Tanke mylder

Du har sikkert en opfattelse af hvad tanke mylder er for noget! Men hvordan ville du forklare det, hvis du ikke bare skulle sige at det er tanker der myldrer rundt i hovedet? Og ved du hvorfor tanke mylder opstår?

Tanke mylder – hvor kommer tankerne fra?

Når du vågner om morgenen, efter at have sovet, er det jo i virkeligheden din bevidsthed der vender tilbage efter søvnen. Hjernen fungerer på den måde, at så snart bevidstheden vender tilbage efter søvnen, begynder hjernen at tænke tanker. Og det vil den fortsætte med indtil du falder i søvn igen

Hjernen holder aldrig fri

Hjernen arbejder konstant, og det gør tanke aktiviteten også. Forstå det på den måde, at hjernen konstant stiller spørgsmål- og den insisterer på at finde et svar! Forskellen på frie, behagelige tanker, og tankemylder er først og fremmest det miljø tankemønstrene skaber når de kører i ring. Med miljø tænkes her på hvordan du har det inden i dig selv? – I dit hoved, og i din krop? Er der rart, eller ubehageligt?

Tanke mylder skaber stress

Når du bliver grebet af tankemylder, vil dine tanker kunne overbelaste alle de systemer der normalt skaber balance inden i dig selv, – både fysisk, og psykisk, og det er faktisk det grundlæggende problem med tankemylder. Det er møg ubehageligt, og skaber uro. Det egentlige problem ved tanke mylder består af 2 sider:

  1. Tanke mylder kan forårsage kontroltab (over tankerne og tanke processerne)
  2. Tankemylder betår ofte af negative, problemorienterede (og urealistiske tanker)

Det betyder at tanke mylder, udover stress, kan føre til udbrændthed, angst der kræver behandling, problemer med selvrespekt, depression og meget andet.

Sluk for hjernen?

Vi møder ind i mellem mennesker der er plaget af tanke mylder, og ønsker at vi skal hjælpe med at slukke for deres hjerne! det kan vi heldigvis lige så lidt, som de selv kan. Du kan jo sammenligne det med at ville ønske at få slukket for leveren, nyrene, hjertet eller andre organer! – Det lyder som en ret dårlig ide? ikke desto mindre er det ofte den ide vi bliver opmærksomme på når tankemylderet starter op.

Kan tankemylder være positivt?

Det er vigtigt at skille oplevelsen ad: Der er indholdet i tankerne, og så er der effekten af tankeprocessen.

Selve tankerne i tanke mylder processen behøver absolut ikke at være enten positive eller negative. Mange mennesker oplever total tanke mylder i forbindelse med særdeles positive, og glædelige begivenheder, forstået sådan at tankerne  myldre, men indholdet er rart og dejligt, mens andre  oplever at tankerne myldrer rundt med negativt indhold.

Problemstillingen er altid effekten. Når effekten er stress og uro er der et problem, og det bliver vigtigt at kunne gribe ind, og kontrollere sine tanker.

Tanke mylder – Brug i stedet hjernen – til en forandring!

Hvis du er plaget af tankemylder, er det på tide at gøre noget ved det. Den gode nyhed er at det kan du også sagtens! Men det kan være det kræver en vis indsats, lidt tålmodighed, og måske lidt øvelse. Vi kan afsløre at eftersom du ikke kan slukke for hjernen, handler det i stedet om at lære dine tanker, og deres måde at fungere på, at kende.

Så der er tale om en form for mentaltræning, og den kan du foretage selv. Hvis du mangler indsigt, viden eller teknikker kan du følge med her på siden, hvor vi løbende deler ud af vores teknikker og viden. Hvis du ikke vil gå glip af noget er du velkommen til at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Tanke mylder. Hvad kan du gøre ved tankemylder. Få indsigt og forståelse. det er starten på løsnings processen
Tanke mylder? Hvad er Tankemylder? Hvorfor opstår det? Og hvad kan du gøre ved det?

Læs om Larsen og Ravn på TRUSTPILOT

Din tryghed

     Ses vi?

Hjem til dig?
Vi dækker en stor del af sjælland

Uden ekstraomkostninger