Hvordan opstår en fobi?
Når man bliver ramt af en Fobi, kan det være umådeligt svært at forstå hvad der foregår. Måske er du bare nysgerrig, men faktisk kan det at forstå hvordan en Fobi opstår være starten på en løsnings proces.

Hvordan opstår en Fobi

Når først man har stiftet bekendtskab med en fobi, finder man hurtigt ud af at det ikke er særligt sjovt. Og så begynder tankerne. Hvorfor mig? Hvordan er det sket, og hvorfor er det sket?

hvordan opstår en fobi?

Indholdsfortegnelse: Hvordan opstår en fobi?

Klik og læs om vores specialer inden for avanceret klinisk hypnose og hypnoterapi:

Se vores 4 nyeste artikler

Picture of Linda Ravn
Linda Ravn
Ekspert i hypnose og hypnoterapi
januar 25, 2024

Så – hvordan opstår en fobi

Det ved du muligvis ikke. . . Den er der jo bare!

Men vil du vide: Hvordan opstår en fobi? I mange tilfælde lærer vi jo bare at leve med den i hverdagen. Den er der jo bare, og der er alligevel ikke noget at gøre ved det. Meeen, er det nu også hele sandheden?

I denne artikel vil vi give dig forklaringen på hvordan en fobi opstår, og du vil kunne læse alt om hvordan en fobi dannes, og bliver styrende i din psyke. Hvis du lever med en begrænsende fobi, kan det være at finder en løsning her i teksten. God læselyst.

Når du vil vide: Hvordan opstår en fobi, må du starte med at forstå…

Du må starte med at forstå hvad en fobi er for noget? Og endnu vigtigere hvordan fungerer en fobi? Og hvorfor bliver den dannet inden i dig. For der faktisk en POSITIV årsag til at fobier opstår.

Hvad er en fobi for en størrelse?

Du kan bedst forstå en fobi på den måde, at den er blevet dannet i din hjerne. Måske af flere omgange, men altid meget hurtigt. Og altid på grund af én oplevelse, du faktuelt har haft tidligere i dit liv. Du kan sige, at en fobi er en slags programmering, der skaber en særlig reaktion, der får dig til at handle. Og det er aldrig rationelt!

I din hjernes dyb bor en beskytter

Menneskers hjerner er indrettet til, at vil overleve. Det er dybtliggende funktioner, der er placeret uden for de områder i hjernen, vi kan anvende med vores bevidsthed. Disse funktioner i Hjernen arbejder automatisk. De sikrer, at vi handler når vi er truede.

En misforståelse?

Det kan virke som det rene nonsens, hvis man føler sig tvunget til, at skrige, græde, og flygte! Bare fordi man ser en mus på 5 meters afstand? Men det er ikke nonsens! Det er bare en misforståelse, der er opstået på et tidligere tidspunkt. En misforståelse blandt funktionerne i hjernen. – Der har været opstået en situation, hvor du er blevet grundigt forskrækket (Flyvning, rotte, mus, edderkop, elevator etc.). Forskrækkelsen har aktiveret dit nervesystem, og de dybereliggende funktioner i hjernen har opfattet: LIVSFARE.

På visse områder er du IKKE glemsom!

Måske lever du et hektisk liv? Og måske kan det ind imellem knibe med at huske det hele, og holde overblikket. De fleste af os har det på den måde, at det er lettere at glemme, end det er at huske. En fobi virker lige omvendt. Når først fobien er skabt, glemmer din hjerne den ikke igen. Og den ligger klar, som et lille program, og udløses når programmet modtager signal. Altså når du f.eks. ser en edderkop, eller pludselig skal ind i en elevator.

Så hvordan opstår en fobi?

En forbi opstår faktisk når din hjerne (fejlagtigt) TROR at du er ved at dø. I det øjeblik oprettes reaktionen, som et lille reaktions og adfærds program i hjernen. Når først programmet er oprettet, er det aktivt. Det vil blive udløst i alle fremtidige situationer, hvor udløser mekanismen er til stede i dine oplevelser.

Hvordan får man en fobi til at stoppe med at virke?

Nu ved du mere om: Hvordan opstår en fobi. Problemet er, at en fobi altid er ude af proportion, og derved uhensigtsmæssig. Men de funktioner i hjernen der opbevarer, og driver fobien tror at faren, og risikoen er helt reel. Hjernen har kun de bedste intentioner! Og en fobi rummer ikke en naturlig stopknap, netop fordi hjernens funktioner “er overbevidste” om at faren er ægte nok.

Når man vil stoppe en fobi, er opgaven, at oprette en særlig kommunikation mellem bevidstheden, og de ubevidste funktioner i hjernen. Når først denne funktion er oprettet, er det muligt at fjerne misforståelsen, og vende tilbage til nogle hensigtsmæssige, rationelle adfærds mønstre. Hypnose og mentaltræning er meget effektive metoder til at bearbejde genstridige fobier.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på hypnose, eller sidder med ubesvarede spørgsmål om fobier, eller hypnose, er du velkommen til at kontakte os. her på siderne finder du også en masse information. Du kan læse om hvorfor hypnose virker, om alle kan hypnotiseres, eller få en god forklaring på hvad hypnose i det hele taget er. God læselyst 🙂

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk