Hvordan opstår en fobi?

Når først man har stiftet bekendtskab med en fobi, finder man hurtigt ud af at det ikke er særligt sjovt. Og så begynder tankerne. hvorfor mig? Og hvordan opstår en fobi?

Så - hvordan opstår en fobi

Det ved du muligvis ikke. . . Den er der jo bare!

Men vil du vide: Hvordan opstår en fobi? I mange tilfælde lærer vi jo bare at leve med den i hverdagen. Den er der jo bare, og der er alligevel ikke noget at gøre ved det.  Meeen, er det nu også hele sandheden?

I denne artikel vil vi give dig forklaringen på hvordan en fobi opstår, og du vil kunne læse alt om hvordan en fobi dannes, og bliver styrende i din psyke. Hvis du lever med en begrænsende fobi, kan det være at finder en løsning her i teksten. God læselyst.

Når du vil vide: Hvordan opstår en fobi, må du starte med at forstå…

Du må starte med at forstå hvad en fobi er for noget? Og endnu vigtigere hvordan fungerer en fobi? Og hvorfor bliver den dannet inden i dig. For der faktisk en POSITIV årsag til at fobier opstår.

Hvordan opstår en fobi?

Hvad er en fobi for en størrelse?

Du kan bedst forstå en fobi på den måde, at den er blevet dannet i din hjerne. Måske af flere omgange, men altid meget hurtigt. Og altid på grund af een oplevelse, du faktuelt har haft tidligere i dit liv. Du kan sige, at en fobi er en slags programmering, der skaber en særlig reaktion, der får dig til at handle. Og det er aldrig rationelt!

I din hjernes dyb bor en beskytter

Menneskers hjerner er indrettet til, at vil overleve. Det er dybtliggende funktioner, der er placeret uden for de områder i hjernen, vi kan anvende med vores bevidsthed. Disse funktioner i Hjernen arbejder automatisk. De sikrer, at vi handler når vi er truede.

En misforståelse?

Det kan virke som det rene nonsens, hvis man føler sig tvunget til, at skrige, græde, og flygte! Bare fordi man ser en mus på 5 meters afstand? Men det er ikke nonsens! Det er bare en misforståelse, der er opstået på et tidligere tidspunkt. En misforståelse blandt funktionerne i hjernen. – Der har været opstået en situation, hvor du er blevet grundigt forskrækket (Flyvning, rotte, mus, edderkop, elevator etc.). Forskrækkelsen har aktiveret dit nervesystem, og de dybereliggende funktioner i hjernen har opfattet: LIVSFARE.

På visse områder er du IKKE glemsom!

Måske lever du et hektisk liv? Og måske kan det ind imellem knibe med at huske det hele, og holde overblikket. De fleste af os har det på den måde, at det er lettere at glemme, end det er at huske. En fobi virker lige omvendt. Når først fobien er skabt, glemmer din hjerne den ikke igen. Og den ligger klar, som et lille program, og udløses når programmet modtager signal. Altså når du f.eks. ser en edderkop, eller pludselig skal ind i en elevator.

Så hvordan opstår en fobi?

En forbi opstår faktisk når din hjerne (fejlagtigt) TROR at du er ved at dø. I det øjeblik oprettes reaktionen, som et lille reaktions og adfærds program i hjernen. Når først programmet er oprettet, er det aktivt. Det vil blive udløst i alle fremtidige situationer, hvor udløser mekanismen er til stede i dine oplevelser.

Hvordan får man en fobi til at stoppe med at virke?

Nu ved du mere om: Hvordan opstår en fobi. Problemet er, at en fobi altid er ude af proportion, og derved uhensigtsmæssig. Men de funktioner i hjernen der opbevarer, og driver fobien tror at faren, og risikoen er helt reel. Hjernen har kun de bedste intentioner! Og en fobi rummer ikke en naturlig stopknap, netop fordi hjernens funktioner “er overbevidste” om at faren er ægte nok.

Når man vil stoppe en fobi, er opgaven, at oprette en særlig kommunikation mellem bevidstheden, og de ubevidste funktioner i hjernen. Når først denne funktion er oprettet, er det muligt at fjerne misforståelsen, og vende tilbage til nogle hensigtsmæssige, rationelle adfærds mønstre. Hypnose og mentaltræning er meget effektive metoder til at bearbejde genstridige fobier.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på hypnose, eller sidder med ubesvarede spørgsmål om fobier, eller hypnose, er du velkommen til at kontakte os. her på siderne finder du også en masse information. Du kan læse om hvorfor hypnose virker, om alle kan hypnotiseres, eller få en god forklaring på hvad hypnose i det hele taget er. god læselyst 🙂

Læs om Larsen og Ravn på TRUSTPILOT

Din tryghed