Hypnose

Hypnoterapi er måske den mest effektive teknik der findes til at afhjælpe
uønskede personlige problemstillinger. Læs her hvad hypnose kan afhjælpe.

-Dumme vaner? -Rygestop? -Vægttab? -Afhængighed af andre? -Træt af flinkeskolen? -Negative tanker? Og meget meget mere...

Linda Larsen

Linda Larsen

Hypnotisør, Hypnoterapeut
Partner i Larsen og Ravn.dk

Hypnose – hvad skal du være opmærksom på?

Hypnose er stadig, den dag i dag, lidt af et mysterium for mange af os. Hypnose er også et emne, der kan dele vandene,- nogle tror på virkningen, mens andre er mere skeptiske og mener, at det er ren hokus pokus! Måske er der flere gode grunde til, at mange har forskelligt rettede meninger om hypnose. I denne artikel giver vi en lille gennemgang af hypnose og hypnoterapi. Vi kommer omkring hvad hypnose egentligt er for noget, og vi hjælper dig med at sikre, at du finder den rette hypnotisør, og hvordan du får allermest ud af din hypnose.

Hvad er din erfaring med hypnose?

Vi har vel alle set programmer i tv med mystiske hypnotisører, og uforklarlige hypnose-fænomener? Som i så mange andre sammenhænge, har vi mennesker det med at danne holdninger, alene ud fra det vi ser. Og det er klart, at når vi ser noget der virker uforklarligt, må vi jo nærmest blive skeptiske, og tage forbehold.

Hvis du allerede har erfaring med hypnose, og en dygtig hypnotisør, ved du at hypnose virker, men ved du hvordan, eller hvorfor? Hvis du ikke har erfaring med hypnose endnu, så prøv at nulstille dine holdninger for et øjeblik, og læs videre.

Hvad er hypnose

Hypnose er en særlig tilstand der opstår i hjernen, når der bruges særlige teknikker. Den særlige tilstand kaldes for trance. Trance kan beskrives som følgende:
Når din opmærksomhed bliver fokuseret på et enkelt emne, og din bevidsthed udelukker alt andet i dine tankeprocesser, opstår trance. Følgende metafor kan bruges til at forstå trancetilstand under hypnose:

Forestil dig at du kigger på et verdenskort! Du kan se alle lande, byer og områder i verdenen, på en gang. Forestil dig så at alt lys forsvinder. Alt er mørkt. Hvorefter der tændes et spotlys der viser en lille cirkel, hvor du kan se Slagelse. Samtidig glemmer du, at du lige har set på hele verdenen, og den eneste verden du beskæftiger dig med er Slagelse.

Hvordan opleves det at være i hypnose?

Det er vidt forskelligt hvad man oplever under hypnoseforløb, og det er lige så forskelligt, hvordan  mennesker oplever selve hypnose forløbet. Nogle oplever at “være helt væk”, mens andre oplever at være lys vågne, men fokuserede. Man kan ikke tale om, at der er “rigtige” eller  “forkerte” måder at opleve hypnoser på. Det forholder sig mere sådan, at vi alle hver især har vores egen måde at opleve trance.

Der er stor forskel på at opleve det der kaldes autoritær-hypnose (F.eks. scenehypnose) sammenlignet med klinisk hypnoterapi, og det er klart at bliver vi udsat for scenehypnotisør, vil vi ikke opleve at være “lysvågne, men fokuserede”.

Alt hypnose er selvhypnose!

Hypnotisøren er din assistent under din hypnose. Det er hypnotisøren der har lært teknikkerne, og faget, men alt hvad hypnotisøren gør er, at stille dig forslag, mens det er dig der følger forslagene, og derved foretager dig de ting du foretager dig inden i dig selv. Det betyder samtidig, at alle hypnosesessions er et samarbejde mellem dig og din hypnotisør.

Hvordan får jeg mest muligt ud af min hypnoterapi?

Når du vælger at række ud, og modtage hjælp fra en hypnoterapeut, er det vigtigste, at du får mest muligt ud af  hypnoterapi, eller hypnose forløbet. I den forbindelse er det klart de resultater du kommer til at opleve, der har en betydning. Og der er faktisk flere ting du selv kan gøre for at få bedst mulige resultater:

  • Find en dygtig og erfaren hypnoterapeut. Resarch
  • Afklar med dig selv om du ønsker en mandlig eller kvindelig hypnoterapeut, eller om det er ligegyldigt.
  • Find referencer
  • Tjek at der er kemi, og tillid
  • Ring hypnoterapeuten op, og få en ordentlig snak. Stil spørgsmål.
  • Afklar dig selv, hvis du har flere problemstillinger. Hvad er vigtigst for dig at få løst

Forbered dig på at hypno-terapi er et samarbejde! Det er derfor tillid er helt afgørende.

Det eneste du skal leve op til under din hypnose, er at lytte til hypnoterapeutens stemme, og følge forslagene der stilles.

Når du kigger dig om efter den rette hypnoterapeut, er det en god ide, at at være opmærksom på, at du har brug for en dygtig, erfaren hypnoterapeut, som du samtidig oplever god kemi med. Bemærk, at det er hver sin ting! – Uanset om du ønsker selvværd hypnose, eller vil af med en fobi.

Hvad kan hypnoterapi afhjælpe

I hypnoterapi kan stort set alle psykologiske aspekter, og problemstillinger bearbejdes. Her er en liste over nogle af emnerne:

√ Angst og Angstanfald

√ Depression

√ Vrede

Janteloven

√ Svigt

Udbrændthed

√ Jalousi

√ Stress

√ Ændre uhensigtsmæssige vaner

Vægttab hypnose

Rygestop hypnose

Lavt selvværd

√ Mindske kronisk smerte

√ Nå mål

√ Forbedre relationer og forhold

√ Præstationsangst, eksamensangst

√ Personlig udvikling

√ Selvbebrejdelser

√ Finde indre ressourcer

√ Forbedre indlæring og hukommelse

√ Fjerne fobier

Flyskræk

Dårlig selvtillid

√ Selvhad

Hypnose i trygge rammer

Vi tilbyder professionel hypnosebehandling og hypnoterapi, i vores dejlige lokaler midt i Korsør – tæt på motorvejen, eller hjemme hos dig selv – hvilket ikke koster ekstra!

Hos os kan du frit vælge, om du ønsker en kvindelig eller mandlig hypnotisør.

Med en bred vifte af uddannelser inden for hypnose, hypnoterapi og personlig udvikling, samt mange tusinde timers praktisk erfaring, har vi en god solid viden om hvad vi taler om. Uanset om du ønsker at blive god til at sige pyt, eller har behov for at bearbejde dybe traumatiske forankringer fra barndommen

Fordelene ved hypnoterapi

Fordelene ved hypnoterapi er, at det kan bruges til stort set alle problemstillinger og alle områder af livet. Derudover er det særdeles effektiv terapiform, hvor det er muligt at opnå sikre, vedvarende, og relativt hurtige resultater.

I hypnosetilstand eller trance arbejdes der direkte med det ubevidste sind og dets ressourcer.
Når vi arbejder med terapi, siger man, at problemet findes i det bevidste sind og løsningen findes i det ubevidste.

Med hypnose har vi en direkte vej til det ubevidste. Det bevidste sind får ikke mange chancer for at gribe forstyrrende ind i processen. Derfor er hypnoterapi en særdeles effektiv, nem og hurtig metode til forandring og udvikling.

Men hypnoterapi kan også bruges på mange andre områder. Ønsker du flere ressourcer i dit liv, f.eks. som underviser, som leder, i en indlæringssituation, som forældre, eller hvad man nu har behov for, så er hypnose meget effektiv.

Hvis du er mere til bevidste samtaler hvor du mere deltager på et bevidst plan, kan du her læse om vores coaching og terapi.

Læs om vores serviceområder

Klik og se om du bor i et af vores serviceområder

Hvad er hypnose?

Kort sagt: Hypnose er en ændret bevisthedstilstand - En trance tilstand

Hvorfor virker hypnose?

Kan jeg hypnotiseres?

Det er et spørgsmål vi ofte får stillet og det enkle svar er: "Ja det kan du"

Hvad kan hypnose afhjælpe?

Alt der "driller" - bevidst som ubevidst.....

Hypnose af børn og teenagere

Børn og unge er utrolig dygtige til at komme i hypnose 🙂 Hvorfor ?

Vil du have mere?

Vi tilbyder forsamtale, telefonsnak, og svarer meget gerne på dine spørgsmål på mail og SMS
mere info