Hvorfor får man lavt selvværd
Hvorfor får man lavt selvværd? Læs alt hvad der er værd at vide om selvværd. Og om hvorfor man i første omgang udvikler lavt selvværd.
Lav selvværdsfølelse er desværre et udbredt problem i vores samfund, og det kunne tyde på at det faktisk bliver værre med tiden.
Problemet er at lavt selvværd gør det svært at nyde livet. I stedet bliver livet til et tålt ophold, hvor det handler om kampen for at slå til, og være god nok.
Vi må gøre noget nu! Måske kan denne artikel være dit første skridt mod et nyt og sundere selvværd. Giv dit lave selvværd baghjul, og fold dig ud.
Indholdsfortegnelse - lavt selvværd:
Sådan føles og opleves lavt selvværd:
Case 1: Morten, 34 år - Manden med lavt selvværd
Baggrund:
Morten er en 34-årig mand, der arbejder som IT-konsulent. Han har altid været lidt tilbageholdende og usikker på sig selv, men det er blevet værre de seneste år. På overfladen virker han som en almindelig, flink fyr, men indeni kæmper han dagligt med følelser af ikke at være god nok.
Hvordan lavt selvværd opleves for Morten:
Morten føler sig konstant utilstrækkelig, både på arbejdet og i sociale situationer. Selvom han har flere års erfaring som IT-konsulent, er han bange for at stille spørgsmål til møder, da han frygter, at andre vil tro, han er inkompetent. Han overanalyserer ofte, hvad han siger, og kan bruge dage på at genoverveje en samtale, han havde med en kollega. Han er overbevist om, at folk ikke respekterer ham, og at de griner bag hans ryg.
Morten undgår ofte sociale begivenheder med kollegerne, da han føler, at han ikke hører til. Han er altid nervøs for, hvad andre synes om ham, og bliver ekstremt urolig, hvis han skal præsentere noget for andre. Inden en præsentation kan han føle kvalme, få svedige hænder og have en følelse af, at han vil fejle totalt.
Selvom Morten har nogle få tætte venner, føler han sig ofte ensom. Han har svært ved at åbne sig op om sine følelser, fordi han skammer sig over dem. Han tror, at hvis han viser, hvordan han virkelig har det, vil folk dømme ham eller se ned på ham.
Hvordan dårlig selvværd påvirker Morten:
Lavt selvværd har påvirket Morten på mange måder:
– Han har svært ved at tage nye udfordringer på arbejdet af frygt for at fejle.
– Han overarbejder sig selv for at kompensere for sin indre følelse af utilstrækkelighed, hvilket har ført til stress og træthed.
– I sit privatliv føler han sig hæmmet i at skabe dybere relationer, fordi han er bange for at blive afvist.
– Han føler sig ofte fanget i en negativ spiral, hvor han tænker: “Jeg er ikke god nok, så jeg skal bevise mit værd,” men ender med at føle sig endnu mere usikker, uanset hvor hårdt han prøver.
Case 2: Louise, 28 år - Kvinden med lavt selvværd
Baggrund:*
Louise er en 28-årig kvinde, der arbejder som skolelærer. Hun er venlig og pligtopfyldende, men internt kæmper hun med et meget lavt selvværd, der gør det svært for hende at føle sig tilfreds og værdsat, både professionelt og personligt.
Hvordan lavt selvværd opleves for Louise:
Louise føler konstant, at hun ikke lever op til andres forventninger, selvom hun får positive tilbagemeldinger fra sine kolleger og elever. Hun er overbevist om, at hun kun har opnået sine resultater på grund af held eller andres hjælp og ikke fordi hun selv er kompetent. Ofte har hun svært ved at tage imod ros – hun føler ikke, hun fortjener det, og tænker, at folk siger det for at være venlige.
Hun sammenligner sig hele tiden med sine kolleger, især dem, som hun opfatter som mere succesfulde eller selvsikre. Louise har en stærk indre kritiker, der fortæller hende, at hun ikke er god nok som lærer, ven eller partner. Når hun laver en fejl, uanset hvor lille, slår hun sig selv i hovedet i dagevis, og det fylder hendes tanker med skam og tvivl.
Socialt føler Louise sig ofte udenfor, selvom hun har mange veninder. Hun er usikker på, om de virkelig kan lide hende, eller om de kun er sammen med hende, fordi de føler sig forpligtede. Derfor tager hun sjældent initiativ til at mødes og siger ofte nej til sociale invitationer, selvom hun egentlig gerne vil deltage. Hun er bange for at blive afvist eller føle sig uønsket.
Hvordan det påvirker Louise at have lavt selvværd:
– Louise tvivler ofte på sine evner som lærer og tager sjældent initiativ til at påtage sig større projekter eller ansvar af frygt for at fejle.
– Hun har svært ved at sige fra og ender ofte med at påtage sig ekstra arbejde, fordi hun føler, at hun skal bevise sit værd over for kolleger og ledelsen.
– Hendes forhold til sin kæreste lider under hendes lave selvværd, da hun ofte overanalyserer hans ord og handlinger, frygter han vil forlade hende, og derfor har svært ved at stole på hans kærlighed.
– Hun er fanget i en følelse af at være utilstrækkelig, selv når hun får anerkendelse og ros.
Fællesnævner for begge cases:
– Både Morten og Louise føler sig konstant utilstrækkelige og har svært ved at tro på deres egen værdi, selv når de modtager ydre anerkendelse.
– De undgår ofte situationer, der kunne styrke deres selvtillid, fordi frygten for at fejle eller blive dømt er større end ønsket om at prøve.
– Deres lave selvværd påvirker deres relationer til andre, og de kæmper begge med en indre kritiker, der konstant nedgør dem.
Konklusion:
Lavt selvværd kan manifestere sig forskelligt hos mænd og kvinder, men grundlæggende føles det som en konstant følelse af utilstrækkelighed, tvivl på egne evner og frygt for andres dom. For både Morten og Louise er deres oplevelse af lavt selvværd en stor hæmsko i deres daglige liv, både personligt og professionelt.
Se vores 4 nyeste artikler
Hvad betyder lavt selvværd
Lavt selvværd betyder ganske enkelt at man værdisætter sig selv lavt. Selv + Værd = Hvad synes du selv du er værd? Det er den simple del af forklaringen. det næste bliver lidt mere kompliceret.
Dårligt selvværd handler om værdiansættelse
For at kunne værdi ansætte sig selv er man nødt til at have noget af værdi. Prøv at sammenligne det med penge. Du og jeg ved ret præcis hvad det er værd at eje 100 kroner, og alt efter hvor meget der står på vores bankkonto, kan vi gå rundt og føle os rige eller fattige.
Men hvad giver et menneske værdi? Hvordan kan man udvikle sit lave selvværd, hvis man ikke er klar over hvad valutaen for et menneske er?
Lavt selvværd er ofte en misforståelse
Nu ved du at lavt selvværd er følelsen af ikke at være nok værd. Heldigvis er der altid tale om en misforståelse.
Lidt ligesom hvis du finder en vare i en webshop på nettet, og tror at prisen er angivet i danske kroner, men så finder ud af at der var tale om Amerikanske dollar. Øv. Sådan er det også med værdier.
Der findes forskellige værdi typer der gode til forskellige formål. De skal helst ikke bruges de forkerte steder.
Hvad er årsagen til lavt selvværd
Når vi kigger på hvorfor man får lavt selvværd er det ikke helt enkelt. Der findes ikke kun en årsag til lavt selvværd. Desværre, det havde gjort det noget mere overskueligt.
Lavt selvværd er ikke noget vi bliver født med. Det er noget der opstår med tiden, helt fra den tidlige barndom. Man kan sige at selvværd, og derved både lavt og højt selvværd, bliver skabt af os selv, men udelukkende ud fra påvirkning fra andre mennesker.
Nogle eksempler på på situationer hvor vores selvværd bliver påvirket af andre mennesker kan være:
- Skolegang – klassekammerater og lærer
- Institutioner
- Forældre og familie
- Søskende
- Uddannelse
- Venner og bekendte
Selvværdsskabende påvirkning fra andre, har to modpoler: Kritik og anerkendelse.
Du har selvfølgelig regnet ud at lavt selvværd handler om kritik, men det er vigtigt at forstå at det ofte er en en særlig form for kritik der er med til at påvirke selvværdet.
Hvorfor får man lavt selvværd? Indirekte kritik går direkte i selvværdet
Et eksempel kan være en far der i hele sin søns opvækst bruger frasen: “Tænk dig dog om før du taler”.
Eller en mor der bliver ved at sige: ” Sådan ville din søster aldrig gøre”. Når vi gentagne gange bliver mødt med kritiske attituder, og kritisk feedback, er det med til at skabe et selvbillede, hvor det kommer til at føles rigtig, hvad for eksempel mor eller far går og siger.
Resultat: et Selvværd er født.
Symptomer og tegn på lavt selvværd
Der er nok mere tale om indikationer, end symptomer på lavt selvværd. Ikke desto mindre er der en række adfærds mæssige træk, du kan prøve at kigge efter.
Der er også indikationer, der ikke handler om adfærd. Det er følelser, fysiske fornemmelser og tankegang.
Adfærds symptomer og tegn på lavt selvværd
- Selvhævdelse
- Overdrevet perfektionisme
- Pral og overdrivelse
- Selvhævdende løgne
- Nedgørelse af andre
- Bedrevidende
- Tilbageholdenhed
- Indadvendthed
- Tavshed
- Generthed
Indre symptomer og tegn på lavt selvværd:
- Følelser og fornemmelser af usikkerhed
- Nervøsitet
- Fastlåsthed
- Anspændthed
- Dårlige, negative tanker om sig selv
- Dårlige, negative tanke om andre
- Varme reaktioner/kulde reaktioner
- Tristhed
- Træthed
- Modløshed
- Dårlig selvtillid
- Manglende selvrespekt
- Udbrændthed
Lavt selvværd - Forskelle for mænd og kvinder
Lavt selvværd kan manifestere sig forskelligt mellem kønnene, og dets udbredelse kan variere på grund af biologiske, psykologiske og sociale faktorer. På den måde kan der være forskel på hvorfor mænd og kvinder får lavt selvværd.
Kvinder med lavt selvværd
Kvinder oplever ofte lavt selvværd på grund af samfundets høje krav til udseende og perfektion, hvilket kan føre til en negativ kropsopfattelse og øget følsomhed over for kritik. Samfundets forventninger til kvinder om at være omsorgsfulde og empatiske kan også føre til, at de føler sig utilstrækkelige, hvis de ikke lever op til disse standarder.
Kvinder kan have en tendens til at internalisere problemer, hvilket betyder, at de ofte bebrejder sig selv for udfordringer og fiaskoer, hvilket yderligere kan forstærke lavt selvværd.
Mænd med lavt selvværd
Mænd, derimod, kan opleve lavt selvværd på grund af samfundets pres om at være stærke, succesfulde og følelsesmæssigt tilbageholdende.
De kan have svært ved at søge hjælp eller tale om deres følelser på grund af frygt for at blive opfattet som svage eller sårbare.
Mænd kan også opleve lavt selvværd som følge af arbejdsløshed eller manglende karrieresucces, da deres selvværd ofte er tæt knyttet til deres præstationer og status i samfundet.
Desuden kan mænd have en tendens til at eksterne problemer, hvilket betyder, at de ofte skyder skylden på eksterne faktorer eller andre mennesker, hvilket kan skabe konflikter og yderligere nedsætte selvværdet.
Lavt selvværd, på tværs af kønnene
Både mænd og kvinder kan opleve lavt selvværd på grund af tidligere traumer, misbrug eller negative oplevelser i barndommen, men de kan udtrykke og håndtere disse følelser forskelligt.
Kvinder kan være mere tilbøjelige til at søge støtte fra venner og familie, mens mænd ofte forsøger at håndtere deres følelser alene, hvilket kan føre til isolation og forværring af lavt selvværd.
Kulturelle og sociale normer spiller også en stor rolle i, hvordan lavt selvværd udvikler sig og håndteres blandt kønnene, og det er vigtigt at forstå disse forskelle for at kunne tilbyde passende støtte og interventioner.
Børn med lavt selvværd
Det er naturligvis meget vigtigt at vores børn udvikler et sundt og passende selvværd gennem deres opvækst. Og i mange tilfælde har børnene brug for en hjælpehånd fra forældrene. Men for at kunne hjælpe dit barn med at udvikle et sundt og godt selvværd, skal du selvfølgelig kunne spotte eventuelle problemer med barnets selvværd
Børn med lavt selvværd symptomer:
Symptomer på lavt selvværd hos børn kan manifestere sig på forskellige måder. Her er en uddybende liste over typiske symptomer, som beskriver særlige tegn; og forslag til, hvordan du som forældre kan hjælpe barnet med at styrke selvværet for hvert symptom.
- Manglende tillid til egne evner: Børn med lavt selvværd kan ofte tvivle på deres egne evner og være bange for at fejle. De undgår måske udfordringer og giver hurtigt op, når de står over for vanskeligheder.
Hjælp: Forældre kan hjælpe ved at opmuntre barnet til at tage små skridt mod større mål og rose indsatsen frem for resultatet. Vær tålmodig og giv barnet tid til at udvikle sine færdigheder.
- Overdreven selvkritik: Et barn med lavt selvværd kan være meget selvkritisk og have en tendens til at se sig selv i et negativt lys. Barnet kan give sig selv skylden for ting, der går galt, selv når det ikke er deres skyld. Forældre bør være opmærksomme på denne adfærd og hjælpe barnet med at fokusere på det positive.
Hjælp: Brug tid på at anerkende og værdsætte barnets styrker og præstationer, og lær dem at være mere selvtilgivende.
- Tilbagetrukkenhed og social isolation: Nogle børn med lavt selvværd trækker sig tilbage fra sociale situationer og undgår at interagere med jævnaldrende. De kan føle sig uønskede eller uacceptable.
Hjælp: Forældre kan støtte barnet ved at opmuntre til deltagelse i sociale aktiviteter, hvor barnet føler sig tryg. Skab muligheder for succesfulde sociale oplevelser, og hjælp barnet med at opbygge venskaber ved at øve sociale færdigheder derhjemme.
- Overfølsomhed over for kritik: Et barn med lavt selvværd kan reagere stærkt på kritik og tage det meget personligt. De kan blive meget kede af det eller vrede, selv ved konstruktiv feedback. Forældre bør lære barnet, at kritik ikke nødvendigvis er en afspejling af deres værdi som person.
Hjælp: Øv med barnet at tage imod feedback på en konstruktiv måde og brug situationer som læringsmuligheder.
- Perfektionisme: Børn med lavt selvværd kan stræbe efter perfektion og have urealistisk høje standarder for sig selv. Dette kan føre til frustration og selvbebrejdelser, når de ikke lever op til disse standarder.
Hjælp: Forældre kan hjælpe ved at sætte realistiske forventninger og vise, at det er okay at lave fejl. Vær et godt eksempel ved at vise, hvordan man lærer af fejl og fortsætter med at prøve.
- Tilpasningsdygtighed og overdreven behov for godkendelse: Nogle børn med lavt selvværd vil ofte tilpasse sig andre og have et stort behov for godkendelse. De kan have svært ved at sige nej og sætte grænser. Forældre kan hjælpe barnet med at udvikle en stærkere selvfølelse ved at opmuntre dem til at udtrykke deres egne meninger og følelser.
Hjælp: Støt dem i at sætte grænser og stå op for sig selv på en respektfuld måde.
- Undgår at tage initiativ: Børn med lavt selvværd kan være tilbageholdende med at tage initiativ eller påtage sig ansvar, da de frygter at fejle eller blive afvist.
Hjælp: Forældre kan opmuntre barnet til at tage små initiativer og ansvar i hjemmet og anerkende deres indsats og mod. Skab en støttende atmosfære, hvor barnet føler sig tryg ved at tage initiativ.
Som forældre er det vigtigt at være tålmodig og konsekvent i indsatsen for at styrke barnets selvværd. Ved at skabe et trygt og støttende miljø, hvor barnet føler sig værdsat og accepteret, kan man hjælpe dem med at opbygge en sund selvfølelse og tro på egne evner.
Hvad er forskellen på lavt selvværd og dårlig selvtillid
Det lave selvværd handler om din egen oplevelse af dit eget værd. Dårlig selvtillid handler om hvorvidt du tror på at du kan præsterer noget.
På den måde kan man sige at selvværd og selvtillid er vidt forskellige, men det er ikke altid det kan gøres op, lige så sort/hvidt.
Hvis dit selvværd er virkeligt lavt, kan det smitte af på din selvtillid, sådan at det bliver svært for dig at tro på dig selv. Omvendt kan en stærk selvtillid være medvirkende til et lavt selvværd. Så hvordan det tænker du måske?
Hvis en person virkelig har en stærk selvtillid, kan det i nogle tilfælde hænge sammen på at vedkommende er meget optaget af at præstere noget.
Derfor sker der nogle gange det at selvværds-valutaen ender med at blive alle de ting personen en god til, og det er en skrøbelig selvværds-valuta, for præstationer varierer, og præstationer kan mislykkes.
Derfor er det faktisk ret vigtig at have styr på begreberne. En ting er selvværd. En helt anden ting er selvtillid.
Sørg for ikke at blande dem sammen, så bliver det langt nemmere for dig at justerer dit selvværd hvis det er for lavt.
Hvad er godt selvværd i forhold til dårligt selvværd
Et godt selvværd, er et sundt selvværd. Det gode selvværd støtter dig i at leve dit liv.
Uanset hvad du kaster dig ud i, eller lige meget hvilken situationer du havner i, vil du være støtte af følelsen af at du bare er dig selv, og det er mere end rigeligt. Du vil hvile i dig selv.
Et lavt selvværd kan du sammenligne med en usynlig byrde der tynger og strammer. Lige meget hvem du er sammen med, og uanset hvad du foretager dig, må du bruge spildt energi på at bearbejde at du ikke er ligeværdig eller god nok.
Det er opslidende, og værst af alt vil det lave selvværd forhindre dig i at leve livet fuldt ud.
Hvordan behandler man lavt selvværd
Lavt selvværd kan behandles på mange forskellige måder. Fælles for alle metoder er at der arbejdes med din selvopfattelse.
Selvværd opstår som sagt som et samspil imellem de holdninger du danner om dig selv, og de følelsesmæssige reaktioner din underbevidsthed skaber.
Derfor kan det dårlige selvværd bearbejdes og gøres bedre ved at opsøge en fagperson.
Det kan enten være almindelig samtale, eller forskellige terapeutiske metoder, hvor der arbejdes med underbevidstheden, for eksempel Hypnose og NLP. En virkelig effektiv metode kan være avanceret selvværd hypnose.
Hvis du virkelig er ramt hårdt af lavt selvværd, er det sikkert en god ide at du forbereder på at der er brug flere samtaler. altså en proces.
Hvad kan jeg selv gøre for at få et godt selvværd:
Hvis du lever med et dårligt selvværd må du ikke fortvivle. Det kan ændres, og der er faktisk flere ting du selv kan gøre for at opnå et sundt og støttende selvværd.
Bliv opmærksom på din selvværds værdier
En af de ting du kan arbejde med, er de værdier du veksler til selvværd.
Se det på den måde, at du har brug for at finde, og fokusere på iboende værdier. Eksempler på iboende værdier er:
- Hjælpsomhed
- Medmenneskelighed
- Kærlighed
- Omsorg
- Interesse
- Omhyggelighed
- Frihed
- Generøsitet
- Venlighed
Som du kan se er iboende værdier den kategori af værdier, der bor inden i dig selv, og på den måde udspringer af dig som menneske.
Alt andet end iboende værdier, skaber problemer og ravage i dit selvværds system. Det næste store emne du kan arbejde med er selvkritik.
Sådan bliver du mindre selvkritisk
Lavt selvværd er som regel lig med at være selvkritisk, og det har du brug for at ændre på.
Prøv at se på det på denne måde: Hvilken positiv gavn har din selvkritik? Eller hvad er mit formål med at være kritisk over for mig selv?
Virkelig mange vil svare at sådan er det bare! Det har jeg lært hjemme fra! Eller sådan har det altid været! Alt det er sikkert sandt nok, men det er også bare undskyldninger for at besvare de to spørgsmål.
Så hvis du oplever at blive hængende i disse refleks-besvarelser, så kom videre nu. For at hjælpe dig videre får du svarene her:
- Selvkritik gør ingen positiv gavn
- Der findes ikke noget rationelt formål med selvkritik
Hvis du er virkeligt fanget ind af selvkritisk tankegang er du sikkert ikke enig, men det er helt ok.
Det forholder sig bare sådan at selvkritik sagtens kan undværes, og er derfor ikke nødvendigt.
Men jeg bruger selvkritik som en positiv driver
Ja, det er der mange der gør. men det er stadig ikke nødvendigt. Du kan opnå mindst lige så meget positivt drive uden selvkritik, og samtidig uden negative følgeskader som lavt selvværd.
I stedet for at kritisere dig selv, kan du overveje at møde dig selv, og rose dig selv for din indsats, samtidig med at du planlægger hvordan du kan forbedre din indsats. Se selv. ingen kritik. masser af positivt drive.
Kan lavt selvværd blive til for meget selvværd?
At leve med dårligt selvværd er rigtigt skidt. Lavt selvværd gennemsyrer din samlede oplevelse af livet på en negativ måde.
Men det modsatte kan også give problemer. Der findes mennesker der værdsætter sig selv så højt, at det har negative konsekvenser for dem selv (og andre).
Forstået på den måde at de, på grund af deres (urealistisk) høje selvværd, ser ned på andre mennesker, og ikke interesserer sig i andre end dem selv. I ekstreme tilfælde taler man om at sådanne personer kan være forelsket i sig selv.
Få et balanceret selvværd
På den måde kan både et for lavt, og et for højt selvværd være usundt for os.
Hvis du beslutter dig for at arbejde med dit eget selvværd er der en meget god rettesnor du kan anvende:
Når du arbejder på at skabe et sundt selvværd, så sørg for at du nærmer dig oplevelsen af at alle mennesker er lige meget værd, og du er præcis lige så meget værd som alle andre.
Og husk at det handler om iboende værdier, men læs meget mere om hvordan du faktisk selv øger dit selvværd.
Lavt selvværd - nyttige links
Her finder du en lille link samling, der sender dig videre til forskellige professionelle behandlings former (hvis du har brug for en hjælpehånd).
Du finder også forskellige links til artikler på nettet der taler om lavt-selvværd.
Links til artikler om lavt selvværd:
Links til professionel behandling af lavt selvværd:
Selvværd FAQ
Kan lavt selvværd kureres?
Både ja og nej. Dårligt selvværd er ikke en sygdom, så på den måde er det ikke noget der kan, eller skal kureres.
Til gengæld kan lavt selvværd bearbejdes, og ændres, så man får etableret et sundt selvværd.
Er lavt selvværd medfødt, eller arveligt?
Nej slet ikke. Selvværd er et psykisk fænomen der etableres løbende igennem livet. På den måde kan en persons selvværd også ændre sig gennem tid. Både positivt og negativt.
Kan jeg selv styrke mit selvværd?
Ja, helt bestemt. Et selvværd kan styrkes og udvikles gennem hele livet. Så uanset alder er det aldrig for sent.
Se vores serviceområder
Serviceområder for Hypnose på din hjemme adresse:
Serviceområder for Terapi på din hjemme adresse:
Serviceområder – Parterapi på din hjemme adresse:
- Parterapi Korsør
- Parterapi Skælskør
- Parterapi Sorø
- Parterapi Ringsted
- Parterapi Næstved
- Parterapi Slagelse
Vores serviceområder for Coaching på din hjemme adresse:
- Coaching Herfølge
- Coaching Ringsted
- Coaching Næstved
- Coaching Køge
- Coaching Slagelse
- Coaching Sorø
- Coaching Korsør
- Coaching Holbæk
- Coaching Skælskør
- Stresscoach Slagelse
- Ungecoach Slagelse
- Stressbehandling Slagelse
Vil du med på udviklingsrejsen?
Klik, og følg os på Facebook. Gå ikke glip af de nyeste metoder og teknikker inden for selvhjælp, og personlig udvikling.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)
Klik, og følg os på LinkedIn. Gå ikke glip af de nyeste input inden for ledelse, ledereudvikling og kommunikation.
(Vores alternativ til nyhedsbrev)
Det siger vores kunder...
Vi anerkender, at hver persons rejse til “et bedre liv” er unik. Derfor er vi her for at lytte, forstå og skabe et trygt rum, hvor du kan udforske dine tanker, følelser og drømme.
Sammen arbejder vi på at skabe balance, velvære og personlig udvikling. Vores kunders oplevelser er hjertet af vores praksis.
Har du et spørgsmål til os?
Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål som du ikke har fået besvaret? Så er du meget velkommen til at sende os en besked, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt med et svar.
Du kan også tage et kig i vores artikler