Hvad er Mentaltræning

Lad os kaste lys på spørgsmålet: Hvad er Mentaltræning? Og bare så du ikke dør af spænding får du den hurtige, mere overfladiske forklaring med det samme: Mentaltræning er træning af den måde du anvender dine tanker. Men for at du kan træne dine tanker, er du nødt til at vide forskellige ting om hvordan tankerne fungerer, og ikke mindst hvordan dine tanker påvirker dit humør. Derfor er indsigt og ny viden er også en vigtig del af Mentaltræning.

I denne artikel får du en præcis forklaring på hvad Mentaltræning er, og hvad Mentaltræning består af.

Linda   Ulf    Online

 

Ulf Larsen

Ulf Larsen

Mentaltræner og
Partner i Larsen og Ravn.dk

Hvad er Mentaltræning ikke?

Seriøs og professionel Mentaltræning kan hjælpe dig med at blive dine tankers Mester. Når du for alvor mestrer dine tanker vil du opleve at du selv bestemmer i dit liv, og du vil, ved hjælp af dine tanker kunne skabe præcis det liv du ønsker dig.

For tiden er der en del udbydere der tilbyder forskellige meditations, og visualiserings øvelser. Både fysisk og online. Både visualiseringer, og meditations øvelser kan være nyttige Mentaltrænings elementer, men i sig selv er det på ingen måde dækkende for begrebet Mentaltræning, ligesom det er en tilsnigelse at kalde sig Mentaltræner fordi man arbejder med Visualiseringer og/eller Meditation. Så hvad er Mentaltræning: Mentaltræning er bearbejdelse og træning af hele mentaliteten.

Hvad betyder Mental

Mental kommer fra det latinske Mentis. Mentis betyder noget i retning af (om)tanke, efter-tanker mm. Der tales også om “sjælen som det tænkende og dømmende væsen“. Når vi i moderne tider taler om at noget er mentalt, er der tale om tanker i form af indhold og materiale, samt den måde tankerne anvendes på. Mentalt indhold skaber det man forstår som en samlet mentalitet. En Mentalitet består af:

 • Alt det du ved
 • Alt det du tror
 • Hele din erfaring
 • Alle dine fantasier
 • Alle dine forestillinger
 • Dit tanke sprog
 • Dine tanke billeder
 • Dine tankemønstre.
 • Formen på dine tanker

Hvad er det Mentaltræning kan?

Alle har en fri vilje, og man siger som bekendt at et menneske kan hvad han eller hun vil! Det gælder helt sikker for nogle mennesker, men i praksis, er det langt fra virkeligheden for langt de fleste af os. Der er så mange forskellige ting der får os til at gå i stå, eller træffe beslutninger mod vores fri vilje. Vi bliver stressede, og udbrændte, eller osse udvikler vi negative mønstre der gør os pessimistiske og skeptiske.

Hvis man både har en fri vilje, og samtidig er fri, kan det da ikke passe at der findes så mange problemer, der ikke omgående bliver løst? Og det er præcis her Mentaltræning kommer ind i billedet. Selvom vi er enige om at vi alle besidder en fri vilje, er det som om at vi bare acceptere at det ikke helt passer. I hvertfald kan den ikke altid bruges til noget, for der er altid hensyn der skal tages. Enten til ens egne behov og forventninger, eller til andres behov og forventninger. 

Hvad er formålet med Mentaltræning

 • Når vi vil forstå hvad Mentaltræning er, er vi nødt til også at forstå formålet. Så hvorfor arbejde med Mentaltræning?

Mentaltræning er en teknik der gør at du kommer til at forstå dine tankers påvirkning af alt. Alt hvad du oplever bliver filtreret igennem dine tanker. Når det for alvor går op for dig, vil du selvfølge blive voldsomt interesseret i at ændre på filtreringen, så dine oplevelser kommer til at matche det du ønsker dig af livet. Ved hjælp af Mentaltræning får du alle de manualer og værktøjer du har brug for, for at ombygge dit tanke-filter. På den måde kan man sige at Mentaltræning er en frigørelses proces du kan vælge at træde ind i. Altså når du kigger efter formålet med Mentaltræning, bliver svaret på spørgsmålet: Hvad er mentalttræning?, til:

Mentaltræning er det stykke arbejde du kan gøre for at aktivere din fri vilje, og leve dit liv som et frit menneske. Det vil sige uden begrænsende tanker om:

 • Dig selv
 • Andre mennesker
 • Dine muligheder
 • Dine evner
 • Dine ressourcer

Når der ikke længere findes begrænsninger, vil der kun være det der allerede er, eller de muligheder der findes for at opnå noget der endnu ikke findes i vores liv. Lyder det ikke som en herlig forudsætning for at skabe og udvikle sit eget liv. 🙂

Sidder du tilbage med spørgsmål om Mentaltræning

Hvis du har yderligere spørgsmål til spørgsmålet: Hvad er Mentaltræning, eller kommentarer, er du mere end velkommen til at skrive til mig. Jeg svarer tilbage hurtigst muligt.

Med de venligste Mentaltrænings hilsner/Ulf

<iframe src=”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSer7nDYLhNd0tHJVlBT-_GsVJVob8Yf1Ye6aUbx9EmV1Tq8Og/viewform?embedded=true” width=”640″ height=”515″ frameborder=”0″ marginheight=”0″ marginwidth=”0″>Indlæser…</iframe>

Læs om vores Mentaltræning på TRUSTPILOT

Din tryghed