Indre kompas
Dit indre kompas, leder dig altid den rette vej, og hjælper dig når du kommer i tvivl. Men er det aktiveret?

Bruger du dit indre kompas?

Har jeg et indre kompas?  
Hvor sidder det indre kompas?
Hvordan fungerer det indre kompas?
Hvordan bruger jeg det indrekompas?

Få svarene her på siden 🙂

Picture of Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 18, 2024

Indholdsfortegnelse: Bruger du dit indre kompas?

Er du på slingrekurs? Alle mennesker er udstyret med et indre kompas. Det er bare ikke sikker at det bliver brugt! (endnu) Dit indre kompas er skabt til, at vise dig vejen frem, så det hele tiden er klart for dig, at du er på rette vej.

Hvis livet slingrer afsted for dig, og  du ikke lige oplever, at du lever med sådan en anordning inden i dig selv, skal du bare læse videre.

Hvor sidder kompasset?

Som nævnt, er kompasset tilstede inden i dig. Det er bare ikke sikkert, at det virker, men det kan det komme til. Faktisk er det helt realistisk for alle – også dig. Du skal bare læse brugervejledningen, som kommer her, arbejde med det, og øve dig.

Dit indre kompas, er ikke placeret et bestemt sted, nærmere tværtimod. Det forholder sig sådan, at dit kompas er en del af din tankevirksomhed, din mentalitet, din krop, og dine følelser. Det betyder jo, at du på det nærmeste er et kæmpe, biologisk kompas..

Hvordan fungerer mit kompas?

Når først dit kompas fungerer, og er tændt, virker det på den måde, at du hvert et sekund af dit liv helt tydeligt mærker, om dine beslutninger er rigtige eller forkerte. Du mærker, om du er på rette vej, eller på afveje, og du mærker forskel på tidsspilde og vigtigt tidsforbrug. Du mærker, hvem der er gode for dig og hvem der ikke er godt selskab.

Dit indre kompas handler om at mærke dig selv

Ja ja 🙂 , det er rigtigt. det lyder måske langhåret, men der er en god grund til, at vi mennesker er født til at danne såkaldte følelser, og emotioner (fornemmelser), og ingen af delene er til pynt, eller overflødige.

Det er faktisk meningen, at vi skal bruge vores fysiske, og følelsesmæssige emotioner, sammen med vores følelser. Og når vi gør det (korrekt), begynder det indre kompas at fungere, og livet bliver en leg, at navigere rundt i.

Problemet for de fleste af os, er imidlertid, at vi alle er meget ens opdraget, og mange af os har lært, at følelser og fornemmelser skal gemmes væk, og er uønskede. Det deaktiverer kompasset.

Hvordan aktiverer jeg mit kompas

Du må starte med at sikre dig, at du kan mærke dig selv! Det indebærer, at du kan:

 • Mærke, og forstå dine grundfølelser.
 • At du kan skelne imellem følelser og emotioner (fornemmelser).
 • At du er i kontakt med din krop.

Alt det burde vi alle sammen have lært gennem vores opvækst, men desværre lader det til, at det vi har lært mest af, er det modsatte. Men så er det godt, at det aldrig er for sent at lære nyt.

Når du har styr på krop, følelser og emotioner er det tid til noget mentalt arbejde

Du har brug for overblik over dine holdninger og værdier, og du har brug for, at beskæftige dig seriøst med disse dele af din mentalitet. Når du er afklaret med dine værdier og holdninger, er det tid til at prioritere.

Når du har fået klaret de mentale øvelser, er det tid til at tjekke, hvilke ressourcer og strategier du måtte have brug for, for at kunne være i balance med din nye mentalitet. Det kunne måske være lidt

 • selvtillid
 • tålmodighed
 • kreativitet
 • Nysgerrighed

Måske mangler du en strategi til at sige NEJ, eller en strategi til at stoppe bekymringer?

Det indre kompas skal udvikles, plejes og boostes, for at det bliver din guide i livet, MEN - når først du har kontakt til dit indre kompas, og forstår at bruge det, bliver livet så meget lettere.
Det indre kompas skal udvikles, plejes og boostes, for at det bliver din guide i livet, MEN - når først du har kontakt til dit indre kompas, og forstår at bruge det, bliver livet så meget lettere.

Og ved du hvad?

Hvis du befinder dig der i processen, hvor du ikke synes at dit indre kompasset virker ordentligt, må du ikke fortvivle.

Det er netop en proces at lære sig selv at kende, på et dybere plan.

Måske lyder det hele svært og omstændigt? – Det er det faktisk ikke, og her er nogle ting du kan overveje at arbejde videre med:

 

 • Skab interesse og nysgerrighed
 • Find noget tålmodighed og se processen som en øvelse
 • Læg mærke til positive forandringer undervejs (også de små)
 • Brug nettet til input. Google og Youtube er en guldmine af viden
 • Hvis du går uhjælpeligt i stå, så søg noget professionel coaching eller terapi, så du kommer videre

 

Vi håber at denne artikel kan være med til, at du sætter kursen mod aktivering, eller optimering af dit, helt personlige, indre  kompas. Det findes allerede inden i dig. Det skal bare aktiveres,

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk