Tegn på stress - Advarselstegn!
Bliv fortrolig med eventuelle advarselstegn på stress du måtte opleve. Genkend advarselstegnene, og lær at håndtere din stress situation.

Tegn på stress

Stress advarselstegn er ikke for sjovt!

Stress er ikke til at spøge med. Læs om tegn på stress, også de mere alvorlige. Det er dem vi kalder stress advarselstegn. 

Alle tegnene på stress, er delt op i kategorier, så du får et indtryk af alvorlighedsgraden, og derved får en ide om hvad du kan stille op med din situation.

Indholdsfortegnelse - Advarselstegn på stress:

Picture of Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 18, 2024

Hvad er stress?

(kronisk)Stress er en fysisk og psykologisk overbelastningstilstand der opstår som følge af mentale, følelsesmæssige eller fysiske årsager. 

Når du selv oplever stress, vil du opleve mentale, kognitive, følelsesmæssige, eller fysiske udfordringer og ubehag. men du vil typisk ikke være klar over at det drejer sig om stress. 

Derfor har jeg lavet denne liste over stress advarselstegn til dig:

Røde advarselstegn på stress betyder: STOP OP NU!

Punkterne nedenfor er særdeles typiske og alvorlige tegn på stress. Altså såkaldte advarselstegn.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at stress-advarselstegnene kan skyldes andet end stress, for eksempel udbrændthed.

Hvis du oplever alvorlige tegn på stress, bør du altid opsøge din læge. Læs eventuelt også en udtømmende beskrivelse af symptomer på stress.

Røde advarselstegn:

 • Glemsom, Distræt, fraværende
 • Hudeksem / Kroniske sygdomme blusser op
 • Oplever smerter uden grund
 • Trang til at være alene
 • Øget indtagelse af alkohol – tobak – andre stimuli
 • Aggressiv adfærd
 • Ondt i maven. Fordøjelses problemer

 

Gule stress advarselstegn betyder pas på - Gør noget nu

Eksempler på stress advarselstegn der betyder at du har brug for at handle NU!

Gule advarselstegn:

 • Lyst til at sove – træthed
 • Dårlig nattesøvn
 • Tanke mylder – bekymringer
 • Uro i kroppen
 • Irritation
 • Frustration
 • Hurtigere følelsesladet
 • Indadvendt

Grønne advarselstegn på stress: BARE KØR - men vær opmærksom

Grønne advarselstegn er vigtige stress tegn at genkende og registrere, da det er på dette stadie du nemmest kan sætte ind og undgå og blive alvorlig stresset.

Grønne advarselstegn:

 • Forbigående hjertebanken
 • Tendens til at svede
 • Tør fornemmelse i munden
 • Kildren i maven
 • Lettere, forbigående Knugen i brystet / maven
 • Lettere anspændthed
 • Forbigående bekymringer

 

Røde og gule stress tegn! - Hvad gør jeg nu?

Uanset i hvilket stress niveau du befinder dig, er det meget vigtigt at du kommer ud af stress tilstanden, og ind i en god hensigtsmæssig tilstand, hvor tingene fungerer for dig.

Det afgørende er at du er opmærksom på de stress advarselstegn du oplever.

Når du oplever tegn på stress advarselstegn vil det være godt at du:

 • Anerkender din tilstand – Vær ærlig over for dig selv
 • Tager advarselstegnene på stress alvorligt!
 • Taler med dine nærmeste og dit netværk om situationen, og hvad du oplever
 • Udforer dit indre verdenskort (det er der løsningen findes)
 • Prøver at ændre så meget som du har indflydelse på i din situation
 • Hvis du ikke opnår de resultater der er nødvendige, søg professionel hjælp
 • Hvis dine tegn på stress er gule eller røde vil jeg anbefale dig at søge professionel hjælp.
 

Overvej at tilmelde dig et forum for stressramte. Brug eventuelt Google, der findes efterhånden mange meget fine forums for erfaringsudveksling og selvhjælp. Du kan også med fordel undersøge nærmere om du er styret af dine følelser. Det kan være en årsag til at udvikle stress og blive stressramt.

Du kan læse alt om Larsen & Ravn.dk´s tilbud om stress behandling, og du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål om dine muligheder og din situation.

Husk også vi er udkørende terapeuter, og vi kende alle tegn på stress.

Stress advarselstegn er ikke for sjovt.....

Der er en rigtig god grund til at vi i denne artikel taler om stress ADVARSELSTEGN. Du må virkelig love at tage din situation seriøst.

Særligt hvis du oplever mange symptomer på stress fra den røde tegn på stress – liste. Stress er helbreds truende, og i værste fald livstruende, eller livs forkortende.

Problemet med stress er at stresstilstanden ikke har nogen indbygget stopknap. Derfor vil man meget ofte opleve at stress bare bliver værre og værre, som tiden går. I hvert fald hvis man ikke gør noget ved det.

Note: En af de mest effektive metoder for stress behandling er avanceret stress hypnose.

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk