i samarbejde de ønskede forandringer.

En hæmning kan forklares som en situation, adfærd eller handling, hvor du oplever så meget modstand i dig selv, at du ikke kan handle frit eller få dig selv til at sige/gøre/handle etc, det du egentlig ønsker dig.

Vi håber, du har fået svar på spørgsmålet: – hvad er hypnose? Vi glæder os til at møde dig, eller høre fra dig hvis du vil vide mere.

Du kan kontakte os HER, og hvis du har lyst, kan du fordybe dig i meget mere information om hypnose og andre metoder til selvudvikling, som coaching, terapi og mentaltræning.

Læs om Lindas hypnose på TRUSTPILOT

Din tryghed

GRATIS Hypnose forsamtale   KLIK HER

Sjov scenehypnose

hvad er Hypnose FAQ

Hypnose og Hypnoterapi er ikke det samme. Hypnose og Hypnoterapi hænger dog sammen som hånd i handske. Hypnose er den bevidsthedstilstand der opnås, så hypnoterapeuten kan arbejde terapeutisk (med terapi)

Nej hypnose er bestemt ikke hjernevask. Hjernevask er en (forskrækkelig) metode, hvor et menneske, under tvang, bliver udsat for påvirkning, så den selvstændige tankegang ændres mod ens vilje. Hypnose er en teknik der fører til en ændret bevidsthedstilstand.

Man kan godt opfatte Hypnose som manipulation. Men i så fald er der tale om positiv manipulation, modsat den gængse opfattelse af at manipulation er negativ. I øvrigt vil manipulation i forbindelse med hypnose være selv-manipulation, idet man siger at al hypnose er selvhypnose.