Mindset, hvad, hvorfor og hvordan?
Alle har brug for at vide hvad et mind-set er for noget, og alle har brug for at hvorfor netop vores mindset er altafgørende for hvordan vi klarer os i livet, men ikke mindst; hvordan kan man ændre sit mind-set?

Mindset, – hvad, hvorfor og hvordan?

Har du 100% styr på begrebet “mindset”? Hvis ikke, håber jeg du har et par minutter til at læse artiklen helt igennem. For jeg garanterer dig; dit mindset er kernen til din personlige udvikling, og nøglen til at løse alle dine problemer!

I denne artikel får du en tilbundsgående, men simpel forklaring på Hvad et mindset er. Hvorfor du har brug for at vide noget om mindsets, og ikke mindst vil jeg fortælle dig, hvordan du bedst kan komme i gang med at justere, og ændre på mindsettet.

God læselyst 🙂

“Et sundt mindset er ikke bare en tankegang – det er en livsstrategi, der kan forvandle dine resultater, dine relationer og dit velvære!”

Hvad betyder det at have et kommercielt mindset?

Et kommercielt mindset refererer til en tankegang eller en særlig måde at tænke på, som er fokuseret på forretningsmæssige resultater, profit, og værdiskabelse.

Det handler om at forstå og prioritere, hvordan ens handlinger, beslutninger og strategier kan bidrage til økonomisk vækst og succes for en virksomhed eller organisation. Personer med et kommercielt mindset har typisk en stærk forståelse af markedet, kundernes behov, konkurrenternes adfærd og økonomiske realiteter.

Nøgleelementer i et kommercielt mindset:
  1. Forretningsforståelse: Evnen til at forstå, hvordan forskellige dele af virksomheden hænger sammen, herunder økonomi, salg, marketing og produktudvikling.

  2. Kundefokus: At sætte kunden i centrum og forstå deres behov, hvilket sikrer, at produkter eller tjenester opfylder markedsbehovet og skaber værdi for kunden.

  3. Resultatorientering: Fokus på at skabe målbare resultater, såsom øget omsætning, forbedret rentabilitet eller reducerede omkostninger.

  4. Strategisk tænkning: At kunne identificere langsigtede muligheder for vækst, innovation og markedsandele, samt træffe beslutninger, der støtter virksomhedens mål.

  5. Risikovillighed og beslutningstagning: At kunne træffe informerede beslutninger hurtigt, med en bevidsthed om risici og potentiale for gevinst.

  6. Fokus på profit: At have et skarpt blik for, hvordan en virksomheds aktiviteter kan øge indtægterne og reducere udgifter, så der skabes mere profitabel vækst.

Hvorfor er et kommercielt mindset vigtigt?

Et kommercielt mindset er afgørende for at kunne drive succesfulde forretninger, da det hjælper med at fokusere indsatsen på, hvad der skaber økonomisk værdi. Uanset om man er leder, medarbejder eller iværksætter, vil et kommercielt mindset hjælpe med at træffe beslutninger, der understøtter virksomhedens overordnede mål, fremmer innovation og styrker konkurrenceevnen.

For medarbejdere kan det også betyde, at man tænker over, hvordan ens individuelle bidrag kan påvirke virksomhedens succes – fra at reducere omkostninger til at forbedre kundeservice og skabe nye indtægtskilder.

Besøg vores erhvervs sektion, hvis du vil vide mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at udvikle dit mindset til at blive mere kommercielt:

Læs om: Erhvervscoaching

Læs om: Coaching for ledere

Læs om: Iværksætter coaching

Læs om: EjerLeder coaching

Læs om: Medarbejder coaching

Læs om: Mentoring

Læs om: Erhvervs hypnose

Gør det så nemt som muligt at arbejde med dit mindset

Hvis du gerne vil ændre og udvikle dit mindset, som en del af din personlige udvikling er der særligt en ting du har brug for at være opmærksom på: Stress!

Udover et fixet (åbent mindset), er det en kæmpe fordel at være i en god stress balance med sig selv. Forstået sådan at hvis du er stresset, er det en virkelig vanskelig opgave at forme, og ændre på mindsettet.

Det skyldes at stress faktisk påvirker mindsettet til at fungerer fastlåst (fixed), og samtidig stjæler stress din energi, og din tålmodighed.

Så hvis du er stresset, kan du starte med at besøge vores to sider, med stressrådgivning, og stresshåndtering:

Se vores 4 nyeste artikler

Indholdsfortegnelse - Mindset

Picture of Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
februar 12, 2024

Hvad betyder mindset?

Hvad betyder mindset
Oversat til dansk, taler vi om "tankegang" når vi forsøger at oversætte mindsettet, men det er en alt for fattig oversættelse; der er virkelig tale om "lost in translation"

Et mindset er din grundlæggende måde at tænke på og se verden. Det er de holdninger og overbevisninger, du har om dig selv, andre og situationer. Dit mindset påvirker, hvordan du reagerer på udfordringer, lærer nye ting og udvikler dig. I forhold til at udvikle sit mindset, findes der to typer af mindset: Et fastlåst mindset, hvor man tror, at evner er uforanderlige, og et udviklende mindset, hvor man tror, at man kan forbedre sig gennem indsats og læring. Dit mindset kan altså enten begrænse dig eller hjælpe dig med at vokse.

-Jeg vil så gerne give dig en ordentlig forklaring på hvad hvad mindset betyder, for hvis du ikke får 100 % fat i det, bliver det op ad bakke, når du skal til at udvikle og ændre på dit mindset. Lad os gå videre med en oversættelse.

 

Hvad betyder mindset på Dansk?

En af de mest effektive danske oversættelser af ordet “mindset” er “tankemåde”. Dette udtryk fanger essensen af at have en bestemt måde at tænke på eller tilgang til livet, der påvirker ens handlinger og resultater. Men oversættelsen kan virke lidt fattig:

Begrebet “mindset” refererer til den faste måde, hvorpå en person tænker, opfatter og reagerer på verden omkring dem. Det handler om ens grundlæggende holdninger, overbevisninger og indstilling, som former ens tilgang til livet, udfordringer, og muligheder. Et mindset kan være enten positivt eller negativt og påvirker i høj grad, hvordan man håndterer stress, løser problemer, og opnår personlige og professionelle mål. Et sundt mindset fokuserer på vækst, læring og muligheder, mens et begrænsende mindset kan hindre personlig udvikling og succes. At være opmærksom på sit eget mindset og arbejde med at forme det positivt kan have stor indflydelse på ens livskvalitet og resultater.

Det danske ord “tankemåde” refererer nok mest til at vi kan tænke på forskellig vis i forskellige situationer, og det har, som det fremgår, ikke noget med begrebet mindset at gøre.

 

Mindset er et mix af tanker og mentalitet

Så for at forstå konceptet mindset, når nu vi er dansksprogede, må vi altså et spadestik dybere:

 

  • Mentalitet:
    Mentalt indhold, er alle de meninger, erfaringer, overbevisninger, minder der ligger på lager i din hjerne. Du kan se det som data der er lagret i din hjerne; ligesom filer der er lagret på harddisken i din computer.
  • Tanker:
    Tanker er den proces din hjerne anvender for at bearbejde dit mentale indhold, sammen med den situation du befinder dig i; det er det man kalder tankeaktivitet.

 

Definition af mindset

Et mindset består af dine tankeprocessers håndtering af dit mentale indhold. Da mindsettet er sammenhængende med sindet, danner dit mindset din virkelighedsopfattelse, og derfor er dit mindset styrende for din adfærd, og de valg (og fravalg) du hele tiden træffer.

Hvorfor er jeg styret af mit mindset?

Hvorfor er jeg styret af mit mindset
Er det dig eller mindsettet der styrer dig gennem livet? Er det mindsettet der træffer dine beslutninger, og afgør dit humør; hvorfor er det egentligt sådan?

Som menneske er du 100% styret af dit mindset, og det er der en rigtig god grund til!

Prøv at tænke over det her: Alene i Danmark er vi snart 6 millioner mennesker, og spørgsmålet er så, – findes der 2 ens mind-sets i Danmark? svaret er NEJ, – det gør der ikke. 

 

Dit mindset er enestående og unikt

Vi lever i den samme verden, hvilket betyder at verdenen BURDE være ens for os alle? Men det er den ikke. Og grunden til at vi har (vidt) forskellige opfattelser af virkeligheden, er vores forskellige mindsets.

 

Dit mindset skaber din virkelighedsopfattelse

Dit mindset styrer for vildt, og det gør det ved at overmande dig med en grundlæggende følelse af virkelighed.

Hvis du er kommet ind i en negativ, nedadgående spiral i livet, er sandsynligt at dit mindset er fulgt med, og fastholder dig i spiralen, ved at fortælle dig at sådan er din virkelighed. på den måde er det for eksempel dit mindset der rummer dit mental load, og det er derfor også dit mindset der kan hjælpe dig med at reducere dit mental load, hvis det er blevet for voldsomt.

Hvis du altid (så længe du husker) har været i spiralen, er det sandsynligt at du oplever at det ikke kan være anderledes; for det er din virkelighed!

Men det gælder også omvendt; Folk der har opnået stor succes med økonomi, kærlighed, helbred, eller socialt, opbygger samtidig et positivt mind set, og virkelighedsopfattelsen ændrer sig.

Kan man ændre sit mindset?

Kan man ændre sit mindset?
Mindsettet skabes, og udvikles gennem livet; det sker helt automatisk og ubevidst! Med den rette tilgang kan mindsettet justeres og ændres med viljen. Det bør altid foregå efter en plan; din plan!

Tjaa, – kan man ændre på sit mind-set? Det bliver til et rungende JA herfra; det kan du godt!

Når det er sagt, skal det samtidig siges, at det skal gribes ordenligt an, OG det er en proces (ligesom alt andet).

 

Og så skal det siges at det paradoksalt nok kommer meget an på det mindset du allerede har; mere om det i næste afsnit.

 

Note: Husk dig selv på at du er kommet til verdenen uden et mind set! Og det mind-set du er i besiddelse af lige nu, er blevet dannet gennem dit liv; det er et bevis på at dit mind-set kan ændre sig. De fleste er bare ikke klar over hvordan man gør det bevidst!

Har du et fastlåst eller vækstorienteret mindset?

Nogle mennesker har SÅ nemt ved at udvikle, forme og ændre på sit mind-set, mens andre finder det helt umuligt; det kan bare ikke lade sig gøre!

Men hvad er det der typisk gør denne forskel? Paradoksalt nok er det selve det mindset man allerede har:

Har du et fixed mindset (fastlåst mindset) eller et growth mindset (væksorienteret mindset):

Et fastlåst mindset, også kendt som “fixed mindset,” er en måde at tænke på, hvor man ser sine evner og intelligens som uforanderlige. Det er en opfattelse, der ofte sætter grænser for ens egen udvikling og præstation. I dette kapitel vil vi udforske, hvad et fastlåst mind set er, hvorfor det kan være hæmmende, og hvordan man kan bryde fri fra det.

 

Hvad er et fastlåst mindset (fixed mindset)?

Når man har et fastlåst mind set, tror man, at ens evner er medfødte og derfor ikke kan ændres. For eksempel kan man tænke: “Jeg er bare ikke god til matematik” eller “Jeg har aldrig været kreativ.” Denne måde at tænke på kan føre til, at man undgår udfordringer, fordi man frygter at fejle eller at blive set som inkompetent.

Carol Dweck, en amerikansk psykolog, introducerede begrebet i sin forskning om motivation og succes. Ifølge Dweck er personer med et fastlåst mind-set tilbøjelige til at tro, at deres potentiale er begrænset, hvilket kan forhindre dem i at prøve nye ting, tage risici og lære af deres fejl; det er simpelt hen en indbygget del af mindsettet.

 

Hvorfor er et fastlåst mindset hæmmende?

Et fastlåst mind set kan være en barriere for personlig og professionel vækst. Når man tror, at ens evner er statiske (umulige at ændre), bliver man mindre tilbøjelig til at tage fat på nye udfordringer. Man kan blive bange for at fejle, fordi man ser fejl som et tegn på manglende evne i stedet for en mulighed for at lære og vokse.

Dette mind-set kan også føre til en negativ selvopfattelse og en lavere grad af vedholdenhed. Når man møder modgang, kan man hurtigt opgive, fordi man tror, at man simpelthen ikke har det, der skal til for at lykkes. Dette kan resultere i en cyklus, hvor man undgår udfordringer og dermed begrænser sine muligheder for succes.

 

Hvordan bryder man fri fra et fastlåst mindset?

Det første skridt til at bryde fri fra et fastlåst mind set er at blive bevidst om det. Ofte er vi ikke klar over, at vores tankegang holder os tilbage. Ved at identificere de situationer, hvor vi automatisk siger til os selv, at vi “ikke kan” eller “ikke er gode nok,” kan vi begynde at udfordre disse tanker.

Her er nogle praktiske måder at omstille sin tankegang på:

 

  1. Omfavne udfordringer: Se udfordringer som muligheder for at lære noget nyt i stedet for som trusler mod din selvopfattelse. Når du står over for en svær opgave, mind dig selv om, at det er en chance for at udvikle dig.

  2. Lær af fejl: I stedet for at se fejl som beviser på manglende evner, se dem som værdifulde erfaringer, der hjælper dig med at forbedre dig. Husk, at hver gang du fejler, lærer du noget, der bringer dig tættere på succes.

  3. Ros indsats frem for talent: Fokuser på indsats, vedholdenhed og processer snarere end på resultatet. I stedet for at rose dig selv (eller andre) for at være “naturligt god” til noget, ros indsatsen og det hårde arbejde, der ligger bag en succes.

  4. Udvid din komfortzone: Prøv nye ting, også selvom de virker skræmmende eller svære. Jo mere du udfordrer dig selv, jo mere vil du opdage, at dine evner kan udvikles.

Ved at arbejde på at udvikle et mere fleksibelt og vækstorienteret mind set kan du åbne op for nye muligheder og maksimere dit potentiale. Det kræver tid og bevidsthed, men fordelene ved at slippe det fastlåste mindset er mange, både for din personlige udvikling og din evne til at opnå succes i livet.

Konklusion

Et fastlåst mind set kan være en skjult barriere, der begrænser din udvikling og succes. Ved at forstå, hvad det er, og hvordan det påvirker din tankegang, kan du begynde at tage skridt til at omfavne et mere vækstorienteret perspektiv. Udfordringer, fejl og læring er alle vigtige elementer på vejen til personlig vækst og succes – og ved at skifte til et mind set, der værdsætter disse elementer, kan du opnå langt mere, end du troede var muligt.

Det modsatte af et fastlåst mind-set er et vækstorienteret mindset eller et “growth mindset.”

I et vækstorienteret mind-set tror man på, at evner, intelligens og færdigheder kan udvikles gennem indsats, læring og vedholdenhed. I stedet for at se evner som statiske, ser man dem som noget, der kan forbedres over tid. Dette mind-set opmuntrer til at tage udfordringer op, lære af fejl og se modgang som en mulighed for vækst.

Carol Dweck, der også introducerede begrebet fastlåst mindset, er kendt for at have fremhævet det vækstorienterede mindset som nøglen til succes og personlig udvikling. Med et vækstorienteret mind set er man mere tilbøjelig til at tage risici, prøve nye ting og fortsætte med at forbedre sig, selv når man møder modgang.

Hvordan arbejder man med sit mindset?

Hvordan arbejder man med sit mindset?
Når du ønsker at arbejde med mindsettet, har du brug for noget særlig viden, og en plan; og så er det ellers bare om at starte fra en ende af. Det er en spændende proces.

Det ubetinget sværeste (for de fleste), er at komme i gang med forandringsprocessen. og det skyldes som regel altid det samme problem. (Ikke så meget hvis du har et Growth mindset)

 

Jeg er hvad jeg er (siger mit mindset) – Fixed mindset

Når du gerne vil arbejde med dit mindset, kan det ikke nytte noget at dit mindset siger; – jeg kan ikke ændre mig, for jeg er som jeg er! På den måde kan mindsettet modarbejde at blive ændret. skørt ikke? Men et udbredt problem!

På den måde er dit mind-set i sig selv en forudsætning for at du kan arbejde med det. Start altid med at få styr på det, og hvis det er nødvendigt; få lidt professionel hjælp til opstarten.

 

Forudsætning for at arbejde med mindsettet

Som jeg allerede har været inde på, er der forskel på tanker og mentalitet; faktisk som dag og nat, – altså de hænger sammen, men har ellers ikke noget med hinanden at gøre. Når du vil arbejde med dit mindset, er det din mentalitet du ønsker at ændre, og det gør du ved hjælp af dine tanker.

Derfor er det vigtigt at du har et godt forhold, og kan styre dine tanker.

 

Strategi for at arbejde med sit mindset

Når du har løst eventuelle blokeringer, og processen kan startes er der nogle gode råd du kan følge:

  1. Bliv opmærksom på dine hæmmende overbevisninger:
    Aflur hvilke overbevisninger der står i vejen for at have det som du ønsker.

  2. Skriv dine hæmmende overbevisninger ned:
    Lav dig en notesbog, eller brug en APP. Skriv dine hæmmende overbevisninger ned på listeform.

  3. Målret din indsats:
    Arbejd med din liste, et punkt ad gangen.

  4. En overbevisning kan ikke slettes, men ændres:
    Husk at du kan ændre enhver overbevisning (hvis du ønsker det, og der ikke er ulemper). men du kan aldrig SLETTE en overbevisning i dit mindset.

Hvad er et godt mindset?

Hvad er et godt mindset?
Der er som sådan ikke nogen fast definition af et godt mind-set, men der er bestemt en særlig retning, der altid er virkelig god for mindsettet.

Det kan være svært (og lidt farligt) at svare præcis på hvad et godt mind-set er, men jeg vil gerne give dig et par input, du forhåbentligt kan bruge til noget.

Der er ret mange der dyrker positivitet, og påstår at det at være positiv er det samme som et godt minds et! Og misforstå mig nu ikke; der er mange fordele ved at være positiv! Men ikke altid, og ikke for enhver pris. 

Et insisterende, positivt mind-set, kan hurtigt blive til et forkrampet og fastlåsende mind-set.

 

Formålet med et mindset

For at beskrive et godt mind set, må vi starte med at kigge på hvad formålet er med et mindset. Eftersom dit mindset skaber din virkelighedsopfattelse, bør dit mind-set derfor hjælpe dig bedst muligt med at støtte formålet med dit liv; og formålet med dit liv er at have det godt! Så meget af tiden som muligt.

 

Skab et fleksibelt mindset

Derfor er mit bedste bud, at du skaber et fleksibelt mindset; men hvad betyder det så?

Et fleksibelt mind-set er et mind-set, hvor du er 10 dobbelt verdensmester til at tilpasse dig enhver situation du møder, samtidig med at du stortrives og har det godt.

Hvordan får man et stærkere mind set?

Hvordan får man et stærkere mindset.
Når mindsettet skal styrkes, er det en god ide at tænke sig grundigt om; nogle gange skal man passe på hvad man ønsker sig.

Først og fremmest får du et stærkere mind set, ved at arbejde med dit eksisterende mind set.

Det gør du bedst ved at udfordre små dele at det samlede mindset (husk at dit mind set er kæmpe stort, og komplekst)

Husk at når du arbejder med det, så er der et klart formål; dit liv skal være så godt som muligt, og du skal have det så godt som muligt (det udelukker ikke at andre også skal have det godt)

Jo mere fleksibilitet du putter ind i det, desto stærkere bliver mindsettet.

 

Pas på hvad du ønsker dig

Det gælder sikkert ikke for dig, men jeg kan love dig for at jeg har mødt mange mennesker genne årene, som (troede) de ønskede sig et stærkt mindset, men var i færd med at skabe det modsatte!

Pointen er hvis du gerne vil være stærk, så kræver det også noget af dig; måske kan du ikke tillade dig at tabe en diskussion? Eller du kan ikke tolerere at dumme dig, eller blive til grin?

På den måde er ønsket om et stærkt mind set blevet til en belastning, der giver dig det modsatte af styrke; sårbarhed.

jeg håber mine input havde bare lidt værdi i din “Sinds-sæt” proces. 

Vi SES/Ulf 🙂

FAQ om Mindset

Et mindset er den måde, vi opfatter og reagerer på verden omkring os – vores indre tankesæt. Det påvirker, hvordan vi håndterer udfordringer, modgang, succes og muligheder. Vores mindset former vores tro på egne evner og potentiale, og det spiller en central rolle i, hvordan vi udvikler os personligt og professionelt.

De to mest udbredte typer af mindset er:

  1. Fixed mindset (fastlåst mindset): Personer med et fastlåst mindset tror, at deres intelligens, evner og talent er faste og uforanderlige. De ser fejl som beviser på deres begrænsninger og undgår ofte udfordringer for at undgå at fejle.

  2. Growth mindset (udviklingsorienteret mindset): Personer med et udviklingsorienteret mindset ser evner som noget, der kan udvikles gennem indsats, læring og vedholdenhed. Fejl ses som læringsmuligheder, og udfordringer opfattes som en chance for at vokse.

Dit mindset kan have stor indflydelse på, hvordan du reagerer i forskellige situationer. Med et fixed mindset kan du være mere tilbøjelig til at undgå udfordringer, føle dig nedslået af kritik og give op ved modgang. Omvendt vil et growth mindset hjælpe dig med at lære af fejl, være mere vedholdende og åbne for nye muligheder, hvilket ofte fører til bedre præstationer og større succes over tid.

At udvikle et growth mindset kræver bevidsthed og øvelse. Her er nogle måder at arbejde på det:

  1. Se udfordringer som muligheder: I stedet for at undgå udfordringer, se dem som chancer for at lære og vokse.
  2. Lær af fejl: I stedet for at blive frustreret over fejl, spørg dig selv, hvad du kan lære af dem.
  3. Sæt pris på indsats: Fokuser på din indsats og vedholdenhed, ikke kun resultatet. Det er processen, der fører til vækst.
  4. Opsøg feedback: Vær åben for konstruktiv kritik, og brug den til at forbedre dig selv.
  5. Bliv ved med at lære: Se læring som en livslang proces. Udforsk nye interesser, fag og færdigheder løbende.

Ja, dit mindset har en direkte indvirkning på din mentale sundhed. Et fixed mindset (fastlåst mindset) kan føre til en følelse af håbløshed eller angst, fordi du måske tror, at du ikke kan ændre din situation eller dine evner. Omvendt kan et growth mindset (Åbent og fleksibelt mindset) styrke din mentale sundhed ved at fremme modstandsdygtighed, optimisme og selvtillid, da du ser muligheder for personlig udvikling i selv svære tider.

Mindsettet er afgørende i, hvordan du håndterer stress. Med et fixed mindset (fastlåst mindset) kan du føle, at du ikke har kontrol over stressede situationer, hvilket kan forværre din oplevelse af stress. Med et growth mindset (fleksibelt og åbent mindset) vil du sandsynligvis se stress som en udfordring, du kan lære af og håndtere, hvilket gør dig mere modstandsdygtig og bedre rustet til at tackle fremtidige stressfaktorer. Se eventuelt vores samling af gratis online stresshåndteringsøvelser.

Et fixed mindset i relationer kan føre til fastlåste forventninger til dig selv og andre, hvilket kan skabe konflikter eller skuffelser, når folk ikke opfylder de forventninger. Med et growth mindset er du mere tilbøjelig til at være fleksibel og åben for forandring, forståelse og udvikling i dine relationer, hvilket kan styrke dine interaktioner med andre og forbedre kommunikationen.

At skifte mindset kræver en bevidst indsats og masser af øvelse. Start med at være opmærksom på dine tanker og reaktioner i udfordrende situationer. Når du fanger dig selv i et fastlåst mindset, mind dig selv om, at dine evner kan udvikles. Reframe dine tanker – i stedet for at tænke “jeg kan ikke gøre det,” kan du tænke “jeg kan lære det.” Med tiden vil dette skifte i perspektiv blive mere naturligt. Du kan også udvikle dit mindset i samarbejde med en personlig coach.

Et growth mindset kan fremme innovation, vedholdenhed og et ønske om kontinuerlig forbedring, hvilket er særligt værdifuldt i en arbejdssammenhæng. Medarbejdere og ledere med et udviklingsorienteret mindset er mere tilbøjelige til at tage ejerskab over deres læring, tilpasse sig forandringer og samarbejde effektivt. Det skaber et arbejdsmiljø, hvor folk føler sig motiverede til at tage risici, dele idéer og opnå bedre resultater.

Virksomheder kan fremme et growth mindset ved at:

  1. Værdsætte læring og indsats over resultater alene: Fejr processer og læringsrejser, ikke kun succeser.
  2. Tilbyde muligheder for læring og udvikling: Giv medarbejdere adgang til ressourcer og tid til at opbygge nye færdigheder.
  3. Skabe en kultur for feedback: Opfordr til konstruktiv feedback og gør det til en del af arbejdskulturen.
  4. Opfordre til risikovillighed: Tillad fejl som en del af læringen og eksperimenter med nye idéer uden frygt for sanktioner.

Mindset spiller en afgørende rolle i personlig udvikling. Med et growth mindset er du mere tilbøjelig til at se udvikling som en livslang rejse, hvor du kan forbedre dine færdigheder, vaner og mentale sundhed. Det hjælper dig med at blive mere selvreflekterende, motiveret til at overvinde forhindringer og åben for nye perspektiver og erfaringer. Det er en nøglekomponent i at opnå langsigtet personlig vækst og opfyldelse.

Her er en liste over kilder med webadresser (URLs), der kan anvendes som dokumentation til en artikel om mindset:

 

  1. Carol S. Dweck’s bog “Mindset: The New Psychology of Success” (2006).

   – Dweck, C. S. (2006). *Mindset: The New Psychology of Success*. Random House.

   – URL: [https://www.amazon.com/Mindset-Psychology-Carol-S-Dweck/dp/0345472322](https://www.amazon.com/Mindset-Psychology-Carol-S-Dweck/dp/0345472322)

 

  1. Artiklen “Mindsets: Developing Talent Through a Growth Mindset” fra Harvard Business Review.

   – Dweck, C. (2008). Mindsets: Developing Talent Through a Growth Mindset. *Harvard Business Review*, 86(1), 102-107.

   – URL: [https://hbr.org/2008/01/mindsets-developing-talent-through-a-growth-mindset](https://hbr.org/2008/01/mindsets-developing-talent-through-a-growth-mindset)

 

  1. Forskningsoversigten “Mindset: A Gateway to Student Success” udgivet af Stanford University.

   – Blackwell, L. S., Trzesniewski, K. H., & Dweck, C. S. (2007). Implicit Theories of Intelligence Predict Achievement Across an Adolescent Transition: A Longitudinal Study and an Intervention. *Child Development*, 78(1), 246-263.

   – URL: [https://ed.stanford.edu/sites/default/files/stanford-mindset-study.pdf](https://ed.stanford.edu/sites/default/files/stanford-mindset-study.pdf)

 

  1. “The Power of Believing That You Can Improve” fra TED Talk med Carol Dweck.

   – Dweck, C. (2014). The Power of Believing That You Can Improve. TED Talk.

   – URL: [https://www.ted.com/talks/carol_dweck_the_power_of_believing_that_you_can_improve](https://www.ted.com/talks/carol_dweck_the_power_of_believing_that_you_can_improve)

 

Disse ressourcer giver en solid baggrund og dokumentation for at forstå begrebet mindset og dets indflydelse på præstation, læring og personlig udvikling.



Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk