Mentaltræning er en virkelig spændende kombination af viden og indsigt, teknikker og mentale værktøjer. Med mentaltræning kan du opnå en høj grad af kontrol over dine tankeprocesser.
Mentaltræning er en virkelig spændende kombination af viden og indsigt, teknikker og mentale værktøjer. Med mentaltræning kan du opnå en høj grad af kontrol over dine tankeprocesser.

Mentaltræning

Gør Din Hjerne til en Olympisk Mester

Forestil dig, at din hjerne er en muskel – en muskel, der kan trænes til at løfte tungere tanker, hoppe over mentale forhindringer og løbe maratoner af kreativitet.

Lyder det lidt skørt? Måske, men mental træning er ikke noget hokuspokus. Det er som fitness for din hjerne, bare uden de svedige træningstøj og proteinshakes. Vil du forbedre din koncentration, booste din hukommelse eller bare finde ro i en travl hverdag?

Mental træning kan hjælpe dig med at opnå det og meget mere. Lad os tage på en tur gennem mentaltræningens forunderlige verden, hvor vi gør din hjerne klar til at vinde guldmedaljer i livets store udfordringer. Klar til at sætte din hjerne på træningslejr? Lad os komme i gang og kigge nærmere på hvad mentaltræning er, hvordan det virker, og hvad du kan bruge det til!

Klik og læs om vores specialer inden for erhvervscoaching:

Se vores 4 nyeste artikler

Picture of Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 5, 2024

Hvis du er mere nysgerrig på mentaltræning, kan du bruge siden til at læse alt hvad der er værd at vide om emnerne mentaltræning og mentalitet. Brug gerne indholdsfortegnelsen. Det er en lang artikel (så er du advaret)

Du kan også booke certificeret Mentaltræner Ulf Larsen fra Larsen og Ravn.dk, til super spændende og effektiv mentaltræning. Online eller fysisk møde.

Få Mentaltræning i et stort serviceområde:

 • Slagelse
 • Næstved
 • Sorø
 • Ringsted
 • Køge
 • Skælskør
 • Korsør
 • Kalundborg

 

 

Indholdsfortegnelse - Alt om mentaltræning

Mange muligheder med mental optimering

Mentaltræning er et forholdsvis nyt begreb, og desværre er betydningen af mental træning blevet blevet udvandet en del. de fleste vil sikkert opfatte mental træning som et sports fænomen. Og det er det også. 

For tiden er der også en del professionelle udbydere der markedsfører visualiseringer, og meditationer som Mental-træning.

Men Mental træning er meget mere end sportstræning, visualiseringer og meditationer. I hvertfald når du møder en erfaren Mentaltrænings ekspert. Med den rette Mental-træning er der ingen grænser for hvad du kan ændre på inden i dig selv, og i dit liv.

Fold dit liv ud med mentaltræning

Med Mental træning kan du arbejde målrettet med ethvert emne du har brug for. Hvis du oplever problemer med dit selvværd, kan mental-træning være den sikre, nemme og direkte vej væk fra dårligt selvværd, og henimod et helt nyt liv, hvor du oplever dig selv som et fuldgyldigt, og fuldbyrdet menneske.

Mangler du selvtillid, er der slet ikke nogen tvivl om at du har brug for at udskifte dine mentale strategier, med nogle nye strategier, der får dig til at tro på dine egne evner.

Hænger du fast i fortiden, er løsningen Mental-træning. Og det samme gælder hvis du er plaget af dårlige relationer.

Når det kniber med motivationen, og du ikke får aktiveret dig selv, så er det også tid til…. Ja, – Mental træning.

Hvad er særligt ved at arbejde med en Mentaltræner

En (dygtig og erfaren) Mentaltræner giver dig ny viden, om den måde dit sind fungerer på. Og så får du præcise mentale værktøjer. Derudover får du anvisninger, øvelser og klare input, så det du lære kan bruges til noget. Derfor kan du se mentaltræning som et virkeligt effektivt selvhjælps instrument, som bliver dit personlige eje. – Og som du kan gøre brug af resten af dit liv, i alle mulige situationer.

Erhverv og mentaltræning

Erhverv, business, virksomhed og Mentaltræning går hånd i hånd. Som mentaltræner har jeg mange års erfaring med at mentaltræne med ledere, chefer, specialister, Ejer/Ledere, Iværksættere og meget meget mere.

Med Mental-træning kan du øge dit energiniveau, og dit overblik. Du kan styrke din kommunikation. Du kan hæve din stress tærskel, og øge din effektivitet. Alt sammen fordi det grundlæggende er din mentalitet der er afgørende for din performance.

 

Trustpilot anmeldelse fra Mentaltræningskunde:

Hjælp i en svær tid!

“Jeg kan kun stemme i koret af tilfredse kunder. Jeg var i en svær situation med angst og lidt stres og havde før prøvet at tale med en psykolog. Han kunne afhjælpe mit stres men ikke angsten som blussede op igen efter noget tid.
Jeg fandt så Larsen og Ravn på nettet og fik meget hurtigt en aftale med Ulf. Da jeg ankom var jeg mildt sagt i dårlig stand ikke mindst fordi jeg ikke selv kunne sætte fingeren på hvad der skabte angsten.
Efter halvanden time i selskab med Ulf kunne jeg for første gang i lang tid se at der var sgu nok lys for enden af tunnelen.
I løbet af de næste uger fik Ulf sat tingene i perspektiv og jeg er nu på den rette vej.
Ulf har en evne til at brække tingene ned og bygge det op igen så det bliver forståeligt og brugbart, vel og mærke hvis man selv er villig til at lave de forandringer der skal til.

Mange tak for hjælpen og de bedste anbefalinger her fra?”

De bedste hilsner
Peter

Læs flere anmeldelser på Trustpilot

Mentaltræning er blevet associeret med visualiserings teknikker! Associerings teknikker er en del af mental træning, men mental træning er SÅ meget andet.
Mentaltræning er blevet associeret med visualiserings teknikker! Associerings teknikker er en del af mental træning, men mental træning er SÅ meget andet.

Hvad er Mentaltræning

Lad os kaste lys på spørgsmålet: Hvad er Mentaltræning? Og bare så du ikke dør af spænding får du den hurtige, mere overfladiske forklaring med det samme: Mentaltræning er træning af den måde du anvender dine tanker. Men for at du kan træne dine tanker, er du nødt til at vide forskellige ting om hvordan tankerne fungerer, og ikke mindst hvordan dine tanker påvirker dit humør. Derfor er indsigt og ny viden er også en vigtig del af Mentaltræning.

I denne artikel får du en præcis forklaring på hvad Mentaltræning er, og hvad Mentaltræning består af.

Hvad er Mentaltræning ikke?

Seriøs og professionel Mentaltræning kan hjælpe dig med at blive dine tankers Mester. Når du for alvor mestrer dine tanker vil du opleve at du selv bestemmer i dit liv, og du vil, ved hjælp af dine tanker kunne skabe præcis det liv du ønsker dig.

For tiden er der en del udbydere der tilbyder forskellige meditations, og visualiserings øvelser. Både fysisk og online. Både visualiseringer, og meditations øvelser kan være nyttige Mentaltrænings elementer, men i sig selv er det på ingen måde dækkende for begrebet Mentaltræning, ligesom det er en tilsnigelse at kalde sig Mentaltræner fordi man arbejder med Visualiseringer og/eller Meditation. Så hvad er Mentaltræning: Mentaltræning er bearbejdelse og træning af hele mentaliteten.

Hvad betyder Mental

Mental kommer fra det latinske Mentis. Mentis betyder noget i retning af (om)tanke, efter-tanker mm. Der tales også om “sjælen som det tænkende og dømmende væsen”. Når vi i moderne tider taler om at noget er mentalt, er der tale om tanker i form af indhold og materiale, samt den måde tankerne anvendes på. Mentalt indhold skaber det man forstår som en samlet mentalitet. En Mentalitet består af:

 • Alt det du ved
 • Alt det du tror
 • Hele din erfaring
 • Alle dine fantasier
 • Alle dine forestillinger
 • Dit tanke sprog
 • Dine tanke billeder
 • Dine tankemønstre.
 • Formen på dine tanker


Hvad er det Mentaltræning kan?

Alle har en fri vilje, og man siger som bekendt at et menneske kan hvad han eller hun vil! Det gælder helt sikker for nogle mennesker, men i praksis, er det langt fra virkeligheden for langt de fleste af os. Der er så mange forskellige ting der får os til at gå i stå, eller træffe beslutninger mod vores fri vilje. Vi bliver stressede, og udbrændte, eller osse udvikler vi negative mønstre der gør os pessimistiske og skeptiske.

Hvis man både har en fri vilje, og samtidig er fri, kan det da ikke passe at der findes så mange problemer, der ikke omgående bliver løst? Og det er præcis her Mentaltræning kommer ind i billedet. Selvom vi er enige om at vi alle besidder en fri vilje, er det som om at vi bare acceptere at det ikke helt passer. I hvert fald kan den ikke altid bruges til noget, for der er altid hensyn der skal tages. Enten til ens egne behov og forventninger, eller til andres behov og forventninger. 

Hvad er formålet med Mentaltræning

Når vi vil forstå hvad Mentaltræning er, er vi nødt til også at forstå formålet. Så hvorfor arbejde med Mentaltræning?

Mentaltræning er en teknik der gør at du kommer til at forstå dine tankers påvirkning af alt. Alt hvad du oplever bliver filtreret igennem dine tanker. Når det for alvor går op for dig, vil du selvfølge blive voldsomt interesseret i at ændre på filtreringen, så dine oplevelser kommer til at matche det du ønsker dig af livet.

Ved hjælp af Mentaltræning får du alle de manualer og værktøjer du har brug for, for at ombygge dit tanke-filter. På den måde kan man sige at Mentaltræning er en frigørelses proces du kan vælge at træde ind i. Altså når du kigger efter formålet med Mentaltræning, bliver svaret på spørgsmålet; hvad er mentaltræning til:

Mentaltræning er det stykke arbejde du kan gøre for at aktivere din fri vilje, og leve dit liv som et frit menneske. Det vil sige uden begrænsende tanker om:

 • Dig selv
 • Andre mennesker
 • Dine muligheder
 • Dine evner
 • Dine ressourcer


Når der ikke længere findes begrænsninger, vil der kun være det der allerede er, eller de muligheder der findes for at opnå noget der endnu ikke findes i vores liv. Lyder det ikke som en herlig forudsætning for at skabe og udvikle sit eget liv. 🙂

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Gennem livet støder vi på personlige udfordringer og problemer vi ikke bare kan finde løsninger på. Så kan vi søge hjælp hos terapeuter, coaches, psykologer mm. Mentaltræning lærer dig hvordan du selv kan løse personlige udfordringer. bare ved at anvende dine tanker.
Gennem livet støder vi på personlige udfordringer og problemer vi ikke bare kan finde løsninger på. Så kan vi søge hjælp hos terapeuter, coaches, psykologer mm. Mentaltræning lærer dig hvordan du selv kan løse personlige udfordringer. bare ved at anvende dine tanker.

Hvorfor Mentaltræning. Hvad kan det bruges til?

Der er ret mange der lever i den vildfarelse at Mentaltræning er en særlig coaching disciplin der er særligt beregnet til Sportsudøvere. Det er helt forkert opfattet. Så hvorfor mentaltræning? – og hvad kan det egentligt bruges til? Her på siden får du svaret, og du bliver (måske) overrasket 🙂

Hvorfor bruge Mentaltræning i Privatlivet

Når vi lever vores liv, har mange af os det med at skelne mellem arbejdslivet og privatlivet. Af samme årsag er der rigtigt mange udfordringer som vi kommer til at betragte som private, eller personlige. Så hvorfor vælge Mentaltræning til at løse personlige udfordringer? For det første er der ikke nogle personlige problemstillinger der ikke effektivt kan løses med seriøs, professionel Mentaltræning.

Så hvorfor Mentaltræning? Fordi du kan bruge Mentaltræning til at bearbejde og håndtere:

 • Stress
 • Angst
 • Lavt selvværd
 • Dårlig selvtillid
 • Negative tanker
 • Dårlige relationer
 • Dårligt humør
 • Dårlige vaner
 • Manglende motivation
 • Manglende livsglæde


Når det er muligt at bearbejde, og håndtere nærmest hvad som helst, skyldes det at Mentaltræning giver dig mulighed for at ændre den måde du tænker, og opfatter dig selv og dit liv. Og hvis du ikke allerede er opmærksom på det, skal det nævnes at alle oplevelser i vores liv bliver skabt af den måde vi som individer tænker på.

Udover at Mentaltræning er super effektiv, er der en stor ekstra gevinst. Sidegevinsten er at du selv bliver i stand til at håndtere det du har brug for. Nu, og for altid. Så endnu engang: Hvorfor Mentaltræning? Fordi det sætter dig i stand til at mestre dine tanker, og tage (ægte) kontrol over dig selv og dit liv.

Hvorfor bruge Mentaltræning – Erhvervslivet

Mentaltræning taler  meget ind i erhvervslivet. Uanset hvilken rolle du besidder, vil erhvervsrettet Mentaltræning gøre dig i stand til at rykke dig selv videre.

Uanset om du er virksomheds ejer, Ejer/Leder, Specialist, Iværksætter, Chef, eller Leder, vil du kunne udvikle og ændre din mentalitet så målrettet og specifikt, at du uden problemer opnår dine mål, eller løser dine problemer, på en ny og effektiv måde.

Så hvorfor Mentaltræning for erhverv og virksomheder. Her er nogle få eksempler, hvor business Mentaltræning vil ændre din situation positivt:


Udover de 6 eksempler, er emnebanken for Mentaltræning for erhvervslivet uudtømmeligt. men måske kan det overraske at kommunikation er et emne der virkeligt kan tumles effektivt, og med storslåede resultater. Det skyldes at den måde vi hver især kommunikerer på, er stramt sammenhængende med vores Mentalitet.

Udover at Mentaltræning i den grad kan bruges til at optimere vores roller på arbejdspladserne, og derved opnå større succes på jobbet, får du samtidig optimeret din værktøjskasse.

Hvorfor bruge mentaltræning – Sportsverdenen

Du kan hvad du vil! Man kan hvad man vil! Vi kan hvad vi vil! Det er vist udtryk fra et gammelt dansk ordsprog? Men tror du det er sandt, og hvad har det egentligt med Mentaltræning og Sportsfolk at gøre?

Der er sikkert milliarder af eksempler på mennesker der virkeligt ville noget, men ikke kunne gennemføre. Uden tvivl. Men det er ikke pointen, og det vil du kunne lære, og derfra bruge som et nødvendigt positivt element i Mentaltræning. Sagen er nemlig at når du er sportsmand/kvinde, og konkurrence menneske, er du nødt til at vide at du kan hvad du vil.

Det er ikke nok at tro. Tro er aldrig en (god) strategi. Nej, du har brug for at din mentalitet er afklaret, og den proces du er i, på vej frem mod dit mål, er acceptabel og tilfredsstillende uanset hvad. Fordi du kan hvad du vil! 🙂

Så hvorfor Mentaltræning i Sportsverdenen? Fordi enhver overmenneskelig, uforståelig præstation der er skabt i hele verdenens sportsarena, er skabt direkte ud fra et menneskes mentale formåen. Evnen til at vide: Jeg kan, for det vil jeg! Du kan bruge Mentaltræning til at skabe præcis den mentale tilstand. Og lige så vigtigt. Du kan lære at fastholde den, og praktisere den. Hver dag, lige så naturligt som at trække vejret.

Hvorfor Mentaltræning frem for Coaching

Er Mentaltræning ikke det samme som Coaching? Nej, som i overhovedet ikke. En coach hjælper dig med at vende dine tanker, og danne nye refleksioner, så du finder løsninger.

Men altid med et specifikt, afgrænset emne. En Mentaltræner indvier dig i præcis den måde din Mentalitet fungerer på, og giver dig teknikker og værktøjer, så du bevidst kan ændre din tankegang, og på den måde selv løse dine issues. Så hvorfor Mentaltræning frem for Coaching?

Du kan med (stor) fordel vælge Mentaltræning frem for Coaching, hvis du ønsker at blive endnu mere selvhjulpen, og hvis du kunne tænke dig at få alle de redskaber der er nødvendige for selv at skabe det liv du ønsker dig.

Uden coaching, terapi, eller psykologer vel at mærke. På den anden side er der intet i vejen med Coaching, og hvis du ikke har lyst, eller interesse for at arbejde aktivt med din Mentalitet, er Coaching en god løsning.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Mød din mentaltræner

Mød din Mentaltræner fra Larsen og Ravn.dk

Mit navn er Ulf Larsen, og jeg er Mentaltræner.

Her på siden kan du læse lidt om min baggrund, min person og mit liv. Men jeg kan starte med at afsløre at jeg brænder for Mentaltræning, og arbejder som Mentaltræner i:

Slagelse – Korsør – Skælskør – Næstved – Sorø – Ringsted – Køge

Hvem er jeg

Du ved jo allerede jeg hedder Ulf. Men før jeg fik mit navn, ankom jeg til denne verden. Det skete i 1965. Gennem livet har jeg været inde på forskellige spor. men egentlig ikke så mange forskellige. Erhvervsmæssigt er der faktisk kun 3 kapitler:

Kapitel 1. Jeg blev handelsuddannet. Arbejdede i Detailhandel, og købte min egen forretning da jeg var 23 år. Det blev til 8 hårde år under Kartoffelkuren, og endte med fiasko, og jeg måtte lukke. Forarmet og forgældet.

Kapitel 2. Kemisk proces industri. Efter mit (dårlige) forretningseventyr var jeg flad, fattig og uden job. Så jeg søgte et ufaglært job hos Haldor Topsøe A/S i Frederikssund.

Det var skiftehold, og meget uvant og fremmed. Men jeg kom efter det, og ret hurtigt begyndte det at gå fremad. Jeg blev forfremmet mange gange, og kom gradvis til at arbejde med ledelse, og særligt personaleledelse.

Som årene gik gennemgik jeg en masse uddannelse og kurser, og omkring 2005 stødte jeg vil et tilfælde på NLP. Det blev startskuddet til en livsændrende rejse for mig. Jeg var heldig at få 13 meget spændende år hos Haldor Topsøe.

Kapitel 3. Personlig udvikling. I 2010 stiftede jeg mit eget coaching firma, som senere blev slået sammen med min dejlige kone, Lindas firma, og vi blev til Larsen og Ravn.dk.

Det er gået super godt, og vi er igennem årene blevet en velrenommeret og etableret spiller på markedet.

Sådan blev jeg Mentaltræner

Tilbage i slut halvfemserne var jeg så heldig at kunne gennemføre en erhvervscoach uddannelse gennem mit arbejde, og det gav mig blod på tanden.

Efterfølgende stødte jeg ved et tilfælde på NLP, og før jeg vidste af det havde jeg også fået taget en NLP business practitioner uddannelse.

Det blev startskuddet på en hel række af uddannelser og overbygninger. Først NLP Master certificering, og Masterclass. Derefter NLP trainer uddannelse og certificering.

Derefter var der ikke flere uddannelser jeg kunne tage, men til gengæld kunne jeg øve og praktisere alt hvad jeg havde lært, og det var præcis hvad jeg gjorde.

Øvelse gør mester – på trods af fordomme

Nu ved jeg jo ikke hvad du tænker, når jeg skriver så meget om NLP, men det jeg har erfaret er, at der eksisterer virkelig mange fordomme, og negative holdninger om NLP.

Nogle har måske noget på sig, mens andre er det rene pjat. Ikke desto mindre har NLP været en gave for mig, og jeg er blevet særdeles god til at mestre faget.

Modstand er ikke godt når man gerne vil arbejde med andre mennesker. Derfor besluttede jeg for mange år siden at nedtone at det er NLP jeg arbejder med, og i stedet begyndte jeg at udvikle mit Mentaltrænings koncept.

I praksis betyder det, at i stedet for at bruge NLP navne, og tale NLP sprog, kalder vi en spade for en spade, og taler helt almindeligt menneske sprog. Det gør at formidlingen er mindre fremmedartet, og langt mere klar.

Mentaltrænings konceptet er udviklet gennem de sidste 10 + år, og bliver stadig udviklet og finpudset. Gennem årene har jeg erfaret at det er det rene pjat at skelne mellem Kognitiv, Metakognitiv videnskab, NLP videnskab, Gestalt videnskab osv. Det der virker går igen på tværs af de forskellige metoder. Og det er det jeg kalder Mentaltræning.

Den private side

Som så mange andre vil jeg gerne værne om mit privatliv. Til gengæld er jeg så almindelig (kedelig), og lever et helt almindeligt liv, så der er ikke så meget at værne om 🙂

Udover at være meget almindelig, er jeg tydeligvis også meget heldig 🙂 Jeg er så heldig at have vundet den skønne Lindas hjerte, og derved deler vi både privatliv, og arbejdsliv.

Vi har mange fælles interesser. Nogle af de ting i livet jeg sætter mest pris på er musik (Jeg spiller og synger), Udeliv. Vi vandrer, og cykler meget når vi har tid.

Jeg er ret kreativ, og på et udpræget amatør niveau (lidt) kunstnerisk. Jeg elsker gør det selv opgaver, og gennem årene er jeg blevet ok god til at makke med forskellige håndværk.

Vi ser for lidt til vores voksne børn, men de er højt værdsatte, og elsket. Og vigtigst af alt, så går det dem godt i livet.

Mentaltræning kan også håndtere kriser

Som så mange andre, har jeg været gennem mange store livskriser, og har udviklet mange afklarede holdninger til vores samfund, livet, døden.

Men jeg er også Mentaltræner når jeg er privat, og grundlæggende er min tilgang hver morgen når jeg vågner, at livet skal leves.

Som alle andre er jeg skabt til at have det godt, og det er op til mig selv at få den oplevelse. Jeg er en heldig mand!

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Her er nogle præcise kilder med weblinks, der understøtter og dokumenterer indholdet i artiklen:

 

 1. Mental Training: Techniques, Benefits, and Research

   – Psychology Today: [Psychology Today](https://www.psychologytoday.com/us/basics/mental-training)

 

 1. The Science Behind Mental Training: How to Enhance Your Cognitive Abilities

   – Healthline: [Healthline](https://www.healthline.com/health/mental-training)

 

 1. Mental Training for Athletes: Techniques and Benefits

   – Verywell Mind: [Verywell Mind](https://www.verywellmind.com/mental-training-for-athletes-3145195)

 

 1. The Benefits of Mental Training in Sport

   – National Center for Biotechnology Information (NCBI): [NCBI](https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4327364/)

 

 1. Mindfulness and Mental Training: Boosting Performance and Well-Being

   – Harvard Health Publishing: [Harvard Health](https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/mindfulness-meditation-and-the-mind)


Disse kilder giver et godt overblik over, hvad mentaltræning er, dets teknikker, fordele og den videnskabelige forskning, der understøtter det.

FAQ om mentalitet

Mental load, eller mental byrde, refererer til den kognitive og følelsesmæssige anstrengelse, der kræves for at håndtere de mange opgaver, ansvar og beslutninger i hverdagen. Det omfatter alt det usynlige arbejde, der går med at organisere, planlægge og huske ting, som ofte er en væsentlig del af både privat- og arbejdslivet. Mental load kan for eksempel omfatte at huske familiemedlemmers tidsplaner, planlægning af måltider, håndtering af økonomi, koordinering af sociale arrangementer og meget mere.

Når du oplever mental Load vil byrden blive særligt tung, når der er mange krav og forventninger at leve op til, hvilket kan føre til stress og udbrændthed. Det er især bemærkelsesværdigt i kontekster, hvor én person i en husstand eller et team tager hovedansvaret for at sikre, at alt kører glat. Selvom det fysiske arbejde kan deles, kan den mentale load ofte være ulige fordelt, hvilket kan skabe spændinger og følelsesmæssigt pres.

Mentaltræning hjælper dig, ved at skabe indsigt i, og kontrol med dine tanker, så du bedre kan forholde dig til dit liv, og alt det dit liv indeholder. Ved at træne din mentalitet bliver du i stand til at finde løsninger, og nye effektive strategier. 

Mentalt velvære refererer til en tilstand af positiv mental sundhed, hvor en person føler sig i stand til at håndtere de daglige stressfaktorer, arbejde produktivt og bidrage til samfundet. Det omfatter en følelse af indre ro, tilfredshed og balance, både følelsesmæssigt og kognitivt. Når du oplever mentalt velvære vil du være bedre til at etablere og opretholde sunde relationer, håndtere og tilpasse dig forandringer, og opnå en følelse af formål og mening med livet.

 

Mental træthed kan skyldes en række faktorer. Det kan være en reaktion på stress, hvor din hjerne konstant arbejder på højtryk for at håndtere kravene i din hverdag. Overbelastning med opgaver, bekymringer eller følelsesmæssige udfordringer kan tære på dine mentale ressourcer og forårsage træthed.

Andre årsager til mental træthed kan omfatte søvnproblemer, hvor utilstrækkelig eller dårlig søvnkvalitet kan påvirke din kognitive funktion og energiniveau. Desuden kan ernæringsmæssige faktorer spille en rolle, da en ubalanceret kost eller dehydrering kan påvirke din mentale ydeevne og velbefindende.

Det er også vigtigt at overveje, om der er underliggende mentale sundhedsproblemer, såsom depression eller angst, der kan bidrage til din mentale træthed. Hvis du oplever vedvarende mental træthed, kan det være en god idé at søge professionel hjælp fra en læge eller en mental sundhedsperson, der kan hjælpe med at identificere årsagerne og finde passende løsninger.

At være mentalt stærk handler om at udvikle og vedligeholde en sund og robust mental tilstand, der hjælper dig med at håndtere livets udfordringer og trives på trods af modgang. Her er nogle trin, der kan hjælpe dig med at opbygge mental styrke, hvis du har behov:

 • Accepter og omfavne modgang. Se modgang som en naturlig del af livet og en mulighed for vækst og læring.
 • Dyrk en positiv tankegang. Fokuser på det positive og vær bevidst om dine tanker. Prøv at erstatte negative tanker med mere konstruktive og optimistiske tankemønstre.
 • Praktiser taknemmelighed. Vær opmærksom på de gode ting i dit liv og øv dig i at være taknemmelig. Dette kan hjælpe med at skifte fokus fra problemer til løsninger.
 • Sæt sunde grænser. Lær at sige nej, når det er nødvendigt, og vær opmærksom på dine egne behov og grænser.
 • Dyrk selvpleje. Prioriter søvn, motion, sund kost og afslapning for at opretholde din mentale og følelsesmæssige sundhed.
 • Udfordr dig selv. Stil dig selv over for nye udfordringer og lær af dine fejl og fiaskoer.
 • Opbyg stærke relationer. Omgiv dig med støttende mennesker, der opmuntrer og inspirerer dig.
 • Praktiser mindfulness og meditation. Øv dig i at være til stede i øjeblikket og skabe ro i sindet gennem meditation og mindfulness-praksis.

At være mentalt stærk er en livslang rejse, der kræver vedholdenhed og bevidsthed. Ved at arbejde på disse områder kan du styrke din mentale sundhed og trivsel på lang sigt.

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk