Hvorfor får man angst
Hvorfor får man angst? det er vigtigt at forstå baggrunden for angst. det er første skridt ud af den igen.

Hvorfor får man angst?

Du har måske spurgt dig selv: hvorfor får man angst?

Det, at vide hvorfor man får angst, er måske vigtigere end du tror. Ganske mange kommer ubevidst til at fastholde angstreaktionerne fordi tankerne kommer til at kredse om netop spørgsmålet: Hvorfor har jeg fået angst, – Hvad er der galt med mig!

I denne artikel giver vi dig svaret på et spørgsmål som rigtigt mange mennesker stiller sig selv: Hvorfor får man angst?

Du får en forklaring på hvordan din underbevidsthed fungerer, og hvordan forskellige misforståelser kan gøre at man får angst. Et vigtigt element i din angsthåndtering, er at du forstår hvordan angst fungerer, også hvorfor man får angst.

Indholdsfortegnelse: Hvorfor får man angst?

Picture of Ulf Larsen
Ulf Larsen
Specialist i tanker, sind og mentalitet.
januar 25, 2024

Hvorfor får man angst? Der opstår som en særlig tilstand i Sindet

Angst kan defineres som en sindstilstand. Det er en stor fordel, for for at komme ud af angsten, skal den kunne håndteres, og sindstilsande kan håndteres. Når du først har lært det!
Angst kan defineres som en sindstilstand. Det er en stor fordel, for for at komme ud af angsten, skal den kunne håndteres, og sindstilsande kan håndteres. Når du først har lært det!

For at forstå hvorfor man får angst er det en god ide at starte med at slå fast, at angst er en sindstilstand.

Ud over angst, findes der uendeligt mange sindstilstande. Nogle få eksempler:

 • Glad
 • Fornøjet
 • Nysgerrig
 • Afslappet
 • Motiveret
 • Lykkelig

 

Omvendt kan du også opleve at være:

 

 • Vred
 • Ked af det
 • Sørgmodig
 • Irriteret
 • Frustreret
 • Trist

Angst er en ganske særlig sindstilstand

Hvorfor får man angst? der findes et gammelt ordsprog; Gør det rette, ej det lette! Ordsproget er en ret god beskrivelse, fordi angst er en sindstilstand, der opstår når vi vælger at feje problemerne ind under gulvtæppet, i stedet for at løse dem. De ender med at hobe sig op. - Uden for vores bevidsthed.
Hvorfor får man angst? Der findes et gammelt ordsprog; Gør det rette, ej det lette! Ordsproget er en ret god beskrivelse, fordi angst er en sindstilstand, der opstår når vi vælger at feje problemerne ind under gulvtæppet, i stedet for at løse dem. De ender med at hobe sig op. - Uden for vores bevidsthed.

Angst er anderledes end de nævnte eksempler på sindstilstande, fordi angst næsten altid dukker op uden nogen grund. Hvis du tænker over det, er du altid klar over hvorfor du for eksempel er glad eller nysgerrig? Vred eller frustreret.

Sådan er det ikke med angst. Angst forekommer at dukke op uden grund, og det er i sig selv et problem vi kommer ind på senere, i jagten på spørgsmålet; hvorfor får man angst?

Årsagen til at angst er svær at forstå når man er angstramt

Angst kan komme i anfald, og/eller udvikle sig over tid, til mere kroniske symptomer. Ud over at være møg ubehageligt, er angst samtidig svært at overskue. Derfor får vi ofte en fornemmelse af at det er “helt galt”, da tilstanden er fuldstændigt ude af kontrol.

Angst er en misforståelse i Sindet

Hvorfor får man angst? Svaret er at der er opstået en misforståelse i sindet; mere specifikt mellem din bevidsthed, og din underbevidsthed.
Hvorfor får man angst? Svaret er at der er opstået en misforståelse i sindet; mere specifikt mellem din bevidsthed, og din underbevidsthed.

Alle de ubehagelige følelser skabes af underbevidstheden af en god årsag. Og de forskellige følelser har hver sin betydning. 

Underbevidstheden skaber ubehagelige følelser for at få dig (og din intelligens), til at løse det problem følelserne afspejler. 

Men underbevidstheden er ikke god til at skelne mellem den virkelige verden du lever i, og den verden du helt automatisk har skabt i din hjerne. 

Det betyder at du uden at vide det, kan komme til at ”bilde” din underbevidsthed ind at et problem er virkeligt nok.

Den her mekanisme fremkommer ret automatisk. Vi mennesker har det med at tænke en hel del over fremtiden – TÆNK NU HVIS:

 

 • De ikke kan lide mig?
 • Jeg ikke er god nok?
 • Jeg ikke er pæn nok?
 • Jeg ikke har nok penge?
 • Mine nærmeste bliver syge eller dør?
 • Jeg ikke har energi nok til…
 • Jeg ikke har kræfter nok til…
 • Jeg bliver fyret?
 • Jeg ikke når det hele?
 • Jeg aldrig bliver lykkelig?
 • Jeg aldrig lærer at sige fra?
 • Jeg SKAL….Præstere – Nå det hele – Være den bedste – have det hele med 

 

Den slags problemer kan ikke løses i virkelighedens verden. For de eksisterer ikke i virkeligheden. Men underbevidstheden tager dem lige alvorligt, og du får lov at mærke de ubehagelige følelser.

Så, – hvorfor får man angst? Blandt andet fordi man bekymrer sig om at leve op til sig selv.

Hjernen kan et trick – men kun kortvarigt. På sigt udvikler det angst

Menneskehjernen er sådan indrettet at den har det svært med ubehag. Det vil den IKKE acceptere det. Så når det bliver ved med at være ubehageligt, og der IKKE er nogen løsning, så har hjernen alligevel en ”løsning”:

Din hjerne:

 • generaliserer
 • udelader
 • forvrænger

 

Og det sker helt automatisk og ubemærket. Resultatet bliver at du får det lidt bedre med situationen.

Altså lige nu og her! – Men IKKE på længere sigt!

Populært kan man sige at man fejer problemerne ind under gulvtæppet, hvor de bliver liggende, og hober sig op.

Det er faktisk spot-on svaret på spørgsmålet: Hvorfor får man angst.

Du kender måske denne mekanisme som ”at se bort fra noget” Se den anden vej” eller ”feje noget under gulvtæppet.

BS Christiansen ville sikkert sige at problemet havner i rygsækken, så du kan få lov at bære problemet med dig.

Underbevidstheden er utilfreds og generer angst

Men underbevidstheden glemmer ikke problemet, og underbevidstheden er klar over at problemet eksisterer og IKKE er løst.

På et vist tidspunkt får underbevidstheden NOK af at kigge på de her uløste problemer, og den får NOK af at blive overset af din bevidsthed.

Derfor skruer den op for charmen. Den begynder at anvende FYSISKE FORNEMMELSER. Og nu begynder du at nærme dig et muligt ANGSTANFALD.

Din bevidsthed vil opleve at selve angstanfaldet kommer som lynet fra en klar himmel, og uden årsag. Men der vil altid være en trigger. Den kan bare være super svær at finde frem til.

Typisk vil det være en mental aktivitet, som kan være udløst at noget i omgivelserne. For eksempel turen til arbejde eller skole, eller mange mennesker omkring dig. 

Men det er klart at det er svært at forstå sammenhængen i mellem de uløste problemer der over tid har sat gang i processen, og det der udløser angstanfaldet.

Hvorfor får man angst? – spørgsmålet accelerer angsten

Sneboldeffekten er en væsentlig årsag til hvorfor man får angst! Angst er selvforstærkende, og det betyder at angsten udvikler sig (negativt) hvis ikke du gør noget ved det.
Sneboldeffekten er en væsentlig årsag til hvorfor man får angst! Angst er selvforstærkende, og det betyder at angsten udvikler sig (negativt) hvis ikke du gør noget ved det.

Snebold effekten: Et stort problem ved at opleve et angstanfald er at angstanfaldet i sig selv bliver til endnu et STORT problem, oven i de problemer der allerede var i spil, som udløsere af angstanfaldet.

En anden udfordring er at som du har set, er angst et fænomen der ofte skabes, eller bygges op over en vis periode.

Det betyder at angst er en proces. De fleste af os har det bare med kun at fokusere på angstanfaldet, som kun er sidste trin i processen.

Husk: der er altid en løsning på angst

En væsentlig del af løsningen er at vide at angst IKKE er farlig. og det er ligeså vigtigt at kunne svare på spørgsmålet: Hvorfor får man angst! 

I det hele taget er viden og indsigt vigtige våben i angst bekæmpelsen. Og derfor har vi indsat en række links der giver masser af indsigt i angst, og muligheden for håndtering:

 

 

Avanceret angst hypnose er en af de mest effektive metoder til at få hjælp til at bearbejde angsten, og lægge den bag sig, – for good.

Hvorfor får man angst? Få en video forklaring

Måske er du mere til at lytte, end til at læse? Så kan du se den korte video der giver svar på spørgsmålet; hvorfor får man angst.

Vil du med på udviklingsrejsen?

Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)

Det siger vores kunder...

Anders LarsenSlut med rygning efter 27 år
Læs mere
"Jeg har kun rosende ord om forløbet. Linda som hypnotiseret mig, var imødekommende, professionel, ærlig og førte en vellykket proces med spørgeskema, behandling samt opfølgning. Takket være Linda's forløb, er jeg røgfri på 8. måned, og sidder tilbage med en god positiv oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Larsen & Ravn til alle, der er indstillet på et rygestop."
KristinaFarvel til flyveskrækken
Læs mere
"Jeg nåede at være i hypnose to gange. Det var virkelig to meget vilde oplevelser på den bedst tænkelige måde. I samarbejdet, fik jeg ryddet op. Under fuldstændig afslapning, er bevidstheden og underbevidstheden på arbejde i en eller anden form for teamsamarbejde. Vi frygter noget af en grund og der er helt okay at få hjælp til at frygten ikke vokser og bliver begrænsende."
Søren SørensenEmpatisk venlig forstående
Læs mere
"Jeg har i nogen tid haft besøg af Linda efter nogle traumatiske oplevelser som efterfølgende har givet mig angst og depression har svært ved og gå ud så jeg er utrolig glad for at hun kommer hjem til mig og det koster ikke ekstra jeg for hypnose og samtale terapi og det gør mig godt. Linda er meget empatisk og lyttende og det hjælper mig. Jeg glæder mig til næste gang."
AnneEn meget svær periode i mit liv
Læs mere
"Jeg følte mig velkommen fra jeg trådte indover deres dørtrin og følte Ulf havde hånden under mig. Ulf er meget rolig, udsender straks empati og forståelse for ens situation. Ulf gav mig rigtige gode redskaber til at håndtere min situation. Ulf tegner og skriver ned under sessionen, hvilke har gjort jeg kan bladre i vores samtale hjemme, når tankemylder vil tage over."
Heidi StielundDen bedste hjælp til selvhjælp
Læs mere
"Da jeg mødte Ulf første gang, var jeg tydeligt presset og havde mange ting at forholde mig til, såvel fagligt som privat, men efter få gange i samtale med Ulf, kunne jeg tydelig mærke, at der skete en ændring. Mit overskud blev anderledes, jeg lyttede istedet for at tale, og jeg var istand til at se mig selv og mine handlinger gennem andres optik."

Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.

Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.

Har du et spørgsmål til os?

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.

Du kan også tage et kig i vores artikler

Tag springet. Vi hjælper dig med din personlige udvikling og omsorg gennem hypnose, terapi og coaching.

Start med en afklaring

Vi vil gerne tilbyde dig en gratis og uforpligtende afklaring med dig, for at finde det helt rette forløb til dig. Vores samtale kan enten foregå telefonisk eller ved et møde online.

Det eneste du skal gøre er at række ud og booke et møde. Du kan også ringe direkte til os på:  61 77 38 04, eller sende os en email til: info@larsenogravn.dk