behandling af depression
Når man bliver ramt af en depression, er der seriøst behov for hjælp, men det kan være svært! Det kan være den rene jungle at finde rundt i alle de behandlingstilbud der findes. Særligt når man er deprimeret. Så hvordan gribes situationen bedst an?

Behandling af depression – start med at få overblik

Som depressiv, er der nogle forskellige ting, du kan gøre for dig selv, inden du mere eller mindre tilfældigt udvælger behandling af depression.

Det vil næsten altid virke overvældende og uoverskueligt, at opleve depression. Det er nærmest en del af lidelsen. Ikke desto mindre kan du virkelig hjælpe dig selv, ved at skabe dig et overblik. I dette indlæg får du, de input der er brug for, for at skabe den nødvendige indsigt, og vi giver dig vores bedste råd.

Du får et overblik over din situation, og derved muligheder for, at vælge den mest hensigtsmæssige behandling af depression. Og ikke mindst, får du ideer til hvordan du tager fat på, at hjælpe dig selv.

Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 25, 2024

Indholdsfortegnelse: Behandling af depression

Et skridt ad gangen…

Det første skridt er indsigt og viden. Find indformationer om depression. Nettet er en rig kilde, når blot du er opmærksom og kritisk. Netdoktor.dk kan være et par besøg værd, og ellers er Google din ven. Læs om depression symptomer, og er du pårørende til en depressiv person, kan du læse om pårørende til en depressiv. Depression kan i visse situation være relateret til stress og angst, så det er en god ide at søge viden om stress symptomer og angst symptomer. Der er også en hel del forums, og sider der rummer virkelig gode, og brugbare informationer, herunder depressionsforeningen.

Formålet er…

Indsigt og viden gør det muligt for dig, at skaffe en afklaring. Afklaring er en forudsætning for, at danne overblik. Det overblik du danner, kan du bruge til at tage stilling til dig selv, din situation og dine muligheder, i forhold til evt. behandling af depression.

Depression er ikke bare depression!

Jo mere du læser om depression, og sætter dig ind i emnet, desto mere vil du kunne konstatere, at der er næsten ubeskriveligt mange måder, at opleve depression på. På samme måde er der adskillige stadier, eller sværhedsgrader af depressiv tilstand.

Tag stilling til dig selv

Ud fra de oplysninger du møder, vil du kunne skabe et billede af den skala der arbejdes med i forbindelse med depressions behandling. Det skaber mulighed for, at du kan placere din egen situation på skalaen. Samtidig er det virkeligt vigtigt, at du gør dig klart, hvilke egenskaber du allerede rummer, i forhold til at arbejde dig ud af depressionen. Du kan kigge efter menneskelige ressourcer i dig selv, og gode mentale strategier.

Behandling af depression – Nogle kan selv!

nogle situationer, men langtfra alle, kan mennesker selv gennemføre behandling af depression. Men det afhænger absolut af depressionens sværhedsgrad, bagvedliggende årsager, og personens eksisterende erfaringer med sig selv. Der kommer mere information under punktet “positiv tilgang”

Pas på med at sammenligne dig med andre!

Bevidst, og ubevidst har mange af os den samme dårlige vane: Vi sammenligner os selv med andre, og vi sammenligner andre med os selv!

Der kommer overvejende ikke noget positivt ud af den vane, for i de fleste tilfælde er det hverken rimeligt, eller realistisk, at foretage sådanne sammenligninger. Virkeligheden er meget mere i retning af, at vi alle er forskellige, og det gælder også dig. Når du hører om behandling af depression, og måske får at vide, at det vil tage laaang tid. Så husk, at det kan være, at det bliver anderledes for dig. Lad dig ikke begrænse af andres erfaringer. Og lad ikke andres erfaringer demotivere dig. Husk at alle er forskellige. Fokuser på dig selv, og tro på dig selv.

Positiv tilgang

Mange har den holdning, at det ikke kan forventes, at depressive mennesker kan være positive! Men tænk over det. Positiv kan oversættes til løsningsorienteret! Langt de fleste, der rammes af depression, ønsker inderligt en løsning, og leder efter en løsning. Hvis du er depressiv, og sidder her og læser, er det et udtryk for, at du er interesseret i at finde en løsning, og derved er du løsningsorienteret/positiv.

Når det er sagt, kan du aktivere din opmærksomhed i forhold til, at danne endnu mere positiv tilgang i din situation. Det at blive bevidst om positive tilgange, er ofte selvforstærkende, og det vil gavne din behandling af depression.

Find den rette behandler

Når du vælger din behandler, så sørg for at researche grundigt. Brug nettet, men vær realistisk og kritisk. Google er din ven. Læs på hjemmesiderne, skriv og stil spørgsmål. Ring gerne behandleren op, og få en snak om din situation. Brug din egen indsigt og afklaring. Få afklaret, hvilke dele af din samlede situation behandleren kan/skal hjælpe dig med at bearbejde.

Behandling af depression er et samarbejde

Når du ser bort fra  kirurgi, medicinering, og elektro-chok, er alle typer psykologisk behandling, også behandling af depression, et samarbejde. Det skyldes, at alt personlig udvikling er selvudvikling. Du er den eneste, der kan foretage forandringer inden i dig selv! Vi møder ofte depressive mennesker, der ønsker at blive “fixet”, og det er problematisk! For det kan ikke lade sig gøre, at løse problemerne på den måde. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at forvente et samarbejde med din behandler. Det giver dig i øvrigt muligheden for, at glæde dig over, at du selv har bragt dig ud af problemerne

Egnede metoder til behandling af depression

Der er faktisk så mange forskellige udbud af behandlingsformer, at det næsten kan blive et problem. Samtidig er vi mennesker ret forskellige, så det der fungerer for den ene, fungerer ikke nødvendigvis for den anden. Ligeledes skal det også nævnes, at sværhedsgraden af depression er afgørende for hvilket behandlings behov, der er brug for. Skalaen går populært sagt fra coaching sessions til indlæggelse i psykiatrien.

Her er en ikke-udtømmende liste af forslag:

Husk, der er altid en løsning! – På alt, og også i din situation.

Vi ønsker dig alt det bedste/

Kærligst Larsen og Ravn.dk <3

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk