Bruger du dit indre kompas?

Har jeg et indre kompas?  
Hvor sidder det indre kompas?
Hvordan fungerer det indre kompas?
Hvordan bruger jeg det indrekompas?

Få svarene her på siden 🙂

Er du på slingrekurs? Alle mennesker er udstyret med et indre kompas. Det er bare ikke sikker at det bliver brugt! (endnu) Dit indre kompas er skabt til, at vise dig vejen frem, så det hele tiden er klart for dig, at du er på rette vej.

Hvis livet slinger afsted for dig, og  du ikke lige oplever, at du lever med sådan en anordning inden i dig selv, skal du bare læse videre.

Indre kompas

Som nævnt, er kompasset tilstede inden i dig. Det er bare ikke sikkert, at det virker, men det kan det komme til. Faktisk er det helt realistisk for alle – også dig. Du skal bare læse brugervejledningen, som kommer her, arbejde med det, og øve dig.

Hvor sidder kompasset?

Dit indre kompas, er ikke placeret et bestemt sted, nærmere tværtimod. Det forholder sig sådan, at dit kompas er en del af din tankevirksomhed, din mentalitet, din krop, og dine følelser. Det betyder jo, at du på det nærmeste er et kæmpe, biologisk kompas..

Hvordan fungerer mit kompas?

Når først dit kompas fungerer, og er tændt, virker det på den måde, at du hvert et sekund af dit liv helt tydeligt mærker, om dine beslutninger er rigtige eller forkerte. Du mærker, om du er på rette vej, eller på afveje, og du mærker forskel på tidsspilde og vigtigt tidsforbrug. Du mærker, hvem der er gode for dig og hvem der ikke er godt selskab.

Dit indre kompas handler om at mærke dig selv

Ja ja 🙂 , det er rigtigt. det lyder måske langhåret, men der er en god grund til, at vi mennesker er født til at danne såkaldte følelser, og emotioner (fornemmelser), og ingen af delene er til pynt, eller overflødige. Det er faktisk meningen, at vi skal bruge vores fysiske, og følelsesmæssige emotioner, sammen med vores følelser. Og når vi gør det (korrekt), begynder det indre kompas at fungere, og livet bliver en leg, at navigere rundt i.

Problemet for de fleste af os, er imidlertid, at vi alle er meget ens opdraget, og mange af os har lært, at følelser og fornemmelser skal gemmes væk, og er uønskede. Det deaktiverer kompasset.

Hvordan aktiverer jeg mit kompas

Du må starte med at sikre dig, at du kan mærke dig selv! Det indebærer, at du kan:

 • Mærke, og forstå dine grundfølelser.
 • At du kan skelne imellem følelser og emotioner (fornemmelser).
 • At du er i kontakt med din krop.

Alt det burde vi alle sammen have lært gennem vores opvækst, men desværre lader det til, at det vi har lært mest af, er det modsatte. Men så er det godt, at det aldrig er for sent at lære nyt.

Når du har styr på krop, følelser og emotioner er det tid til noget mentalt arbejde

Du har brug for overblik over dine holdninger og værdier, og du har brug for, at beskæftige dig seriøst med disse dele af din mentalitet. Når du er afklaret med dine værdier og holdninger, er det tid til at prioritere.

Når du har fået klaret de mentale øvelser, er det tid til at tjekke, hvilke ressourcer og strategier du måtte have brug for, for at kunne være i balance med din nye mentalitet. Det kunne måske være lidt

 • selvtillid
 • tålmodighed
 • kreativitet
 • Nysgerrighed

Måske mangler du en strategi til at sige NEJ, eller en strategi til at stoppe bekymringer?

Og ved du hvad?

På nuværende tidspunkt i processen virker kompasset, og du er i fuld gang med at bruge det.

Måske lyder det hele svært og omstændigt? – Det er det faktisk ikke, og her er nogle ting du kan overveje:

 • Skab interesse og nysgerrighed
 • Find noget tålmodighed og se processen som en øvelse
 • Læg mærke til positive forandringer undervejs (også de små)
 • Brug nettet til input. Google og Youtube er en guldmine af viden
 • Hvis du går uhjælpeligt i stå, så søg noget professionel coaching eller terapi, så du kommer videre

Vi håber at denne artikel kan være med til, at du sætter kursen mod aktivering, eller optimering af dit, helt personlige, indre  kompas. Det findes allerede inden i dig. Det skal bare aktiveres,

Læs om Larsen og Ravn.dk på TRUSTPILOT

Din tryghed
Indre kompas. Sådan bruges det.

Vil du have mere?

Vi tilbyder forsamtale, telefonsnak, og svarer meget gerne på dine spørgsmål på mail og SMS
mere info

Aktuelle tilbud