Hvordan arbejder en mentaltræner: For mange mennesker er mentaltræning et ubeskrevet blad; hvis du er nysgerrig på mentaltræning, kan det måske være med til at skabe forståelse, hvis du ved noget om hvordan en mentaltræner arbejder
For mange mennesker er mentaltræning et ubeskrevet blad; hvis du er nysgerrig på mentaltræning, kan det måske være med til at skabe forståelse, hvis du ved noget om hvordan en mentaltræner arbejder

Hvordan arbejder en mentaltræner

Hvis du overvejer Mentaltræning, kan det være du har stillet spørgsmålet: Hvordan arbejder en Mentaltræner egentligt? Hvad er det en Mentaltræner kan, – og gør, og hvordan foregår Mentaltræning? Det er vores tydelige erfaring at rigtig mange mennesker ikke helt forstår hvordan man kan træne sine tanker, og ændre på sit mentale indhold.

Ulf Larsen
Ulf Larsen
januar 5, 2024

Indholdsfortegnelse

Hvad arbejder Mentaltræneren med

For at forstå hvordan en Mentaltræner arbejder, må du have lidt grundviden. En dygtig og erfaren Mentaltræner arbejder med 2 forskellige ting:

  1. Tanke form (den måde tankerne bliver sat sammen)
  2. Mentalt indhold (alt det indhold der er samlet, og ligger på lager i hjernen)

Tanke form er flere forskellige ting. Eksempler på forskellige tanke former kan være, når du anvender din hjerne til at tænke i billeder, i lyde, eller når du tænker logisk tankesprog. Når man zoomer endnu længere ind, er det f.eks. også de ord du sætter sammen til sætninger, og i det hele taget det indre sprog du anvender, når du tænker.

Mentalt indhold er alle dine meninger, holdninger og overbevisninger. Det er alle dine minder (på godt og ondt), og derved er det også din erfaring.

På en simpel, men også meget korrekt måde kan det forklares således: Mentalt indhold er summen af alle de data din hjerne har genereret igennem

Hvordan kan tankerne ændres?

Måske er du blandt dem der oplever at du er styret af dine tanker? Men kan det virkeligt passe at det er dine tanker der bestemmer over dig? Skulle det helst ikke være præcis modsat?

Faktum er at det forholder sig sådan at det er dig der bestemmer over dine tanker. Så når du ønsker at ændre på formen af dine tanker, er det første vigtige step at du bliver klar over at du ejer dine tanker, og de er et redskab, som du anvender til at leve dit liv. Hverken mere eller mindre.

Det er derfor også det første en Mentaltræner arbejder med, altså at hjælpe dig med at indse at du er over tankerne, og ikke omvendt.

Hvordan kan mentalt indhold ændres?

En Mentaltræner arbejder på at hjælpe dig med at ændre din opfattelse af dit mentale indhold. Altså kun når du har brug for det, og du ønsker det. Mentalt indhold kan ikke bare slettes.

Hvis du har et dårligt minde kender du sikkert til at mindet vender tilbage, gang på gang. Ofte vil det dårlige minde blive værre og værre jo mere du ønsker at slippe for det. Kunsten er at møde det dårlige minde, og bearbejde det!

Et dårligt minde kan bearbejdes på mange forskellige måder, og det er individuelt hvilken bearbejdelse der er bedst egnet. En Mentaltræner arbejder altid på at hjælpe dig med at finde din opskrift.

Der er selvfølgelig mange andre typer mentalt indhold end dårlige minder. Begrænsende overbevisninger og holdninger er meget udbredt, og lige som med minder, kan de ikke bare slettes.

Til gengæld arbejder en Mentaltræner målrettet på at du får bearbejdet dine begrænsende overbevisninger, så det på den måde bliver muligt for dig at ændre på de overbevisninger du har brug for.

Mentaltræneren giver dig værktøjer mm

En dygtig og erfaren Mentaltræner arbejder målrettet. Målet er altid at du skal være selvhjulpen, så du fremover selv kan mestre dine tanker og dit liv. Så når mentaltræneren arbejder, foregår det ved at du får:

  • Et målrettet proces forløb
  • Oplysninger og indsigt
  • Specifikke værktøjer og teknikker
  • Øvelser
  • Støtte og hjælp efter behov

På den måde kan det at arbejde med en Mentaltræner for alvor hjælpe dig med at skabe dybe forandringer.

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk