Hvad er angst? Allerførst er det vigtigt at kende svaret, for vejen ud af angst kræver angsthåndtering, og forudsætningen for at du kan håndtere din angst er at du kar en klar og realistisk opfattelse af hvad der har ramt dig.
Hvad er angst? Allerførst er det vigtigt at kende svaret, for vejen ud af angst kræver angsthåndtering, og forudsætningen for at du kan håndtere din angst er at du kar en klar og realistisk opfattelse af hvad der har ramt dig.

Hvad er angst?

Når man rammes af angst, kommer det ofte som et lyn fra en klar himmel. Det er skræmmende og uforståeligt!

En af de første ting du må have styr på, er din viden, og indsigt om angst. Virkelig at forstå hvad angst er, er dit første skridt ud af et angstfyldt liv. 

I denne artikel giver vi dig svaret på spørgsmålet: Hvad er angst.

Indholdsfortegnelse

Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 25, 2024

Angst er altid en reaktion fra dit sind

Når du for alvor finder ud af hvad angst er for noget, er du klar til at deale med problemet, og blive angstfri hen ad vejen.
Når du for alvor finder ud af hvad angst er for noget, er du klar til at deale med problemet, og blive angstfri hen ad vejen.

Hvad er angst? “Det er en reaktion fra dit sind”.

Arrgh, – det kræver vist en bedre forklaring, så lad os gå lidt i dybden.

Dit sind reagerer på uløste problemer

Næsten alle mennesker har problemer af en eller anden art. Nogle af vores problemer er i den kategori der kan kaldes personlige problemer.

Personlige problemer kan handle om alt muligt mellem himmel og jord, men de handler altid om noget du opfatter som vigtigt, personligt, og alvorligt.

Det kan for eksempel være dine tanker om dig selv, eller hvordan andre oplever dig. Hvis du ikke mener du er tilstrækkelig, eller god nok, er det et eksempel på et personligt problem.

Hvis du oplever at andre er utilfredse med dig, eller det du gør, er det et eksempel på et personligt problem.

Men der kan også være tale om dine tanker om din fremtid. Hvis de er pessimistiske og usikre, er det et eksempel på et personligt problem. Uløste personlige problemer skaber angst. Faktisk er det en kort og præcis definition af hvad angst er.

Angst er ikke mystisk eller uforklarligt

Alt nyt der dukker op, er et mysterium. Det gælder selvfølgelig også reaktioner fra dit indre, særligt når det er ubehagelige reaktioner. Det gælder i høj grad også for angst.
Alt nyt der dukker op, starter med at være et mysterium, når man ikke forstår det. Det gælder selvfølgelig også reaktioner fra dit indre, særligt når det er ubehagelige reaktioner. Det gælder i høj grad også for angst.

Når man bliver grebet af angst, oplever de fleste af os det som et helt vildt kontroltab.

Det er virkelig møg ubehageligt, og det er ikke til at styre (uden angsthåndterings teknikker)

For rigtig mange er det særligt kontroltabet der er udfordrende. For hvis der noget vi mennesker typisk ikke kan snuppe, er det at være ude af kontrol.

Derfor er det vigtigt for dig at forstå at det at kunne svare dig selv på spørgsmålet, – hvad er angst?, det aller vigtigste skridt for at komme til at kunne håndtere angsten, og med tiden blive angstfri.

Angst er underbevidsthedens måde at råbe dig op på

Din underbevidsthed vil (kan) ikke tolerere problemer. problemer SKAL løses, ellers kan du ikke trives og have det godt.

Derfor er det noget rigtigt skidt at gå rundt med uløste personlige problemer.

Det svarer til at feje skidt ind under gulvtæppet. Efter nogen tid, kommer der en bule på tæppet, og alt skidtet er jo ikke forsvundet. Det vil din underbevidsthed ikke acceptere.

Så når man spørger. -Hvad er angst? – Er svaret, det er underbevidsthedens reaktion på ophobede, fastsiddende problemer, der har hobet sig op.

Fakta om angst

Man kan forklare hvad angst er på mange forskellige måder, og der kan sættes mange ord på det at have angst. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at svare på spørgsmålet, hvad er angst, med faktuelle svar.
Man kan forklare hvad angst er på mange forskellige måder, og der kan sættes mange ord på det at have angst. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at svare på spørgsmålet, hvad er angst, med faktuelle svar.

For at kunne komme til at håndtere din angst tilstrækkelig, er er nogle ting du skal vide om angst:

  • Angst er ikke farligt (Men ubehagelig)
  • Angst er en reaktion fra dit sind
  • Angst er naturligt, og ikke unormalt
  • Angst kan håndteres (når du får det lært)
  • Angst bliver mere og mere udbredt i alle aldersgrupper.
  • Angst opleves forskelligt
  • Angst kan opstå i forskellige grader. Fra let angst til voldsomme panikanfald
  • Angst beskrives som fysiske, og følelsesmæssige, ukontrollerbare reaktioner

Hvad er angst? - sammenfatning

Afspil video om Hvorfor får man angst? der findes et gammelt ordsprog; Gør det rette, ej det lette! Ordsproget er en ret god beskrivelse, fordi angst er en sindstilstand, der opstår når vi vælger at feje problemerne ind under gulvtæppet, i stedet for at løse dem. De ender med at hobe sig op. - Uden for vores bevidsthed.

Så hvis du oplever angst, og er blevet forskrækket over det (hvilket er normalt og naturligt), har du helt sikkert brug for at danne dig et overblik, og bruge din nye viden.

Nu, hvor du ved hvad angst er,  ved du at det er en reaktion fra dit sind, og reaktionen kommer fordi du har fået stakket problemer op gennem en periode.

Du ved at angst ikke er farligt, men meget ubehageligt, og du ved at du må starte med at få lært at håndtere angst reaktionerne.

Hvis du har brug for en hjælpehånd, eller har spørgsmål der handler om angst, og hvad angst er for noget, må du endelig række ud. Vi er for dig. Avanceret angst Hypnose er i øvrigt en af de bedste og mest effektive metoder til at hjælpe med at få ro på angsten.

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk