indebrændt, indelukket, indadvendt - Hvad er forskellen?
Det kan føre mange problematikker med sig at udvikle indebrændthed eller indelukkethed. Og det behøver ikke at hænge sammen med at være indadvendt.

Indebrændt – Indadvendt – Indelukket

I denne artikel kan du læse om hvad det vil sige at være henholdsvis: Indebrændt, indelukket og indadvendt, og lære hvad det betyder at være introvert.

Du får indsigt og viden om begreberne indebrændthed, indelukkethed og indadvendthed, og med den rette forståelse kan du bedre komme til at håndtere din situation.

Indebrændt vrede - vigtig info:

Indebrændt vrede er en alvorlig, og ikke mindst uholdbar tilstand at befinde sig i:

Vrede betragtes som et signal fra underbevidstheden, og kan oversættes til: “dine grænser bliver overskredet, – sig fra NU!”

På den måde er vrede et handlesignal, hvilket betyder at det er meningen at du skal sige fra, eller på anden vis sørge for at dine personlige grænser opretholdes.

Så når din vrede brænder inde, betyder det at du IKKE får sagt fra og opretholdt dine personlige grænser.

Konsekvensen bliver at der bliver større og større overtryk i dit indre, og det kommer ikke til at forsvinde før du siger fra, eller på anden måde opretholder dine grænser.

Vrede der er brændt inde kan løses, men kræver som oftest lidt professionel assistance. Du kan med fordel overveje at finde en dygtig og erfaren hypnoterapeut, men hvis du er mere til logisk, bevidst samtale kan en dygtig terapeut også hjælpe dig, hvis du er fanget i indebrændt-vrede.

 

 

Se vores 4 nyeste artikler

Picture of Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 18, 2024

Indholdsfortegnelse

Indebrændt, indadvendt, indelukket - kender du forskel?

At være indebrændt, indelukket eller indadvendt, er virkelig dårlige tilstande at befinde sig i. Særligt hvis man ikke forstår det!

Både for en selv, men også de mennesker der står ved siden af er det skidt. Lad os starte med at forklare forskellen på at være indebrændt eller indelukket, eller indadvendt:

Indebrændt, Indelukket, Indadvendt. Vi starter med at skille det ad

Indebrændthed er en alvorlig tilstand at befinde sig i, og det er super vigtigt at få det løst.

Indelukkethed er også en problematisk tilstand, som bør løses, mens indadvendthed har en helt anderledes forklaring.

 

At være indebrændt – definition

Når du er indebrændt, betyder det at du er vred, frustreret eller irriteret, men du har (endnu) ikke fundet en brugbar måde at afreagere dine følelser.

Det medfører at din vrede, frustration, eller irritation raser i dit indre. Det vil ikke stoppe, og gå over.

 

At være indelukket – definition

Når du er indelukket, betyder det at du ikke deler ud af dine tanker, holdninger og følelser.

Mennesker kan opleve indelukkethed på flere forskellige måder, og i forskelligt omfang. Fælles er det at der er flere eller færre emner du ikke viser, eller siger højt for omverdenen.

 

At være indadvendt – definition

At være indadvendt betyder at du, først og fremmest orienterer dig mod dine egne indre processer, når du er i selskab med andre: Du er tilstede i dine egne tanker, holdninger, og følelser. Indadvendthed kaldes også for at være introvert.

At være introvert/indadvendt kan betragtes som det modsatte af at være udadvendt, eller ekstrovert.

Det er ikke forkert at være indadvendt. Slet ikke. Det er bare en naturlig del af at være et normalt menneske.

Men hvis du ønsker dig at være udadvendt, istedet for indadvendt, kan det selvfølgelig være et problem for dig.

 

Forslag til løsninger

Hvis du selv er indebrændt eller indelukket, eller kender nogle der er det, må du starte med at være realistisk.

Det er bestemt ikke sikkert at løsningen svarer til et knips med fingeren. I mange situationer kræver en løsning, at der startes en proces op, så de bagvedliggende issues der skaber problemet kan bearbejdes og håndteres.

 

Løsning på indebrændthed

Vrede og frustration kan benævnes som grundlæggende følelser. Både vrede og frustration har en berettigelse, og et formål.

Vrede kan oversættes til at dine grænser bliver overtrådt, og du må sige fra. Frustrations følelsen betyder noget i retning af at: det du gør virker ikke. Du skal gøre noget andet.

 

Du gør ikke hvad din underbevidsthed beder dig om

Når du gradvis bliver mere og mere indebrændt, skyldes det at du ikke er lykkedes med at opnå det din underbevidsthed har bedt dig om: Du har ikke sagt fra, eller du har ikke ændret på din handling. Det har du brug for at gøre for at komme ud af din indebrændthed.

 

Forventninger og det at være indebrændt

I mange tilfælde er det vores egne forventninger til andre, der ligger til grund for indebrændtheden.

I sådanne situationer er der brug for at du justerer på dine forventninger. Når dine forventninger er tilpasset den måde ting foregår på, mærker du ikke vrede eller frustration, og så så vil du stoppe med at være indebrændt.

 

Løsning på indelukkethed

Hvis indelukkethed har fulgt dig gennem hele, eller det meste af livet, må du starte med at forholde dig til om det er fint med dig selv, eller ej.

Hvis du ikke er tilfreds, eller din indelukkethed begrænser dit liv, vil jeg råde dig til at gøre noget ved det. I sådanne situationer er mit bedste råd at søge professionel hjælp. Det kan hos en psykolog, terapeut, eller hypnotisør.

 

Når du pludseligt bliver indelukket

Hvis du derimod oplever på dig selv eller andre at der pludselig er dukket en periode med indelukkethed op, er det ikke sikkert du behøver at gøre noget.

Tværtimod vil det være godt at acceptere tilstanden. Det er nemlig helt naturligt at blive indelukket, hvis der opstår større, uvante situationer som du (endnu) ikke er fuldt afklaret med, og som betyder noget for dig.

Man kan sige at sindet hjælper med den tænkepause der er brug for, for at du kan blive afklaret.

Husk – Der er altid en løsning.

Kh/Ulf 🙂

Hvad betyder det at være introvert?

At være introvert betyder at have en dyb forbindelse med ens indre verden, hvor tanker og refleksioner trives som stille vande under overfladen. Det er ikke bare en præference for ensomhed, men snarere en kilde til energi og inspiration, der kommer fra interne tanker og idéer. Introverte foretrækker ofte dybe samtaler frem for overfladisk small talk og finder styrke i at observere og lytte. Selvom de måske ikke altid søger rampelyset, kan deres ro og eftertænksomhed ofte lede til dybtgående indsigt og kreativitet.

Bonus info: Introverte mennesker “lader” som oftest batterierne op med energi i sit eget selskab, hvorimod ekstroverte lader batterierne op i selskab med andre.

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk