Jeg har været personlig coach for 1000 vis af mennesker gennem de sidste 15 år, og er det stadig. Min erfaring er at det vigtigste er at finde det rette match når man har brug for personlig coaching.
Jeg har været personlig coach for 1000 vis af mennesker gennem de sidste 15 år, og er det stadig. Min erfaring er at det vigtigste er at finde det rette match når man har brug for personlig coaching.

Personlig coach

Mit navn er Ulf Larsen, og jeg har arbejdet som personlig coach i rigtig mange år.

Denne artikel handler ikke om at sælge dig et coachingforløb, men er derimod ment som et input til dig, som leder efter den rette personlige coach.

Du får mine professionelle, og faglige input til hvordan du bedst udvælger den rette coach, til dit personlige udviklings forløb.

Det er både utilfredsstillende for coachen, og for kunden/klienten, når der ikke er matchet rigtigt op. Og så går det ud over dine resultater.

Rigtig god læselyst.

Klik og læs om vores specialer inden for erhvervscoaching:

Se vores 4 nyeste artikler

Picture of Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 19, 2024

Indholdsfortegnelse

At finde den helt rette personlige coach

Som nævnt har jeg arbejdet som personlig coach i 15 år, med 1000 vis af kunder.

Hvis du ikke har tænkt over det før, kan jeg afsløre for dig, at der er KÆMPE forskel på opgaven som personlig coach, alt efter hvem den coachede er.

Samtidig er en af de ting jeg har hørt igen, og igen, fra mine kunder, emnet om hvor svært det er at finde den rette personlige coach!

Derfor har jeg har lavet denne lille artikel til dig, for at give nogle tips til, at finde præcis den personlige coach, der er den HELT rigtige for netop DIG. Altså coachen i dit liv 🙂

 

Vær så afklaret som muligt

Når du leder efter en personlig coach, må du have noget på hjertet!

Så allerførst: Bliv skarp på hvad du har på hjertet. Hvad er udfordringen/problemstillingen? Hvad ønsker du, at få ud af et coaching forløb?

I princippet kan en personlig coach hjælpe dig gennem hvilken som helst proces i livet, men det kræver selvfølgelig, at det er en personlig coach der kan sit kram.

“Alt kunne sit kram” som personlig coach, er et spørgsmål om faglig viden, evner og erfaring. Samtidig med at din personlige coach skal kunne sit kram, er det også nødvendigt at der er en rigtig god kemi imellem Jer.

Når faglig viden og kemi er på plads, er der kun en vej – fremad!

Dine personlige præferencer

Når du vælger personlig coach, er det meget vigtigt, at du er tro mod dine personlige præferencer: Foretrækker du en mand eller en kvinde? Hvilken personlighedstype trives du bedst med? Og hvad med alderen? Har det en betydning om det er en 53-årig mand, eller en 38-årig kvinde du betror dig til?

Selvfølgelig kan det lade sig gøre, at skabe resultater på tværs af personlige præferencer, men det er dit liv, din tid, og dig der betaler. Så hvorfor ikke vælge med omhu?

Hvad kan en personlig coach hjælpe dig med?

En personlig coach kan i princippet hjælpe dig med alt der kan ændres, skabes eller udvikles gennem din fantasi, og mentalitet.
En personlig coach kan i princippet hjælpe dig med alt der kan ændres, skabes eller udvikles gennem din fantasi, og mentalitet.

Du kan få hjælp til at opnå alle mål, så længe målene er realistiske, og det er muligt for dig at styre processen igennem dine egne handlinger.

En personlig coach, kan med sikkerhed ikke hjælpe dig med at starte et økolandbrug på månen, men hvis du kunne tænke dig et andet sted at bo, eller leve en anden type liv her på jorden, er der gode chancer. Også selvom du ikke selv kan se mulighederne.

 

Mål eller problemstillinger?

Overordnet set, og skåret til benet, har vi mennesker altid det samme på hjertet: Enten har vi et problem vi ønsker at løse, eller også har vi drømme og mål vi ønsker at indfri. En personlig coach, der kan sit kram, kan hjælpe dig med begge dele.

Det er ikke sikkert, at du kan finde en personlig coach, der kan hjælpe dig hele vejen!

Din personlige coach kan måske ikke hjælpe dig hele vejen i mål, men det er heller ikke sikkert at det er formålet! Nogle gange består livet af en stribe processer, lige som perler på en snor.
Din personlige coach kan måske ikke hjælpe dig hele vejen i mål, men det er heller ikke sikkert at det er formålet! Nogle gange består livet af en stribe processer, lige som perler på en snor. Næste del-proces skal nok dukke op!

Alt efter hvilke område du har behov for at at arbejde med, kan det ind imellem være en udfordring, at finde en personlig coach, der rummer det hele. 

Eksempel: dårligt helbred:

En person har dårligt helbred, og ønsker at ændre på det. Der er noget med nogle usunde spisevaner, og der er også noget med noget manglende motion. Denne person har altså brug for, at begynde at spise anderledes, og dyrke noget motion (få rørt sig lidt mere). Det her setup kræver en personlig coach der kan arbejde med flere forskelligartede områder:

  • Kost og ernæring
  • Motion
  • Mentalitet
  • Motivation
  • Vaner og adfærd


Det kan være en ordentlig mundfuld. Selv for en dygtig og erfaren coach. Og derfor er det vigtigt, at få talt åbent og grundigt om situationen helt fra start af. På den måde bliver det en meget bedre, og mere konstruktiv proces for dig. Nogle gange er løsningen et samarbejde mellem dig, og flere andre specialister. Overblik, og realisme giver styrke og vilje.

Hvor finder du din personlige coach?

Ja, det er et godt spørgsmål. Internettet er jo stedet, men det kan for alvor virke uoverskueligt! Vi er mange om buddet, og vi praler alle sammen, for vi vil jo gerne have noget at lave.

Så, hvis du har mod på det, kan du spørge om andres erfaringer. Det kan være familie, venner, kollegaer osv. Hvis du kan få en positiv anbefaling fra en du kender, er den slags referencer gode. Men husk at kemi er individuel! Og det er menneskelig kommunikation også. Så tjek altid kemien.

Det koster tid at søge på internettet, men…..

Den tid du bruger på, at finde den rigtige personlige coach på nettet, kommer du helt sikkert til at spare i coaching processen. Så skru op for tålmodigheden, og brug den til research. Der er masser af platforme, og portaler hvor du kan få et godt overblik. Når du finder frem til de personlige coaches der appellerer til dig og din situation, er det tid til at søge referencer. Hvis referencerne er i orden, er du klar til kemi-tjek.

Telefon snak eller fysisk forsamtale

Du kan helt sikkert danne dig det fornødne indtryk af din måske-kommende personlige coach, både på telefon, og selvfølgelig også ved et fysisk møde. Nogle coaches tilbyder gratis forsamtale, andre ikke. Hos os tilbyder vi en uforpligtende, og gratis afklarings samtale. Hvis du IKKE har en god fornemmelse efter en telefon snak, eller et fysisk møde, så drop det, og søg videre. Det er helt ok og helt normalt og en professionel seriøs personlig coach, vil have fuld forståelse for sådan en situation.

Andre muligheder

Når nu du er i gang med at researche, kunne det være at du er interesseret i et indblik i andre af vores kerneydelser. Udover at være fuldtids, og fuldblods personlige coaches, arbejder vi også fuld tid med:


Jeps, vi er nørder 🙂

Vi håber du har fået noget ud af artiklen, og vi ønsker dig alt det bedste i din søgen efter DIN personlige coach. Kh/Linda og Ulf

 

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk