Behandling af depression - start med at få overblik

behandling af depression

Som depressiv, er der nogle forskellige ting, du kan gøre for dig selv, inden du mere eller mindre tilfældigt udvælger behandling af depression.

Det vil næsten altid virke overvældende og uoverskueligt, at opleve depression. Det er nærmest en del af lidelsen. Ikke desto mindre kan du virkelig hjælpe dig selv, ved at skabe dig et overblik. I dette indlæg får du, de input der er brug for, for at skabe den nødvendige indsigt. Du får et overblik over din situation, og derved muligheder for, at vælge den mest hensigtsmæssige behandling af depression. Og ikke mindst, får du ideer til hvordan du tager fat på, at hjælpe dig selv.

Et skridt ad gangen…

Det første skridt er indsigt og viden. Find indformationer om depression. Nettet er en rig kilde, når blot du er opmærksom og kritisk. Netdoktor.dk kan være et par besøg værd, og ellers er google din ven. Læs om depression symptomer, og er du pårørende til en depressiv person, kan du læse om pårørende til en depressiv. Depression kan i visse situation være relateret til stress og angst, så det er en god ide at søge viden om stress symptomer og angst symptomer. Der er også en hel del forums, og sider der rummer virkelig gode, og brugbare informationer, herunder depressions foreningen.

Formålet er…

Indsigt og viden gør det muligt for dig, at skaffe en afklaring. Afklaring er en forudsætning for, at danne overblik. Det overblik du danner, kan du bruge til at tage stilling til dig selv, din situation og dine muligheder, i forhold til evt. behandling af depression.

Depression er ikke bare depression!

Jo mere du læser om depression, og sætter dig ind i emnet, desto mere vil du kunne konstatere, at der er næsten ubeskriveligt mange måder, at opleve depression på. På samme måde er der adskillige stadier, eller sværhedsgrader af depressiv tilstand.

Tag stilling til dig selv

Ud fra de oplysninger du møder, vil du kunne skabe et billede af den skala der arbejdes med i forbindelse med depressions behandling. Det skaber mulighed for, at du kan placere din egen situation på skalaen. Samtidig er det virkeligt vigtigt, at du gør dig klart, hvilke egenskaber du allerede rummer, i forhold til at arbejde dig ud af depressionen. Du kan kigge efter menneskelige ressourcer i dig selv, og gode mentale strategier.

Behandling af depression – Nogle kan selv!

I nogle situationer, men langtfra alle, kan mennesker selv gennemføre behandling af depression. Men det afhænger absolut af depressionens sværhedsgrad, bagvedliggende årsager, og personens eksisterende erfaringer med sig selv. Der kommer mere information under punktet “positiv tilgang”

Pas på med at sammenligne dig med andre!

Bevidst, og ubevidst har mange af os den samme dårlige vane: Vi sammenligner os selv med andre, og vi sammenligner andre med os selv!

Der kommer overvejende ikke noget positivt ud af den vane, for i de fleste tilfælde er det hverken rimeligt, eller realistisk, at foretage sådanne sammenligninger. Virkeligheden er meget mere i retning af, at vi alle er forskellige, og det gælder også dig. Når du hører om behandling af depression, og måske får at vide, at det vil tage laaang tid. Så husk, at det kan være, at det bliver anderledes for dig. Lad dig ikke begrænse af andres erfaringer. Og lad ikke andres erfaringer demotivere dig. Husk at alle er forskellige. Fokuser på dig selv, og tro på dig selv.

Positiv tilgang

Mange har den holdning, at det ikke kan forventes, at depressive mennesker kan være positive! Men tænk over det. Positiv kan oversættes til løsningsorienteret! Langt de fleste, der rammes af depression, ønsker inderligt en løsning, og leder efter en løsning. Hvis du er depressiv, og sidder her og læser, er det et udtryk for, at du er interesseret i at finde en løsning, og derved er du løsningsorienteret/positiv.

Når det er sagt, kan du aktivere din opmærksomhed i forhold til, at danne endnu mere positiv tilgang i din situation. Det at blive bevidst om positive tilgange, er ofte selvforstærkende, og det vil gavne din behandling af depression.

Find den rette behandler

Når du vælger din behandler, så sørg for at researche grundigt. Brug nettet, men vær realistisk og kritisk. Google er din ven. Læs på hjemmesiderne, skriv og stil spørgsmål. Ring gerne behandleren op, og få en snak om din situation. Brug din egen indsigt og afklaring. Få afklaret, hvilke dele af din samlede situation behandleren kan/skal hjælpe dig med at bearbejde.

Behandling af depression er et samarbejde

Når du ser bort fra  kirurgi, medicinering, og elektro-chok, er alle typer psykologisk behandling, også behandling af depression, et samarbejde. Det skyldes, at alt personlig udvikling er selvudvikling. Du er den eneste, der kan foretage forandringer inden i dig selv! Vi møder ofte depressive mennesker, der ønsker at blive “fixet”, og det er problematisk! For det kan ikke lade sig gøre, at løse problemerne på den måde. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at forvente et samarbejde med din behandler. Det giver dig i øvrigt muligheden for, at glæde dig over, at du selv har bragt dig ud af problemerne 

Egnede metoder til behandling af depression

Der er faktisk så mange forskellige udbud af behandlingsformer, at det næsten kan blive et problem. Samtidig er vi mennesker ret forskellige, så det der fungerer for den ene, fungerer ikke nødvendigvis for den anden. Ligeledes skal det også nævnes, at sværhedsgraden af depression er afgørende for hvilket behandlings behov, der er brug for. Skalaen går populært sagt fra coaching sessions til indlæggelse i psykiatrien.

Her er en ikke-udtømmende liste af forslag:

Husk, der er altid en løsning! – På alt, og også i din situation.

Vi ønsker dig alt det bedste/

Kærligst Larsen og Ravn.dk <3

Serviceområder for behandling af depression

Hos Larsen og Ravn.dk tilbyder vi behandling af depression i følgende områder:

  1. Slagelse
  2. Korsør
  3. Skælskør
  4. Næstved
  5. Sorø
  6. Ringsted
  7. Køge

Vi kommer meget gerne på besøg hjemme hos dig selv. Og det koster ikke ekstra.

Læs om Larsen og Ravn på TRUSTPILOT

Din tryghed