Er du på udkig efter en personlig coach? Vil du have nogle input der gør det nemmere at finde den rette?

Vi har lavet denne lille artikel for, at give dig nogle tips til, at finde præcis en personlig coach, der er den HELT rigtige for netop DIG.

Eftersom du leder efter en personlig coach, må du have noget på hjertet! Så allerførst: Bliv skarp på hvad du har på hjertet. Hvad er udfordringen/problemstillingen? Hvad ønsker du, at få ud af et coaching forløb?

Personlig coach

I princippet kan en personlig coach hjælpe dig gennem hvilken som helst proces i livet, men det kræver selvfølgelig, at det er en personlig coach der kan sit kram. “Alt kunne sit kram” som personlig coach, er et spørgsmål om faglig viden, evner og erfaring. Samtidig med at din personlige coach skal kunne sit kram, er det også nødvendigt at der er en rigtig god kemi imellem Jer. Når faglig viden og kemi er på plads, er der kun en vej – fremad!

Dine personlige præferencer

Når du vælger personlig coach, er det meget vigtigt, at du er tro mod dine personlige præferencer: Foretrækker du en mand eller en kvinde? Hvilken personlighedstype trives du bedst med? Og hvad med alderen? Har det en betydning om det er en 53-årig mand, eller en 38-årig kvinde du betror dig til? Selvfølgelig kan det lade sig gøre, at skabe resultater på tværs af personlige præferencer, men det er dit liv, din tid, og dig der betaler. Så hvorfor ikke vælge med omhu?

Hvad kan en personlig coach hjælpe dig med?

Du kan få hjælp til at opnå alle mål, så længe målene er realistiske, og det er muligt for dig at styre processen igennem dine egne handlinger. En personlig coach, kan med sikkerhed ikke hjælpe dig med at starte et økolandbrug på månen, men hvis du kunne tænke dig et andet sted at bo, eller leve en anden type liv her på jorden, er der gode chancer. Også selvom du ikke selv kan se mulighederne.

Mål eller problemstillinger?

Overordnet set, og skåret til benet, har vi mennesker altid det samme på hjertet: Enten har vi et problem vi ønsker at løse, eller også har vi drømme og mål vi ønsker at indfri. En personlig coach, der kan sit kram, kan hjælpe dig med begge dele.

 

Det er ikke sikkert, at du kan finde en personlig coach, der kan hjælpe dig hele vejen!

Alt efter hvilke område du har behov for at at arbejde med, kan det ind imellem være en udfordring, at finde en personlig coach, der rummer det hele. Lad os lave et eksempel:

Dårligt helbred:

En person har dårligt helbred, og ønsker at ændre på det. Der er noget med nogle usunde spisevaner, og der er også noget med noget manglende motion. Denne person har altså brug for, at begynde at spise anderledes, og dyrke noget motion (få rørt sig lidt mere). Det her setup kræver en personlig coach der kan arbejde med flere forskelligartede områder:

  • Kost og ernæring
  • Motion
  • Mentalitet
  • Motivation
  • Vaner og adfærd

Det kan være en ordentlig mundfuld. Selv for en dygtig og erfaren coach. Og derfor er det vigtigt, at få talt åbent og grundigt om situationen helt fra start af. På den måde bliver det en meget bedre, og mere konstruktiv proces for dig. Nogle gange er løsningen et samarbejde mellem dig, og flere andre specialister. Overblik, og realisme giver styrke og vilje.

Hvor finder du din personlige coach?

Ja, det er et godt spørgsmål. Internettet er jo stedet, men det kan for alvor virke uoverskueligt! Vi er mange om buddet, og vi praler alle sammen, for vi vil jo gerne have noget at lave.

Så, hvis du har mod på det, kan du spørge om andres erfaringer. Det kan være familie, venner, kollegaer osv. Hvis du kan få en positiv anbefaling fra en du kender, er den slags referencer gode. Men husk at kemi er individuel! Og det er menneskelig kommunikation også. Så tjek altid kemien.

Det koster tid at søge på internettet, men…..

Den tid du bruger på, at finde den rigtige personlige coach på nettet, kommer du helt sikkert til at spare i coaching processen. Så skru op for tålmodigheden, og brug den til research. Der er masser af platforme, og portaler hvor du kan få et godt overblik. Når du finder frem til de personlige coaches der appellerer til dig og din situation, er det tid til at søge referencer. Hvis referencerne er i orden, er du klar til kemi-tjek.

Telefon snak eller fysisk forsamtale

Du kan helt sikkert danne dig det fornødne indtryk af din måske-kommende personlige coach, både på telefon, og selvfølgelig også ved et fysisk møde. Nogle coaches tilbyder gratis forsamtale, andre ikke. Hos os tilbyder vi en uforpligtende forsamtale til en lav pris. til gengæld sætter vi 45 minutter af, så der er ordentlig tid. Hvis du IKKE har en god fornemmelse efter en telefon snak, eller et fysisk møde, så drop det, og søg videre. Det er helt ok og helt normalt og en professionel seriøs personlig coach, vil have fuld forståelse for sådan en situation.

Vi håber du har fået noget ud af artiklen, og vi ønsker dig alt det bedste i din søgen efter DIN personlige coach. Kh/Linda og Ulf

Andre muligheder

Når nu du er i gang med at researche, kunne det være at du er interesseret i et indblik i andre af vores kerneydelser. Udover at være fuldtids, og fuldblods personlige coaches, arbejder vi også fuld tid med hypnose, samtale terapi, erhvervscoaching og mentaltræning. Jeps, vi er nørder 🙂

Læs om vores coaching på TRUSTPILOT

Din tryghed