Tankemylder. Hvad kan du gøre ved tankemylder. Få indsigt og forståelse. det er starten på løsnings processen
Tankemylder? Hvad er Tankemylder? Hvorfor opstår det? Og hvad kan du gøre ved det?

Tankemylder?

Hvad er tankemylder? Du har sikkert en opfattelse af hvad tankemylder er for noget! Men hvordan ville du forklare det, hvis du ikke bare skulle sige at det er tanker der myldrer rundt i hovedet? Og ved du hvorfor tankemylder opstår?

Indholdsfortegnelse - Hvad er tankemylder?

Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 18, 2024

Hvad er tankemylder?

Når du vågner om morgenen, efter at have sovet, er det jo i virkeligheden din bevidsthed der vender tilbage efter søvnen. 

Hjernen fungerer på den måde, at så snart bevidstheden vender tilbage efter søvnen, begynder hjernen at tænke tanker. Og det vil den fortsætte med indtil du falder i søvn igen.

Hjernen holder aldrig fri

Hjernen holder aldrig fri! Det betyder at hjernen ALTID anvender tankeaktivitet; tankemylder er et udtryk for at dine tankeprocesser er kørt fast i en uheldig rundkørsel.
Hjernen holder aldrig fri! Det betyder at hjernen ALTID anvender tankeaktivitet; tankemylder er et udtryk for at dine tankeprocesser er kørt fast i en uheldig rundkørsel.

Hjernen arbejder konstant, og det gør tanke aktiviteten også. Forstå det på den måde, at hjernen konstant stiller spørgsmål- og den insisterer på at finde et svar!

Forskellen på frie, behagelige tanker, og tankemylder er først og fremmest det miljø tankemønstrene skaber når de kører i ring. Altså miljøet inden i dig selv, – I dit hoved, og i din krop? Er der rart, eller ubehageligt?

Tanke mylder skaber stress

Når du bliver grebet af tankemylder, vil dine tanker kunne overbelaste alle de systemer der normalt skaber balance inden i dig selv, – både fysisk, og psykisk, og det er faktisk det grundlæggende problem med tankemylder.

Det er møg ubehageligt, og skaber uro. Det egentlige problem ved tanke mylder består af 2 sider:

 

  1. Tanke mylder kan forårsage kontroltab (over tankerne og tanke processerne)
  2. Tankemylder betår ofte af negative, problemorienterede (og urealistiske tanker)

 

Det betyder at tanke mylder, udover stress, kan føre til udbrændthedangst der kræver behandling, problemer med selvrespektdepression og meget andet.

Sluk for hjernen?

Vi møder ind i mellem mennesker der er plaget af tanke mylder, og ønsker at vi skal hjælpe med at slukke for deres hjerne! det kan vi heldigvis lige så lidt, som de selv kan.

Du kan jo sammenligne det med at ville ønske at få slukket for leveren, nyrene, hjertet eller andre organer! – Det lyder som en ret dårlig ide?

ikke desto mindre er det ofte den ide vi bliver opmærksomme på når tankemylderet starter op.

Løsningen på tankemylder

Brug 7 minutter, og se en lille video om tanker; videoen forklarer hvad tanker er, hvorfor, og hvorfra de opstår. men også hvordan du kan (begynde) at styre dem.

Kan tankemylder være positivt?

Selve tankerne i tankemylder processen behøver absolut ikke at være enten positive eller negative. Mange mennesker oplever total tankemylder i forbindelse med særdeles positive, og glædelige begivenheder, forstået sådan at tankerne  myldre, derudad.

Men indholdet er rart og dejligt, mens andre  oplever at tankerne myldrer rundt med negativt indhold.

Problemstillingen er altid effekten. Når effekten er stress og uro er der et problem, og det bliver vigtigt at kunne gribe ind, og kontrollere sine tanker.

Konklusionen er at tankemylder kan være positivt. Men tankemylder kan handle om positive tanker, og samtidig være problematisk.

Tankemylder – Brug i stedet hjernen – til en forandring!

Hvis du er plaget af tankemylder, er det på tide at gøre noget ved det. Den gode nyhed er at det kan du også sagtens! Men det kan være det kræver en vis indsats, lidt tålmodighed, og måske lidt øvelse. Vi kan afsløre at eftersom du ikke kan slukke for hjernen, handler det i stedet om at lære dine tanker, og deres måde at fungere på, at kende.

Så der er tale om en form for mentaltræning, og den kan du foretage selv. Hvis du mangler indsigt, viden eller teknikker kan du følge med her på siden, hvor vi løbende deler ud af vores teknikker og viden. 

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk